Tämän päivän artikkelissa aiomme analysoida yksityiskohtaisesti Oppimispeli:tä ja sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Oppimispeli on aihe, joka on saanut suuren merkityksen viime vuosina, ja se on herättänyt suurta keskustelua ja kiistoja. Kautta historian Oppimispeli on ollut tutkimuksen ja keskustelun kohteena, ja se on kehittynyt ja sopeutunut yhteiskunnan muutoksiin. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä, joita on olemassa Oppimispeli:stä, sekä sen vaikutusta eri alueilla. Lisäksi tutkimme sen yhteyttä ajankohtaisiin tapahtumiin ja sen ennustetta tulevaisuuteen.
Oppimispeli (engl. edugame) tai opetuspeli on peli, jossa on oppisisältöä. Oppimispelin ensisijainen tarkoitus on saada pelaaja viihtymään pelin parissa ja tarjota opetus sellaisessa muodossa, jossa se on mahdollisimman huomaamatonta eikä siten häiritse pelaajan uppoutumista peliin.lähde?
Tunnettuja oppimispelejä ovat muun muassa Mario is Missing ja Carmen Sandiego -pelit, joissa opiskellaan maantietoa. Suomessa tehtiin 1980-luvun lopussa Hup-peli, jonka tarkoitus oli opettaa päihteiden kohtuukäyttöä suomalaisnuorille. 1990-luvulla ala-asteella pelattiin joskus Hurraa Henrietta! -nimistä matematiikka-aiheista peliä, jossa tavoitteena oli löytää Henrietta ja pelastaa hänet teloitukselta.lähde?
Oppimispelit ovat viime aikoinamilloin? nousseet lähes trendi-ilmiön asemaan, mikä selittää merkittävien pelitalojen kiinnostuksen niitä kohtaan. Rovio on ilmaissut mielenkiintonsa viedä lintuhahmonsa oppimispelin muodossa itäänselvennä[1], jonne myös Samsung on suuntaamassa yhdessä Fingerprintin kanssa lapsille suunnatun Android-peliympäristönsä kanssa.[2]
Varhaisia pelien käyttötapauksia oppimistarkoitukseen on The Oregon Trail (1971).[3]