Unkarinsara

Tässä artikkelissa aiomme tutkia perusteellisesti Unkarinsara:n aihetta ja sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Vuosikymmenten ajan Unkarinsara on ollut keskustelun, tutkimuksen ja kehityksen kohteena, ja se on vaikuttanut jokapäiväisen elämän moniin osa-alueisiin. Vuosien varrella Unkarinsara on kehittynyt ja sopeutunut uusiin trendeihin ja teknologioihin, ja siitä on tullut olennainen aihe, joka kiinnostaa monia ihmisiä. Tässä mielessä on ratkaisevan tärkeää ymmärtää rooli, joka Unkarinsara:llä on nykyisessä yhteiskunnassamme, sekä analysoida sen vaikutuksia sosiaalisella, poliittisella, taloudellisella ja kulttuurisella tasolla. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä Unkarinsara:stä, tavoitteenamme tarjota globaali ja täydellinen näkemys tästä aiheesta, joka on niin tärkeä nykyään.

Unkarinsara
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Kasvit Plantae
Yläkaari: Putkilokasvit Tracheophyta
Kaari: Siemenkasvit Spermatophyta
Alakaari: Koppisiemeniset Magnoliophytina
Luokka: Yksisirkkaiset Liliopsida
Kladi: Commelinids
Lahko: Poales
Heimo: Sarakasvit Cyperaceae
Suku: Sarat Carex
Laji: melanostachya
Kaksiosainen nimi

Carex melanostachya
Willd.

Katso myös

  Unkarinsara Wikispeciesissä
  Unkarinsara Commonsissa

Unkarinsara (Carex melanostachya) on monivuotinen kasvilaji sarojen suvussa. Sitä tavataan alkuperäisenä Keski-Euroopasta Keski-Aasiaan. Suomessa unkarinsara on hyvin harvinainen uustulokas.

Ulkonäkö

Unkarinsara kasvaa löyhästi mätästäen 40–45 senttimetriä korkeaksi. Kasvin pitkästä suikertavasta juurakosta kasvavat pystyt varret, joiden tyvitupet ovat punertavia. Vaaleanvihreät 2–3 millimetriä leveät lehdet ovat varren pituisia tai hieman lyhyempiä. Unkarinsaran kukinnossa on kahdesta kolmeen hedetähkää ja kaksi emitähkää. Pullakot ovat noin 5 mm pitkiä, leveän munanmuotoisia ja kypsinä uurteisia. Tähkäsuomut ovat pullakoita pidempiä. Pullakoiden kärki on pitkä ja syvästi halkoinen.[1]

Lähteet

  1. Hämet-Ahti, L., Kurtto, A., Lampinen, R., Piirainen, M., Suominen, J., Ulvinen, T., Uotila., P. & Väre, H. 2005: Lisäyksiä ja korjauksia Retkeilykasvion neljänteen painokseen – Lutukka 21:41–85.

Aiheesta muualla