Valkonaamakerttuli

Kiinnostus Valkonaamakerttuli:tä kohtaan kasvaa joko sen yhteiskunnallisen vaikutuksen vuoksi tai sen merkityksen vuoksi tieteen alalla. Valkonaamakerttuli on vuosikymmeniä kiinnittänyt tutkijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön huomion, koska se on tärkeä jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla. Tässä artikkelissa tutkimme Valkonaamakerttuli:n eri puolia sen alkuperästä ja kehityksestä sen nykyiseen vaikutukseen. Analysoimme, kuinka Valkonaamakerttuli on muokannut maailmaa, jossa elämme, ja mitä näkökulmia aiheeseen avautuu. Lisäksi tutkimme eettisiä ja moraalisia seurauksia, joita Valkonaamakerttuli voi herättää, unohtamatta tällä alalla saavutettuja edistysaskeleita.

Valkonaamakerttuli
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Kerttulit Parulidae
Suku: Viuhkakerttulit Myioborus
Laji: albifacies
Kaksiosainen nimi

Myioborus albifacies
(Phelps & Phelps, 1946)[1]

Katso myös

  Valkonaamakerttuli Wikispeciesissä
  Valkonaamakerttuli Commonsissa

Valkonaamakerttuli (Myioborus albifacies)[2] on kerttulien heimoon kuuluva varpuslintu.

Levinneisyys

Valkonaamakerttulia tavataan Venezuelan eteläosissa. Lajin on kuvattu olevan mahdollisesti melko runsaslukuinen, mutta sen kannankehitys on laskeva. Sen ei kuitenkaan uskota olevan vaarassa, ja laji on luokiteltu elinvoimaiseksi.[1]

Elinympäristö

Valkonaamakerttuli elää kosteissa vuoristometsissä ja metsänreunoilla 900–2 250 metrin korkeudella merenpinnasta. Lajin ekologiasta ei tiedetä paljoa.[1]

Lähteet

  1. a b c d BirdLife International: Myioborus albifacies IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2013. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 17.12.2013. (englanniksi)
  2. Väisänen, R. A.; Högmander, H.; Björklund, H.; Hänninen, L.; Lammin-Soila, M.; Lokki, J. & Rauste, V.: Maailman lintujen suomenkieliset nimet. (2., uudistettu painos) Helsinki: BirdLife Suomi ry, 2006. Teoksen verkkoversio.