Varsankello

Tämän päivän artikkelissa haluamme käsitellä aihetta Varsankello, aihe, joka on vaikuttanut suuresti nyky-yhteiskuntaan. Varsankello on ongelma, joka koskettaa kaikenikäisiä, sukupuolisia ja kulttuureja, joten on tärkeää analysoida sitä eri näkökulmista. Tässä artikkelissa tutkimme Varsankello:n alkuperää, sen kehitystä ajan myötä ja sen vaikutusta jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Lisäksi tutkimme mahdollisia ratkaisuja tai lähestymistapoja tämän ongelman tehokkaaseen ratkaisemiseen. Toivomme, että tämä artikkeli herättää pohdintaa ja keskustelua lukijoidemme keskuudessa sekä tarjoaa arvokasta tietoa Varsankello:stä.

Varsankello
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Kasvit Plantae
Alakunta: Putkilokasvit Tracheobionta
Kaari: Siemenkasvit Spermatophyta
Alakaari: Koppisiemeniset Magnoliophytina
Luokka: Kaksisirkkaiset Magnoliopsida
Lahko: Asterales
Heimo: Kellokasvit Campanulaceae
Suku: Kellot Campanula
Laji: trachelium
Kaksiosainen nimi

Campanula trachelium
L.

Katso myös

  Varsankello Wikispeciesissä
  Varsankello Commonsissa

Varsankello (Campanula trachelium) on monivuotinen, ruohovartinen kellokasvi, joka on Suomessa harvinainen.

Ulkonäkö ja koko

Varsankello kasvaa 40–100 cm korkeaksi. Sen halkaisijaltaan lähes viisisenttiset kellokukat ovat heleänsiniset. Alimmat lehdet muistuttavat nokkosen lehtiä [1], ylemmät ovat kapeampia.

Kasvuympäristö

Varsankelloa kasvaa Suomessa Ahvenanmaan ja lounaisen saariston kalkkivaikutteisissa pähkinälehdoissa ja pähkinävaltaisissa sekametsissä. Varsankelloa kasvaa myös Laatokan länsi- ja pohjoisrannalla. Sitä viljellään myös koristekasvina.

Lähteet

  1. Pratensis.fi (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla