Viherlakkikerttuli

Tässä artikkelissa tutkimme Viherlakkikerttuli:n aihetta perusteellisesti analysoimalla sen alkuperää, kehitystä, merkitystä nykyään ja mahdollista tulevaa kehitystä. Viherlakkikerttuli on eri alueilla laajasti käsitelty ja tutkittu aihe, joka herättää akateemikkojen, tutkijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön kiinnostusta. Kautta historian Viherlakkikerttuli on ollut ratkaisevassa roolissa eri yhteyksissä ja vaikuttanut merkittävästi yhteiskuntaan, kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kattavan analyysin avulla käsittelemme erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja, joita on käytetty Viherlakkikerttuli:n ymmärtämiseen, sekä sen tällä hetkellä aiheuttamia seurauksia ja haasteita. Tällä artikkelilla pyrimme tarjoamaan kattavan näkemyksen Viherlakkikerttuli:stä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan, edistäen rakentavaa ja rikastuttavaa keskustelua tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Viherlakkikerttuli
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Kerttulit Parulidae
Suku: Loistokerttulit Setophaga
Laji: pityophila
Kaksiosainen nimi

Setophaga pityophila
(Gundlach, 1858)[1]

Synonyymit

Dendroica pityophila

Katso myös

  Viherlakkikerttuli Wikispeciesissä
  Viherlakkikerttuli Commonsissa

Viherlakkikerttuli (Setophaga pityophila)[2] on kerttulien heimoon kuuluva varpuslintu.

Levinneisyys

Viherlakkikerttulia tavataan Kuubassa ja Bahamassa. Sitä on kuvattu melko yleiseksi, mutta sen kannankehitys on laskeva. Lajin ei kuitenkaan uskota olevan vaarassa, ja se on luokiteltu elinvoimaiseksi.[1]

Lähteet

  1. a b c BirdLife International: Setophaga pityophila IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 17.12.2013. (englanniksi)
  2. Maailman lintujen suomenkieliset nimet BirdLife Suomi. Arkistoitu 2.2.2018. Viitattu 14.2.2018.