Xi Jinping



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä Xi Jinpingin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

Xi Jinping
Xi Jinping
Xi Jinping APEC-huippukokouksessa (2022).jpg
Xi vuonna 2022
Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteeri
Oletettu toimisto
15 marraskuu 2012
EdessäHu Jintao
7. Kiinan kansantasavallan presidentti
Oletettu toimisto
14 maaliskuuta 2013
Premium
Varapresidentti
EdessäHu Jintao
Keskussotilaskomission puheenjohtaja
Oletettu toimisto
  • Puolueen komissio: 15 marraskuu 2012
  • Valtion komissio: 14 maaliskuuta 2013
Sijainen
EdessäHu Jintao
Kiinan kommunistisen puolueen sihteeristön ensimmäinen sihteeri
Toimistossa
22–2007
PääsihteeriHu Jintao
EdessäZeng Qinghong
OnnistunutLiu Yunshan
8. Kiinan kansantasavallan varapresidentti
Toimistossa
15. maaliskuuta 2008 – 14. maaliskuuta 2013
PresidenttiHu Jintao
EdessäZeng Qinghong
OnnistunutLi Yuanchao
Henkilökohtaiset tiedot
Syntynyt (+1953 06 15 XNUMX) 15 kesäkuu 1953 (ikä 69)
Beijing, Kiina
Poliittinen puolueKiinan kommunistinen puolue (vuodesta 1974)
puolisot
  • ----
    ----
    (m. 1979; div. 1982)----
  • ----
    (m. 1987)----
LapsetXi Mingze
Vanhemmat
sukulaiset
AsuinpaikkaZhongnanhai
koulutus
Alma materTsinghuan yliopisto (LLD)
allekirjoitus
Verkkosivuwww.gov.cn (kiina)
Asepalvelus
alamaisuusKiina
Sivuliike/palveluKansan vapautusarmeija
Palvelusvuodet1979-1982
arvoPuolustusministerin sihteeri Geng Biao
yksikköKeskussotilaskomission yleinen toimisto
kiinalainen nimi
Yksinkertaistettu kiinaXi Jinping
Perinteinen kiinaXi Jinping
Keskuslaitoksen jäsenyys
  • 2007-: 17., 18., 19., 20. Politbyroon pysyvä komitea
  • 2007-: 17., 18., 19., 20. Politbyroon
  • 2007–2012: sihteeri (ensimmäinen), 17. keskussihteeristö
  • 2002–: Varsinainen jäsen, 16., 17., 18., 19., 20. Keskuskomitea
  • 1997–2002: varajäsen, 15. Keskuskomitea
  • 1998–: edustaja, 9., 10., 11., 12., 13., 14. Kansankongressin

Johtavat ryhmät ja komissiot

Muut virat hoidettu

Paramount johtaja
Kiinan kansantasavalta

Xi Jinping (Kiinan kieli: Xi Jinping; pinyin: Xí Jìnpíng; syntynyt 15. kesäkuuta 1953) on kiinalainen poliitikko, joka on toiminut pääsihteeri että Kiinan kommunistinen puolue (CCP) ja puheenjohtaja että sotilaskeskuskomissio (CMC) ja siten kuin tärkein johtaja Kiinasta vuodesta 2012 lähtien. Xi on myös toiminut Kiinan kansantasavallan presidentti (Kiina) vuodesta 2013 lähtien.

Kiinan kommunistisen veteraanin poika Xi Zhongxun, Xi karkotettiin maaseudulle Yanchuanin piirikunta teini-iässä hänen isänsä puhdistuksen jälkeen Kulttuurivallankumous. Hän asui a yaodong Liangjiahen kylässä, Shaanxin maakunta, jossa hän liittyi KKP:hen useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen ja työskenteli paikallisena puoluesihteeri. Opiskelun jälkeen kemian tekniikka at Tsinghuan yliopisto kuten työläis-talonpoika-sotilas opiskelija, Xi nousi poliittisesti läpi Kiinan rannikkoprovinsseissa. Xi oli Fujianin kuvernööri 1999–2002, ennen kuin hänestä tuli naapurimaiden kuvernööri ja puoluesihteeri Zhejiang vuodesta 2002 vuoteen 2007. Puoluesihteerin erottamisen jälkeen Shanghai, Chen Liangyu, Xi siirrettiin hänen tilalleen lyhyeksi ajaksi vuonna 2007. Hän liittyi myöhemmin Politbyroon pysyvä komitea (PSC) CCP:n samana vuonna ja toimi ensimmäinen sihteeri että Keskussihteeristö lokakuussa 2007. Vuonna 2008 hänet nimettiin Hu Jintaooletetaan seuraaja ensisijaisena johtajana; tätä tarkoitusta varten Xi nimitettiin Kiinan kansantasavallan varapresidentti ja CMC:n varapuheenjohtaja. Hän sai virallisesti tittelin johtajuuden ydin KKP:lta vuonna 2016.

Xi on ensimmäinen KKP:n pääsihteeri, joka syntynyt sen jälkeen Kiinan perustamisesta. Valtaanottonsa jälkeen Xi on ottanut käyttöön laaja-alaisia ​​toimenpiteitä puoluekurin valvomiseksi ja sisäisen yhtenäisyyden pakottamiseksi. Hänen korruption vastainen kampanja johti merkittävien vakiintuneiden ja eläkkeellä olevien KKP:n virkamiesten, mukaan lukien, kukistumiseen Zhou Yongkang, PSC:n entinen jäsen. Hän on myös harjoittanut tai edistänyt aggressiivisempaa ulkopolitiikkaa, erityisesti mitä tulee Kiinan suhteet Yhdysvaltoihin., yhdeksän katkoviiva vuonna Etelä-Kiinan merellä, The Kiinan ja Intian rajakiista, ja Taiwanin poliittinen asema. Hän on pyrkinyt laajentamaan Kiinan Afrikan ja Euraasian vaikutusvaltaa Hihnan ja tien aloite. Xi on laajentanut tukea valtion omistamat yritykset (SOE), edistynyt sotilas-siviilifuusio, valvottu kohdennettua köyhyyden lievitystä ohjelmia ja on yrittänyt uudistaa kiinteistöalaa. Hän on myös edistänyt "yhteistä vaurautta", sarja politiikkaa, jonka tavoitteena on lisätä tasa-arvoa, ja käytti termiä perustellakseen laajaa tukahduttamista ja laajaa teknologia- ja tutorointialojen säädösten määrää vuonna 2021.

Xi tapasi Taiwanin presidentin kanssa Ma Ying-jeou Vuonna 2015 Kiinan ja Kiinan tasavallan johtajat tapasivat ensimmäisen kerran, vaikka suhteet heikkenivät Tsai Ing-wen että Demokraattinen progressiivinen puolue (DPP) voitti presidentinvaalit vuonna 2016. Hän vastasi COVID-19-pandemia Manner-Kiinassa kanssa nolla-COVID lähestymistapaa joulukuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen siirrytään kohti a lieventämisstrategia. Xi myös valvoi kulkua a Hongkongissa, hillitsee erityisesti kaupungin poliittista oppositiota demokratiaa kannattavia aktivisteja.

Poliittiset ja akateemiset tarkkailijat kuvailevat Xin toimikautensa usein autoritaariseksi johtajaksi. sensuuri ja joukkoseurantaan, huononeminen sisällä ihmisoikeudet, Mukaan lukien miljoonan uiguurin internointi Xinjiangissa (jota jotkut tarkkailijat ovat kuvanneet osaksi kansanmurha), persoonallisuuskultti Xin ympärille kehittyminen ja presidenttikauden rajoitusten poistaminen vuonna 2018. Xin poliittiset ideat ja periaatteet, jotka tunnetaan ns. Xi Jinpingin ajatus, on sisällytetty puolue ja kansallisia perustuslakeja, ja hän on korostanut kansallisen turvallisuuden merkitystä ja tarvetta KKP:n johtajuudelle maassa. Keskeisenä hahmona viidennen sukupolven johtajuutta Kiinan kansantasavallassa Xi on keskittänyt institutionaalisen vallan ottamalla useita tehtäviä, mukaan lukien puheenjohtajana Kansallinen turvallisuuskomissio sekä uudet ohjauskomiteat, jotka käsittelevät taloudellisia ja sosiaalisia uudistuksia, sotilaallista rakenneuudistusta ja nykyaikaistamista sekä Internetiä. Hän ja KKP Keskuskomitea läpäissyt "historiallinen ratkaisu" marraskuussa 2021, kolmas tällainen päätös sen jälkeen Mao Zedong ja Deng Xiaoping. Lokakuussa 2022 Xi sai kolmannen kauden KKP:n pääsihteerinä, toisen KKP:n johtaja tehdä niin Maon jälkeen.

Varhainen elämä ja koulutus

Xi Jinping syntyi vuonna Beijing 15. kesäkuuta 1953, toinen poika Xi Zhongxun ja hänen vaimonsa Qi Xin. Jälkeen Kiinan kansantasavallan perustamisesta vuonna 1949 Xin isällä oli useita tehtäviä, mukaan lukien Puolueen propagandaa päällikkö, Varapääministerija kansankongressin varapuheenjohtaja. Xillä oli kaksi vanhempaa sisarta, Qiaoqiao, syntynyt vuonna 1949 ja An'an (An; Ān'ān), syntynyt vuonna 1952. Xin isä oli kotoisin Fupingin piirikunta, Shaanxi ja Xi saattoivat jäljittää hänen patrilineaalinen laskeutuminen Xiyingistä Dengzhou, Henan.

Xi meni Pekingin kouluun nro 25, ja sitten Pekingin Bayi-koulu, 1960-luvulla. Hän ystävystyi Liu Hän, joka osallistui Pekingin nro 101 koulu samalla alueella, josta tuli myöhemmin Kiinan varapääministeri ja Xin läheinen neuvonantaja sen jälkeen, kun hänestä tuli Kiinan tärkein johtaja. Vuonna 1963, kun hän oli 10-vuotias, hänen isänsä puhdistettiin KKP:sta ja lähetettiin töihin tehtaalle Luoyang, Henan. Toukokuussa 1966, Kulttuurivallankumous keskeytti Xin toisen asteen koulutuksen, kun kaikki toisen asteen luokat keskeytettiin, jotta oppilaat voivat arvostella ja taistella opettajiaan vastaan. Opiskelijamilitantit ryöstivät Xin perheen kodin ja yksi Xin sisaruksista, Xi Heping, teki itsemurhan painostuksesta.

Myöhemmin hänen äitinsä joutui tuomitsemaan julkisesti isänsä, koska hänet esitettiin joukon eteen vallankumouksen vihollisena. Hänen isänsä vangittiin myöhemmin vuonna 1968, kun Xi oli 15-vuotias. Ilman isänsä suojelusta Xi lähetettiin töihin Liangjiahen kylään, Wen'anyi, Yanchuanin piirikunta, Yan'an, Shaanxi, vuonna 1969 Mao Zedongin luona Maaseutuliikkeeseen. Hän työskenteli mm puoluesihteeri Liangjiahesta, jossa hän asui a luolatalo. Hänet tunteneiden ihmisten mukaan tämä kokemus sai hänet tuntemaan läheisyyttä maaseudun köyhiin. Muutaman kuukauden kuluttua hän ei kestänyt maaseudun elämää ja pakeni Pekingiin. Hänet pidätettiin maaseudun karkureiden tukahduttamisen yhteydessä ja lähetettiin työleirille kaivamaan ojia, mutta palasi myöhemmin kylään viettäen siellä yhteensä seitsemän vuotta.

Hänen perheensä onnettomuudet ja kärsimykset varhaisvuosina kovettivat Xin näkemyksen politiikasta. Haastattelussa vuonna 2000 hän sanoi: "Ihmiset, joilla on vähän yhteyttä valtaan, jotka ovat kaukana siitä, näkevät nämä asiat aina salaperäisinä ja uusina. Mutta en näe vain pinnallisia asioita: voimaa, kukkia, Kunnia, suosionosoitukset. Näen härkäkynät ja kuinka ihmiset voivat puhaltaa kuumaa ja kylmää. Ymmärrän politiikkaa syvemmällä tasolla." "Hälyt" (牛棚) oli viittaus Punaiset vartijatvankiloissa kulttuurivallankumouksen aikana.

Kun Xi hylättiin seitsemän kertaa, hän liittyi Kiinan kommunistinen nuorisoliitto vuonna 1971 ystävystymällä paikallisen virkamiehen kanssa. Hän tapasi isänsä kanssa vuonna 1972, koska hän järjesti perheen yhdistämisen johtava Zhou Enlai. Vuodesta 1973 lähtien hän haki KKP:n jäsenyyttä kymmenen kertaa, ja lopulta hänet hyväksyttiin kymmenennellä yrityksellään vuonna 1974. Vuodesta 1975 vuoteen 1979 Xi opiskeli kemian tekniikka at Tsinghuan yliopisto kuten työläis-talonpoika-sotilas opiskelija Pekingissä. Siellä työskentelevät insinööriopiskelijat käyttivät noin 15 prosenttia ajastaan ​​opiskeluun Marxismi–leninismi–Mao Zedong ajatus ja 5 prosenttia ajastaan ​​maataloustyötä ja "oppimista kansan vapautusarmeijalta".

Varhainen poliittinen ura

Vuodesta 1979 vuoteen 1982 Xi toimi isänsä entisen alaisen sihteerinä Geng Biao, sitten varapääministeri ja CMC:n pääsihteeri. Vuonna 1982 hänet lähetettiin Zhengdingin lääni Hebeissä Zhengdingin piirikunnan apulaispuolueen sihteerinä. Hänet ylennettiin vuonna 1983 sihteeriksi, ja hänestä tuli läänin korkein virkamies. Xi palveli myöhemmin neljässä maakunnassa aluepoliittisen uransa aikana: Hebeissä (1982–1985), Fujian (1985-2002), Zhejiang (2002–2007) ja Shanghaissa (2007). Xi toimi viroissa Fuzhou Kunnan puoluekomitea ja hänestä tuli Fuzhoun puoluekoulun puheenjohtaja vuonna 1990. Vuonna 1997 hänet nimitettiin puolueen varajäseneksi. KKP:n 15. keskuskomitea. Keskuskomitean 151:stä varajäsenestä, jotka valittiin puolueen 15. kongressissa, Xi sai kuitenkin vähiten ääniä, mikä sijoittui jäsenten joukossa viimeiselle sijalle ilmeisesti hänen asemansa vuoksi. ruhtinaskunta.

Vuodesta 1998 vuoteen 2002 Xi opiskeli marxilainen teoria- ja ideologinen koulutus Tsinghuan yliopistossa, valmistui oikeustieteen ja ideologian tohtoriksi vuonna 2002. Vuonna 1999 hänet ylennettiin Fujianin varakuvernööriksi, ja hänestä tuli vuotta myöhemmin kuvernööri. Fujianissa Xi pyrki houkuttelemaan investointeja Taiwanista ja vahvistamaan maakunnan talouden yksityistä sektoria. Helmikuussa 2000 hän ja silloinen maakunnan puoluesihteeri Chen Mingyi kutsuttiin PSC:n ylimpien jäsenten – pääsihteerin – eteen Jiang Zemin, ensin Zhu Rongji, varapresidentti Hu Jintao ja Kurin tarkastus sihteeri Wei Jianxing – selittää asioita Yuanhua skandaali.

Vuonna 2002 Xi jätti Fujianin ja otti johtavia poliittisia tehtäviä naapurimaassa Zhejiangissa. Lopulta hän otti maakunnan puoluekomitean sihteerin virkaan oltuaan useita kuukausia virkaatekevänä kuvernöörinä, ja hän oli ensimmäistä kertaa urallaan johtavassa provinssissa. Vuonna 2002 hänet valittiin yhdistyksen täysjäseneksi 16. keskuskomitea, joka merkitsi hänen nousuaan kansalliselle näyttämölle. Zhejiangissa ollessaan Xi johti raportoitua kasvua, joka oli keskimäärin 14 % vuodessa. Hänen uraansa Zhejiangissa leimasi kova ja suoraviivainen asenne korruptoituneita virkamiehiä vastaan. Tämä ansaitsi hänelle nimen kansallisissa tiedotusvälineissä ja kiinnitti Kiinan korkeimpien johtajien huomion. Välillä 2004 ja 2007, Li Qiang toimi Xin kansliapäällikkönä toimiessaan Zhejiangin puoluekomitean pääsihteerinä, missä he molemmat loivat läheiset siteet.

Shanghain erottamisen jälkeen puoluesihteeri Chen Liangyu syyskuussa 2006 johtuen a sosiaaliturvarahastoskandaali, Xi siirrettiin Shanghaihin maaliskuussa 2007, missä hän oli siellä puoluesihteerinä seitsemän kuukautta. Shanghaissa Xi vältti kiistaa ja tunnettiin puoluekurin tiukasta noudattamisesta. Esimerkiksi Shanghain hallintoviranomaiset yrittivät ansaita hänelle suosion järjestämällä erikoisjunan sukkulaan hänelle Shanghain ja Shanghain välillä. Hangzhou että hän luovuttaa työnsä seuraajalleen Zhejiangin puoluesihteerinä Zhao Hongzhu. Xi kuitenkin kieltäytyi ottamasta junaa vedoten löyhästi valvottuihin puoluemääräyksiin, joiden mukaan erikoisjunia voidaan varata vain "kansallisille johtajille". Shanghaissa ollessaan hän työskenteli paikallisen puolueorganisaation yhtenäisyyden säilyttämiseksi. Hän lupasi, että hänen hallintonsa aikana ei tehdä "puhdistuksia", vaikka monien paikallisten viranomaisten uskottiin olleen osallisena Chen Liangyun korruptioskandaalissa. Useimmissa asioissa Xi toisti suurelta osin keskusjohdon linjaa.

Nousta valtaan

Xi Jinping tervehtii Yhdysvaltain presidenttiä George W. Pensas elokuussa 2008
Xi Jinping Venäjän presidentin kanssa Dmitri Medvedev on 28 syyskuu 2010

Xi nimitettiin yhdeksän miehen PSC:hen 17. puoluekokous lokakuussa 2007. Hän sijoittui edellä Li Keqiang, osoitus siitä, että hän aikoi seurata Hu Jintaota Kiinan asemassa seuraava johtaja. Lisäksi Xi piti myös ensimmäinen sihteeri KKP:sta Keskussihteeristö. Tätä arviota tuettiin edelleen 11. kansallinen kansankongressi maaliskuussa 2008, kun Xi valittiin Kiinan kansantasavallan varapresidentiksi. Korotuksensa jälkeen Xillä oli laaja valikoima salkkuja. Hänelle annettiin tehtävän kattavat valmistelut 2008 Kesäolympialaiset Pekingissä sekä keskushallinnon johtava henkilö Hongkongin ja Macaon asioissa. Lisäksi hänestä tuli yhdistyksen uusi puheenjohtaja Keskustan puoluekoulu KKP:n kaatokoulutus- ja ideologinen koulutussiipi. Sen jälkeen 2008 Sichuanin maanjäristys, Xi vieraili katastrofialueilla vuonna Shaanxi ja Gansu. Hän teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa varapresidenttinä Pohjois-Koreaan, Mongoliaan, Saudi-Arabiaan, Qatariin ja Jemeniin 17.-25. Olympialaisten jälkeen Xi määrättiin komitean puheenjohtajaksi valmisteluja varten 60-vuotisjuhlat Kiinan kansantasavallan perustamisesta. Hän oli myös kuulemma KKP:n huipputason komitean ruorissa 6521-projekti, jonka tehtävänä oli varmistaa yhteiskunnallinen vakaus useiden poliittisesti arkaluonteisten vuosipäivien aikana vuonna 2009.

Xin asemaa ilmeisenä seuraajana ensisijaiseksi johtajaksi uhkasi nopea nousu Bo Xilai, puoluesihteeri Chongqing tällä hetkellä. Bon odotettiin liittyvän PSC:hen klo 18. puoluekokous, useimmat odottavat, että hän yrittää lopulta ohjata itsensä korvaamaan Xin. Bo:n politiikka Chongqingissa inspiroi jäljitelmiä kaikkialla Kiinassa ja sai kiitosta Xiltä itseltään Xin vierailun aikana Chongqingiin vuonna 2010. Xin ylistysrekisterit poistettiin myöhemmin, kun hänestä tuli ensisijainen johtaja. Bo:n kaatuminen tulisi mukana Wang Lijunin tapaus, joka avasi oven Xille valtaan ilman haastajia.

Xi pidetään yhtenä menestyneimmistä jäsenistä Princelingsissä, lähes poliitikkojen klikissä, joka on varhaisten Kiinan kommunististen vallankumouksellisten jälkeläisiä. Singaporen entinen pääministeri, Lee Kuan Yew, kun kysyttiin Xistä, hän sanoi tuntevansa olevansa "mielipistävä mies, joka on käynyt läpi monia koettelemuksia ja koettelemuksia". Lee kommentoi myös: "Laitaisin hänet mukaan Nelson Mandela henkilöiden luokka. Henkilö, jolla on valtava emotionaalinen vakaus ja joka ei anna henkilökohtaisten onnettomuuksiensa tai kärsimyksiensä vaikuttaa arvostelukykyynsä. Toisin sanoen hän on vaikuttava." Entinen Yhdysvaltain valtiovarainministeri Henry Paulson kuvaili Xiä "sellaisena kaverina, joka osaa saada asiat maaliviivan yli". Australian pääministeri Kevin Rudd sanoi, että Xi:llä "on riittävästi uudistusmielistä, puoluetta ja sotilastaustaa ollakseen pitkälti oma mies".

Matkoja varapuheenjohtajana

Helmikuussa 2009 varapuheenjohtajana Xi Jinping aloitti kiertueen Latinalaisessa Amerikassa vieraillessaan Meksikossa, Jamaika, Kolumbia, Venezuela, Brasilia, ja Malta, jonka jälkeen hän palasi Kiinaan. Vieraillessaan Meksikossa 11. helmikuuta 2009 Xi puhui ryhmän edessä ulkomaiset kiinalaiset ja selitti Kiinan panoksen kansainvälisen finanssikriisin aikana sanomalla, että se oli "suurin panos koko ihmiskunnalle, jonka Kiina on antanut estääkseen sen 1.3 miljardia ihmistä nälästä". Hän jatkoi huomautuksensa: "On joitakin kyllästyneitä ulkomaalaisia, joilla on vatsat täynnä ja joilla ei ole parempaa tekemistä kuin osoittaa meille sormella. Ensinnäkin Kiina ei vie vallankumousta; toiseksi Kiina ei vie nälkää ja köyhyyttä; kolmanneksi. , Kiina ei tule ja aiheuta päänsärkyä. Mitä muuta sanottavaa?" Asiasta uutisoitiin eräillä paikallisilla televisiokanavilla. Uutiset johtivat keskustelujen tulviin kiinalaisilla Internet-foorumeilla, ja kerrottiin, että Kiinan ulkoministeriö jäi vartioon Xin huomautuksista, koska varsinaisen videon kuvasivat jotkut mukana olleet Hongkongin toimittajat ja lähetettiin Hongkongin televisiossa. , joka sitten ilmestyi useille Internet-videosivustoille.

Muscatinen talo Iowassa, jossa Xi asui amerikkalaisen perheen luona vuoden 1985 maatalousvierailun aikana Yhdysvaltoihin. Talo muutettiin museoksi vuosikymmeniä myöhemmin.

In Euroopan unioni, Xi vieraili Belgiassa, Saksassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Romaniassa 7.–21. lokakuuta 2009. Hän vieraili Aasian-matkallaan Japanissa, Etelä-Koreassa, Kambodžassa ja Myanmarissa 14.–22. joulukuuta 2009. Myöhemmin hän vieraili Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Turkissa helmikuussa 2012. Tämä vierailu sisälsi tapaamisen Yhdysvaltain silloisen presidentin kanssa Barack Obama Valkoisessa talossa ja sitten varapuheenjohtajaksi Joe Biden; ja pysähtyy Kaliforniassa ja Iowa, jossa hän tapasi häntä aiemmin isännöineen perheen kanssa hänen vuoden 1985 kiertuellaan a Hebei maakunnan virkamies.

Pääsy huippuvirkoihin

Muutama kuukausi ennen nousuaan puolueen johtoon Xi katosi virallisista tiedotusvälineistä ja peruutti tapaamisen ulkomaisten viranomaisten kanssa useiksi viikoiksi 1. syyskuuta 2012 alkaen aiheuttaen huhuja. Sitten hän ilmestyi uudelleen 15. syyskuuta. Xi valittiin 15. marraskuuta 2012 KKP:n pääsihteeriksi ja CMC:n puheenjohtajaksi. KKP:n 18. keskuskomitea. Tämä teki hänestä epävirallisesti tärkein johtaja ja ensimmäinen, joka syntyi Kiinan perustamisen jälkeen. Seuraavana päivänä Xi johti PSC:n uuden kokoonpanon lavalle heidän ensimmäisellä julkisella esiintymisellään. PSC väheni yhdeksästä seitsemään, ja vain Xi ja Li Keqiang säilyttivät paikkansa; muut viisi jäsentä olivat uusia. Kiinan johtajien yleisestä käytännöstä poiketen Xin ensimmäinen puhe pääsihteerinä oli selkeästi muotoiltu, eikä se sisältänyt poliittisia iskulauseita tai maininta hänen edeltäjästään. Xi mainitsi keskivertoihmisen toiveet ja huomautti: "Ihmisemme odottavat parempaa koulutusta, vakaampia työpaikkoja, parempia tuloja, luotettavampaa sosiaaliturvaa, korkeatasoista sairaanhoitoa, mukavampia elinoloja ja kauniimpaa ympäristöä ." Xi vannoi myös puuttuvansa korruptioon korkeimmalla tasolla ja viittasi siihen, että se uhkaisi KKP:n selviytymistä; hän oli pidättyväinen kauaskantoisten talousuudistusten suhteen.

Joulukuussa 2012 Xi vieraili Guangdong ensimmäisellä matkallaan Pekingin ulkopuolelle sen jälkeen, kun hän otti puolueen johtoon. Matkan pääteemana oli vaatia taloudellista uudistusta ja armeijan vahvistamista. Xi vieraili Deng Xiaopingin patsaalla ja hänen matkaansa kuvattiin seuranneeksi Dengin oma etelämatka vuonna 1992, joka antoi sysäyksen uusille taloudellisille uudistuksille Kiinassa sen jälkeen, kun konservatiivisten puolueiden johtajat estivät monet Dengin uudistuksista kriisin jälkeen. 1989 Taivaallisen rauhan aukion mielenosoitukset ja joukkomurha. Matkallaan Xi viittasi johdonmukaisesti tunnuslauseeseensa "kiinalainen unelma". "Tämän unelman voidaan sanoa olevan unelma vahvasta kansasta. Ja armeijalle se on unelma vahvasta armeijasta", Xi sanoi merimiehille. Xin matka oli merkittävä siinä mielessä, että hän poikkesi vakiintuneesta Kiinan johtajien matkustusrutiineista monin tavoin. Ulkona syömisen sijaan Xi ja hänen seurueensa söivät tavallisen hotellin buffetaamiaisen. Hän matkusti kollegoidensa kanssa suuressa pakettiautossa limusiinilaivaston sijaan eikä rajoittanut liikennettä kuljetuilla valtatien osilla.

Xi valittiin presidentiksi 14. maaliskuuta 2013 vahvistusäänestyksessä 12. kansallinen kansankongressi Pekingissä. Hän sai 2,952 XNUMX puolesta, yhden äänen ja kolme tyhjää. Hän korvasi Hu Jintaon, joka jäi eläkkeelle kahden kauden jälkeen. Uudessa tehtävässään presidenttinä Xi ilmaisi 16. maaliskuuta 2013 tukensa puuttumattomuudelle Kiinan ja Sri Lankan suhteet keskellä a Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvosto äänestää maan tuomitsemisesta hallituksen väärinkäytösten vuoksi Sri Lankan sisällissota. Xi ja hänen uudet ministerinsä järjestivät 17. maaliskuuta tapaamisen Hongkongin toimitusjohtaja, CY Leung, vahvisti tukensa Leungille. Muutaman tunnin sisällä valinnastaan ​​Xi keskusteli tietoverkkoturvallisuus ja Pohjois-Korea Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa puhelimitse. Obama ilmoitti valtiovarainministerien ja valtiosihteerien vierailuista Jacob Lew ja John F. Kerry Kiinaan seuraavalla viikolla.

Johto

Korruption vastainen kampanja

Xi vannoi tukahduttavansa korruptiota lähes välittömästi sen jälkeen, kun hän nousi valtaan puolueen 18. kongressissa. Pääsihteerin virkaanastujaispuheessaan Xi mainitsi, että korruption torjunta oli yksi puolueen vaikeimmista haasteista. Muutama kuukausi toimikautensa jälkeen Xi esitteli Kahdeksan pisteen asetus, listaussäännöt, joilla pyritään hillitsemään korruptiota ja tuhlaamista virallisen juhlatoiminnan aikana; sen tavoitteena oli tiukentaa puolueen virkamiesten käyttäytymistä. Xi vannoi myös kitkevänsä "tiikerit ja kärpäset", eli korkea-arvoiset virkamiehet ja tavalliset puolueen toimihenkilöt.

Xi aloitti tapaukset CMC:n entisiä varapuheenjohtajia vastaan Xu Caihou ja Guo Boxiong, entinen PSC:n jäsen ja turvallisuuspäällikkö Zhou Yongkang ja entinen Hu Jintaon pääavustaja Ling Jihua. Yhdessä uuden kurinpitopäällikön kanssa Wang Qishan, Xin hallinto johti "keskitettyjen tarkastusryhmien" muodostamista (Keskitarkastusryhmä). Nämä olivat pohjimmiltaan rajat ylittäviä virkamiesryhmiä, joiden päätehtävänä oli saada syvällisempää ymmärrystä maakuntien ja paikallisten puoluejärjestöjen toiminnasta ja samalla valvoa Pekingin määräämää puoluekuria. Monilla työryhmillä oli myös vaikutusta korkea-arvoisten virkamiesten tunnistamiseen ja tutkinnan aloittamiseen. Yli sata maakunta-ministeritason virkamiestä oli sekaantunut massiiviseen valtakunnalliseen korruption vastaiseen kampanjaan. Näihin kuului entisiä ja nykyisiä alueviranomaisia ​​(Su Rong, Bai Enpei, Wan Qingliang), valtionyhtiöiden ja valtion elinten johtavia henkilöitä (Laulu Lin, Liu Tienan) ja armeijan korkeasti arvostettuja kenraaleja (Gu Junshan). Kesäkuussa 2014 Shanxi provinssin poliittinen asema tuhoutui, ja neljä virkamiestä erotettiin viikon sisällä maakunnan puoluejärjestön korkeimmasta riveistä. Pelkästään kampanjan kahden ensimmäisen vuoden aikana yli 200,000 XNUMX matala-arvoista virkamiestä sai varoituksia, sakkoja ja alennuksia.

Kampanja on johtanut merkittävien vakiintuneiden ja eläkkeellä olevien KKP:n virkamiesten, mukaan lukien PSC:n jäsenten, kaatumiseen. Xin korruption vastaisen kampanjan näkevät kriitikot, kuten Economistpoliittisena työkaluna, jonka tavoitteena on poistaa mahdolliset vastustajat ja lujittaa valtaa. Xi on kuvannut uuden korruptiontorjuntaviraston, kansallisen valvontakomission, joka sijoittui korkeimman oikeuden ylemmäksi. Amnesty InternationalItä-Aasian johtaja "ihmisoikeuksien systeemisenä uhkana", joka "asettaa kymmeniä miljoonia ihmisiä salaperäisen ja käytännössä vastuuttoman järjestelmän armoille, joka on lain yläpuolella".

Xi on valvonut merkittäviä uudistuksia kurinpitotarkastusten keskuskomissiossa (CCDI), joka on KKP:n korkein. sisäinen kontrolli instituutio. Hän ja CCDI:n sihteeri Wang Qishan institutionalisoivat entisestään CCDI:n riippumattomuutta KKP:n päivittäisistä toiminnoista ja paransivat sen kykyä toimia bona fide valvontaelin. Mukaan Wall Street Journal, kaikki varaministeritason tai sitä korkeamman tason virkamiehille langettavat korruption vastaiset rangaistukset edellyttävät Xin hyväksyntää. Toinen artikkeli kohteesta Wall Street Journal sanoi, että kun hän haluaa neutraloida poliittisen kilpailijan, hän pyytää tarkastajia valmistelemaan satoja sivuja todisteita. Artikkelissa kerrottiin myös, että hän antaa joskus luvan korkea-arvoisen poliitikon läheisiin työtovereihin kohdistuviin tutkimuksiin korvatakseen heidät omilla puolustajallaan ja asettaa poliittiset kilpailijat vähemmän tärkeisiin asemiin erottaakseen heidät poliittisesta perustastaan. Kerrotaan, että näitä taktiikoita on käytetty jopa Wang Qishania, Xin läheistä ystävää vastaan.

Mukaan historioitsija ja sinologina Wang Gungwu, Xi Jinping peri poliittisen puolueen, joka kohtasi laajaa korruptiota. Xi uskoi, että korruption määrä KKP:n korkeammilla tasoilla saattaa sekä puolueen että maan romahduksen vaaraan. Wang lisää, että Xi uskoo, että vain KKP pystyy hallitsemaan Kiinaa ja että puolueen romahtaminen olisi tuhoisa kiinalaisille. Xi ja uuden sukupolven johtajat reagoivat käynnistämällä korruption vastaisen kampanjan korruption poistamiseksi hallituksen ylemmiltä tasoilta.

Sensuuri

Sen jälkeen, kun Xi tuli KKP:n pääsihteeriksi, sensuuria, mukaan lukien Internet-sensuuri, on tehostettu merkittävästi. Puheenjohtajana 2018 Kiinan kyberavaruuden hallintokonferenssissa 20. ja 21. huhtikuuta 2018 Xi sitoutui "raivokkaaseen torjuntaan rikoksiin, mukaan lukien hakkerointi, televiestintäpetokset ja kansalaisten yksityisyyden loukkaukset". Vieraillessaan Kiinan valtion tiedotusvälineissä Xi sanoi, että "puolueen ja valtion omistamien tiedotusvälineiden tulee sisältää puolueen sukunimi"(党和政府主办的媒体必须姓党) ja että valtion tiedotusvälineiden "täytyy ilmentää puolueen tahtoa, turvata puolueen auktoriteetti".

Hänen hallintonsa on valvonut enemmän Kiinassa asetettuja Internetin rajoituksia, ja sen sanotaan olevan "kaikkialla tasolla tiukemmat" puheen suhteen kuin aikaisemmat hallinnot. Xi on ottanut erittäin vahvan kannan hallita Internetin käyttöä Kiinan sisällä, mukaan lukien google ja Facebook, puoltaa Internetin sensuuria maassa käsitteen mukaisesti Internetin suvereniteetti. - Wikipedian sensuuri on myös ollut tiukka; huhtikuussa 2019 kaikki Wikipedian versiot estettiin Kiinassa. Samoin tilanne käyttäjille Weibo on kuvattu muutokseksi yksittäisten viestien tai pahimmillaan tilin poistamisen pelosta pidätyksen pelkoon.

Syyskuussa 2013 annettu laki salli kolmen vuoden vankeusrangaistuksen bloggaajille, jotka jakavat yli 500 kertaa "herjaavaksi katsottua" sisältöä. Valtion Internetin tiedotusosasto kutsui ryhmän vaikutusvaltaisia ​​bloggaajia seminaariin, jossa he kehottivat heitä välttämään kirjoittamista politiikasta, KKP:sta tai antamasta lausuntoja, jotka ovat ristiriidassa virallisten kertomusten kanssa. Monet bloggaajat lopettivat kirjoittamisen kiistanalaisista aiheista, ja Weibo romahti, ja suuri osa sen lukijakunnasta siirtyi WeChat käyttäjät puhuvat hyvin rajatuille sosiaalisille piireille. Vuonna 2017 hallitus käski Kiinan teleoperaattoreita estämään yksityishenkilöiden käytön Virtual Private Network (VPN) helmikuuhun 2018 mennessä.

Xi on puhunut vastaan"historiallinen nihilismi", mikä tarkoittaa historiallisia näkemyksiä, jotka haastavat KKP:n virallisen linjan. Xi sanoi, että yksi syistä Neuvostoliiton hajoaminen on ollut historiallista nihilismiä. - Kiinan verkkoavaruushallinto (CAC) on perustanut puhelinpalvelun, jolla ihmiset voivat ilmoittaa historiallisen nihilismin teoista Toutiao ja douyin kehotti käyttäjää raportoimaan historiallisen nihilismin tapauksista. Toukokuussa 2021 CAC ilmoitti poistaneensa kaksi miljoonaa verkkojulkaisua historiallisen nihilismin vuoksi.

Vallan yhdistäminen

Xin muotokuva Pekingissä syyskuussa 2015

Poliittiset tarkkailijat ovat kutsuneet Xiä vaikutusvaltaisimmaksi Kiinan johtajaksi Mao Zedongin jälkeen, varsinkin sen jälkeen, kun presidentin kahden toimikauden rajoitus päättyi vuonna 2018. Xi on selvästi poikennut kollektiivinen johtaminen Maon jälkeisten edeltäjiensä käytäntöjä. Hän on keskittänyt valtansa ja luonut työryhmiä itsensä johdolla hallituksen byrokratian kumoamiseksi, tehden itsestään uuden hallinnon erehtymättömän keskeisen hahmon. Vuodesta 2013 alkaen Xin johtama KKP on luonut joukon keskusjohtavia ryhmiä: ministeriöiden ylittäviä ohjauskomiteoita, joiden tarkoituksena on ohittaa olemassa olevat instituutiot päätöksiä tehdessään ja näennäisesti tehdä päätöksenteosta tehokkaampi prosessi. Merkittävin uusi elin on kattavasti syventävien uudistusten keskusjohtoryhmä. Sillä on laaja toimivalta taloudellisissa rakennemuutoksissa ja sosiaalisissa uudistuksissa, ja sen sanotaan syrjäyttäneen osan valtioneuvoston ja sen pääministerin aiemmin omistamasta vallasta.

Xi tuli myös johtajaksi Internet-turvallisuuden ja informatoinnin keskusryhmä, joka vastaa kyberturvallisuudesta ja Internet-politiikasta. Vuonna 2013 pidetyssä kolmannessa täysistunnossa syntyi myös KKP:n kansallinen turvallisuuskomissio, toinen Xin johtama elin, jonka kommentaattorit ovat sanoneet auttavan Xiä vahvistamaan kansallisia turvallisuusasioita. Ainakin yhden politologin mukaan Xi "on ympäröinyt itsensä kaadereilla, jotka hän tapasi ollessaan rannikolla, Fujianissa ja Shanghai ja Zhejiangissa." Pekingin valvontaa pidetään Kiinan johtajille ratkaisevan tärkeänä; Xi on valinnut Cai Qi, yksi edellä mainituista kaadereista, hallitsemaan pääomaa. Xin on myös uskottu laimentaneen pääministeri Li Keqiangin auktoriteettia ottamalla vallan taloudesta, jota on yleisesti pidetty pääministerin toimialueena.

Valtaantulon jälkeen useat tarkkailijat ovat sanoneet, että Xi on vakavasti laimentanut kerran hallitsevan aseman vaikutusta.Tuanpai", jota kutsutaan myös Nuorisoliiton ryhmäksi, jotka olivat KKP:n virkamiehiä, jotka nousivat puolueen kautta Kommunistinen nuorisoliitto (CYLC). Hän kritisoi CYLC:n kaadereita sanoen, että he eivät voi puhua tieteestä, kirjallisuudesta ja taiteesta, työstä tai elämästä. He voivat vain toistaa samaa vanhaa byrokraattista, stereotyyppistä puhetta." Sen budjettia leikattiin myös noin 700 miljoonasta yuanista (96 miljoonaa dollaria) vuonna 2012 260 miljoonaan juaniin (40 miljardiin dollariin) vuonna 2021, kun taas sen jäsenmäärä putosi 90 miljoonasta 74 miljoonaan samana aikana. Hän johti myös Kiinan kommunistisen nuorisoliiton keskuskoulun sulkemiseen ja yhdistämiseen Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemia, ja alennettiin tehokkaasti Qin Yizhi, CYLC:n ensimmäinen sihteeri, vuonna 2017.

Maaliskuussa 2018, The Kansankongressin (NPC) hyväksyi joukon perustuslakimuutoksia, mukaan lukien presidentin ja varapresidentin toimikausirajojen poistaminen, Kansallinen valvontakomissiosekä CCP:n keskeisen roolin vahvistaminen. 17. maaliskuuta 2018 Kiinan lainsäätäjä nimitti Xin uudelleen presidentiksi, nyt ilman toimikausirajoituksia; Wang Qishan nimitettiin varapresidentiksi. Seuraavana päivänä Li Keqiang nimitettiin uudelleen Xin pääministeriksi ja pitkäaikaisiksi liittolaisiksi, Xu Qiliang ja Zhang Youxia, äänestettiin CMC:n varapuheenjohtajiksi. Ulkoministeri Wang Yi ylennettiin valtioneuvoston jäsen ja kenraali Wei Fenghe nimettiin puolustusministeri. Mukaan Financial Times, Xi ilmaisi näkemyksensä perustuslain muuttamisesta tapaamisissa Kiinan viranomaisten ja ulkomaisten arvohenkilöiden kanssa. Xi selitti päätöksen sillä, että oli sovitettava kaksi tehokkaampaa virkaa – CCP:n pääsihteerin ja CMC:n puheenjohtajan – joilla ei ole toimikausirajoituksia. Xi ei kuitenkaan kertonut, aikooko hän toimia puolueen pääsihteerinä, CMC:n puheenjohtajana ja osavaltion presidenttinä kolmen tai useamman kauden ajan.

Kuudennessa täysistunnossaan marraskuussa 2021 CCP hyväksyi a historiallinen ratkaisu, eräänlainen asiakirja, joka arvioi puolueen historiaa. Tämä oli kolmas laatuaan Mao Zedongin ja Deng Xiaopingin hyväksymien jälkeen. ja asiakirjassa mainittiin ensimmäistä kertaa Xi Xi Jinping -ajattelun "pääinnovaattorina" samalla kun hän julisti Xin johtajuuden "avaimeksi Kiinan kansan suureen nuorentumiseen". Verrattuna muihin historiallisiin päätöksiin, Xin päätös ei merkinnyt suurta muutosta siinä, miten KKP arvioi historiaansa. Historiallisen ratkaisun ohella KKP edisti ehtoja Kaksi perustamista ja kaksi turvaa, kutsuen KKP:ta yhdistymään ja suojelemaan Xin ydinasemaa puolueessa. Vuonna 2022 Xi nimitti läheisen liittolaisensa Wang Xiaohong yleisen turvallisuuden ministerinä, mikä antoi hänelle lisää valvontaa turvallisuuslaitoksessa.

- Kiinan kommunistisen puolueen 20. kansallinen kongressi, pidettiin 16.–22. lokakuuta 2022, on valvonut muutoksia KKP:n perustuslaki ja Xin uudelleenvalinta KKP:n pääsihteeriksi ja CMC:n puheenjohtajaksi kolmannelle kaudelle, jolloin kongressin kokonaistulos on Xin vallan vahvistaminen entisestään. Äskettäin muutettu KKP:n perustuslaki sisälsi termin kaksi suojalausetta, jotka vahvistavat Xin valtaa. Se sisälsi myös Xin edistämiä käsitteitä, kuten yhteinen vauraus, "kiinalaistyylinen modernisointi" ja "koko prosessin kansandemokratiaa". Xin uudelleenvalinta teki hänestä ensimmäisen puolueen johtajan Mao Zedongin jälkeen, joka on toiminut yli kolme kautta, vaikka Deng Xiaoping hallitsi maata epävirallisesti pidemmän aikaa. Xi valittiin edelleen Kiinan kansantasavallan presidentiksi ja Kiinan keskussotilaskomission puheenjohtajaksi 10. maaliskuuta 2023 kokouksen avajaisten yhteydessä. 14. kansallinen kansankongressi.

Uusi politbyroon pysyvä komitea, joka valittiin juuri KKP:n kongressin jälkeen, täyttyi lähes kokonaan Xille läheisistä ihmisistä, ja neljä edellisen PTK:n seitsemästä jäsenestä, mukaan lukien pääministeri Li Keqiang ja CPPCC:n puheenjohtaja Wang Yang astumalla alas. Li Qiang, Xin läheisestä liittolaisesta, tuli PSC:n toiseksi arvokkaaksi jäseneksi, ja hänet ylennettiin edelleen pääministeriksi vuonna 2023. Muut Xin liittolaiset, mukaan lukien Cai Qi, Ding Xuexiang ja Li Xi ovat myös liittyneet PSC:hen, ja niistä tuli ensimmäinen sihteeri että KKP:n sihteeristö, ensin varapääministerija kurinpitotarkastusten keskuslautakunnan sihteeri vastaavasti. Ainoat jäljellä olevat edellisen PSC:n jäsenet Xi:tä lukuun ottamatta olivat Zhao Leji ja Wang Huningvaikka heidän sijoituksensa ja asemansa muuttuivat, ja heistä tuli NPC:n pysyvä komitea ja CPPCC:n puheenjohtajat 10. maaliskuuta 2023. Reuters huomautti, että Wang Yangin ja Li Keqiangin eläkkeelle jääminen sekä varapääministerin alentaminen Hu Chunhua politbyroosta tarkoitti Tuanpain tuhoamista, vaikka Willy Wo-Lap Lam kirjoitti, että Tuanpaista tai Tuanpaista ei ollut edustajia Shanghain klikki, mikä johtaa täydelliseen määrään Xin oma ryhmä.

Persoonallisuuskultti

Xillä on ollut a persoonallisuuskultti rakennettu itsensä ympärille virkaansa astuttuaan kirjoja, sarjakuvia, poplauluja ja tanssirutiineja kunnioittaen hänen sääntöään. Xin ylösnousemisen jälkeen johtajuuden ydin KKP:n edustajana häneen oli viitattu nimellä Xi Dada (习 大大, setä tai papa Xi), vaikka tämä loppui huhtikuussa 2016. Liangjiahen kylästä, jonne Xi lähetettiin töihin, on tullut "nykyajan pyhäkkö", jota koristavat KKP:n propaganda ja seinämaalaukset, jotka ylistävät hänen elämänsä muotovuosia. - KKP:n politbyroo nimeltä Xi Jinping lingxiu (johtaja), kunnioittava termi "johtajalle" ja arvonimi, joka on aiemmin annettu vain Mao Zedongille ja hänen välittömälle seuraajalleen Hua Guofeng. Häntä kutsutaan joskus myös "lentäjäksi ruorissa" (Ruorin johdossa). 25. joulukuuta 2019 politbyroo nimesi Xin virallisesti "kansan johtajaksi" (人民领袖; rénmín lǐngxiù), arvonimen vain Maolla oli aiemmin.

Talous ja tekniikka

Xi nähtiin alun perin markkinoiden uudistajana, ja hänen alaisuudessaan 18. keskuskomitean kolmas täysistunto ilmoitti, että "markkinavoimat" alkaisivat olla "ratkaisevassa" roolissa resurssien jakamisessa. Tämä tarkoitti sitä, että valtio vähensi asteittain osallistumistaan ​​pääoman jakamiseen ja uudistaisi Kiinan valtion omistamat yritykset (valtioyhtiöiden) mahdollistaakseen kilpailun lisäämisen, mahdollisesti houkuttelemalla ulkomaisia ​​ja yksityisen sektorin toimijoita teollisuudenaloihin, jotka olivat aiemmin tiukasti säänneltyjä. Tällä politiikalla pyrittiin puuttumaan paisuneeseen valtionsektoriin, joka oli hyötynyt aiheettomasti aikaisemmasta uudelleenjärjestelykierroksesta ostamalla omaisuutta markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla, omaisuutta, jota ei enää käytetty tuottavasti. Xi käynnisti myös Shanghain vapaakauppa-alue elokuussa 2013, mikä nähtiin osana talousuudistuksia. Vuonna 2017 asiantuntijat ovat sanoneet kuitenkin pysähtyvän Xin lupauksen talousuudistuksista. In 2015, Kiinan osakemarkkinoiden kupla puhkesi, joka sai Xin käyttämään valtion voimia ongelman korjaamiseksi. Vuodesta 2012 vuoteen 2022 yksityisen sektorin yritysten osuus Kiinan pörssiyhtiöiden markkina-arvosta on noussut noin 10 prosentista yli 40 prosenttiin. Hän on myös valvonut rajoitusten lieventämistä ulkomainen suora sijoitus (FDI) ja kasvaneet rajat ylittävät osakkeiden ja joukkovelkakirjalainojen omistukset.

Xi on lisännyt valtion valvontaa Kiinan taloudessa ja ilmaisi tukensa valtionyhtiöille, samalla kun tuetaan maan yksityistä sektoria. Valtioyhtiöiden keskusvastapuolten määräysvalta on lisääntynyt Xi:n aikana, mutta myös joitakin rajoitettuja toimia markkinoiden vapauttamiseksi, kuten valtionyhtiöiden sekaomistuksen lisääminen, otettiin. Xin aikana "hallituksen ohjausrahastot", julkisten ja yksityisten investointirahastot, jotka ovat valtion elinten perustamia tai niitä varten, ovat keränneet yli 900 miljardia dollaria varhaiseen rahoitukseen yrityksille, jotka työskentelevät hallituksen strategisina pitämillä aloilla. Xi on lisännyt roolia Talous- ja rahoitusasioiden keskuskomissio kustannuksella Valtioneuvosto. Hänen hallintonsa helpotti pankkien liikkeeseenlaskua kiinnitykset, lisäsi ulkomaista osallistumista joukkovelkakirjamarkkinoille ja lisäsi kansallista valuuttaa renminbi maailmanlaajuista roolia ja auttaa sitä liittymään IMF:n kori erityinen piirustusoikeus. 40-vuotispäivänä käynnistämisestä Kiinan talousuudistukset Vuonna 2018 hän on luvannut jatkaa uudistuksia, mutta on varoittanut, ettei kukaan "voi sanella kiinalaisille".

Xi on myös henkilökohtaisesti tehnyt äärimmäisen köyhyyden poistamisen "kohdennettua köyhyyden lievitystä"keskeinen tavoite. Vuonna 2021 Xi julisti "täydellisen voiton" äärimmäisestä köyhyydestä ja sanoi, että lähes 100 miljoonaa ihmistä on nostettu köyhyydestä hänen toimikautensa aikana, vaikka jotkut asiantuntijat sanoivat, että Kiinan köyhyysraja oli suhteellisen alempi kuin asettama Maailmanpankki. Vuonna 2020 pääministeri Li Keqiang vetoaa Kansallinen tilastovirasto (NBS) sanoi, että Kiinassa oli edelleen 600 miljoonaa ihmistä alle 1000 yuanilla (140 dollarilla) kuukaudessa, vaikka artikkeli Economist sanoi, että NBS:n käyttämä metodologia oli virheellinen, ja totesi, että luku otti yhteenlasketut tulot, jotka jaettiin sitten tasan.

Kiinan talous on kasvanut Xin aikana BKT nimellisesti yli kaksinkertaistuu 8.53 biljoonasta dollarista vuonna 2012 17.73 biljoonaan dollariin vuonna 2021, Kiinan nimellinen BKT henkeä kohti ylitti maailman keskiarvon vuonna 2021, kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut vuoden 7.9 2012 prosentista 6 prosenttiin vuonna 2019. Xi on korostanut "laadukkaan kasvun" merkitystä "paisutetun kasvun" sijaan. Hän on lisäksi todennut, että Kiina keskittyy talouskasvun laatuun ja että se on hylännyt kasvun hinnalla millä hyvänsä strategian, jota Xi kutsuu "BKT:n sankariksi".: 22  Sen sijaan Xi sanoi, että muut sosiaaliset kysymykset, kuten ympäristönsuojelu, ovat tärkeitä.: 22  Hänen hallintonsa jatkoi velkaa vähentävää kampanjaa pyrkien hidastamaan ja leikkaamaan Kiinan talouskasvunsa aikana kertyneen kestämättömän velan määrää. Vaikka Kiinan muun kuin finanssisektorin kokonaisvelka suhteessa BKT:hen nousi ennätykselliseen 270.9 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä COVID-19-kriisin aikana, se laski noin 262.5 prosenttiin vuoteen 2021 mennessä ja nousi jälleen 273.2 prosenttiin vuonna 2022, mikä johtuu pääasiassa nolla-COVID-politiikan aiheuttama paine paikalliseen talouteen.

Xi on levittänyt politiikkaa nimeltä "kaksoisliike", mikä tarkoittaa talouden suuntaamista kotimaiseen kulutukseen samalla, kun se pysyy avoimena ulkomaankaupalle ja investoinneille. Xi on myös tehnyt tehostamista tuottavuus taloudessa prioriteetti. Xi on yrittänyt uudistaa kiinteistösektoria torjuakseen kiinteistöjen hintojen jyrkkää nousua ja vähentääkseen Kiinan talouden riippuvuutta kiinteistöalasta. 19. KKP:n kansalliskongressissa Xi julisti "Talot on rakennettu asuttavaksi, ei keinotteluun". Vuonna 2020 Xin hallitus muotoili "kolme punaista viivaa"politiikkaa, jonka tavoitteena oli velkaantua voimakkaasti velkaantuneella kiinteistöalalla. Xi on lisäksi tukenut a kiinteistövero, jonka vuoksi hän on vastustanut KKP:n jäseniä.

Xin hallinto on edistänyt "Valmistettu Kiinassa 2025" suunnitelma, jonka tavoitteena on tehdä Kiinasta omavarainen keskeisissä teknologioissa, vaikka Kiina julkisesti vähätteli tätä suunnitelmaa kriisin puhkeamisen vuoksi. kauppasota Yhdysvaltojen kanssa Kauppasodan puhjettua vuonna 2018 Xi on herättänyt uudelleen kehotuksia "omavaraisuuteen", erityisesti teknologia-asioissa. Kotimaiset tutkimus- ja kehitysmenot ovat kasvaneet merkittävästi Xi:n aikana, ylittäen vuoden kokonaismäärän Euroopan unioni (EU) ja saavuttaa ennätystason 564 miljardia dollaria vuonna 2020. Elokuussa 2022 Xin hallinto on myöntänyt yli 100 miljardia dollaria tukemaan Kiinan pyrkimyksiä puolijohde riippumattomuus. Kiinan hallitus on myös tukenut teknologiayrityksiä, kuten Huawei apurahojen, verohelpotuksia, luottojärjestelyjä ja muita avun muotoja, jotka mahdollistavat niiden nousun, mutta johtavat myös Yhdysvaltojen vastatoimiin Xi on myös ollut henkilökohtaisesti mukana kehittämisessä Xiong'an, The uusi alue julkistettiin vuonna 2017, ja siitä on tarkoitus tulla suuri metropoli lähellä Pekingiä ja Tianjinia Hebein maakunnassa; uudelleensijoittamisen arvioidaan kestävän vuoteen 2035 asti, kun taas siitä on tarkoitus kehittää "moderni sosialistinen kaupunki" vuoteen 2050 mennessä.

Yhteinen vauraus on sosialismin olennainen vaatimus ja kiinalaisen modernisoinnin keskeinen piirre. Tavoittelemamme yhteinen hyvinvointi koskee kaikkia, vaurautta sekä aineellisessa että henkisessä elämässä, mutta ei pienelle osalle eikä yhtenäistä tasa-arvoisuutta.

- Xi Jinping puheessaan vuonna 2021

Marraskuussa 2020, Wall Street Journal kertoi, että Xi henkilökohtaisesti käski lopettaa sen Ant-ryhmä's alkuperäinen julkinen osakeanti (IPO) vastauksena perustajalleen Jack Ma kritisoi valtion rahoitusalan sääntelyä. Xin hallinto on myös valvonut kiinalaisten yritysten offshore- listautumisten vähenemistä, ja useimmat kiinalaiset listautumisannit tapahtuvat joko Shanghaissa tai Shenzhenissä vuodesta 2022 alkaen.ja on suunnannut rahoitusta yhä enemmän sellaisten yritysten listautumisiin, jotka toimivat strategisiksi katsomillaan aloilla, mm. sähköautoja, biotekniikka, uusiutuva energia, tekoäly, puolijohteiden ja muun korkean teknologian valmistus.

Vuodesta 2021 lähtien Xi on edistänyt termiä "yhteistä vaurautta", termi, jonka hän määritteli "sosialismin välttämättömäksi vaatimukseksi", kuvaili vaurautta kaikille ja sanoi, että se sisälsi kohtuullisia mukautuksia ylituloihin. Yhteistä hyvinvointia on käytetty oikeutuksena laajamittaisia ​​tehoiskuja ja määräyksiä kohti havaittuja "ylijäämiä" useilla sektoreilla, erityisesti teknologia- ja tutorointialoilla. Esimerkkejä teknologiayrityksiä vastaan ​​tehdyistä toimista ovat olleet suurten teknologiayritysten sakkoja ja lakien, kuten esim Tietoturvalaki. Kiina myös kielsi yksityisiä tutorointiyrityksiä tuottamasta voittoa ja opettamasta koulujen opetusohjelmia viikonloppuisin ja lomapäivinä, mikä tuhosi tehokkaasti koko alan. Xi avasi lisäksi a uusi pörssi Pekingissä pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille), mikä oli toinen osa hänen yhteistä hyvinvointikampanjaansa. Kulttuuria koskevia säädöksiä on myös muualla, kuten alaikäisten videopelien käytön rajoittaminen 90 minuuttiin arkisin ja 3 tuntiin viikonloppuisin, täydellinen kieltäminen kryptovaluutta, torjumalla epäjumalanpalvontaa, fandomin ja julkkiskulttuuri ja tukahduttaa "sissy miehiä". Wall Street Journal on myös raportoinut lokakuussa 2021, että Xi oli käynnistänyt kierroksen maan rahoituslaitoksissa, mukaan lukien valtion omistamissa pankeissa, sijoitusrahastoissa ja finanssialan sääntelyviranomaisissa, tarkastelevat, olivatko niiden siteet yksityisiin yrityksiin tiivistyneet liian läheisiksi, ja tutkimuksia johti Kurintarkastusten keskuskomissio.

uudistuksia

Marraskuussa 2013 18. keskuskomitean kolmannen täysistunnon päätteeksi kommunistinen puolue esitti kauaskantoisen uudistusohjelman, joka viittasi muutoksiin sekä talous- että sosiaalipolitiikassa. Xi osoitti täysistunnossa, että hän oli vahvistamassa hallintaansa massiivisessa sisäisen turvallisuuden organisaatiossa, joka oli entinen Zhou Yongkang. Uusi kansallinen turvallisuuskomissio perustettiin Xin johdolla. The Keskeinen johtoryhmä kokonaisvaltaisten uudistusten syventämiseksi- toinen ad hoc Xin johtama politiikan koordinointielin päivitettiin komiteaksi vuonna 2018 – myös perustettiin valvomaan uudistusohjelman täytäntöönpanoa. Kutsutaan "kokonaisvaltaisiksi syventäviksi uudistuksiksi" (全面深化改革; quánmiàn shēnhuà gǎigé), niiden sanottiin olevan merkittävimpiä sitten Deng Xiaopingin vuoden 1992 Etelä-kiertueen. Täysistunto ilmoitti myös talousuudistuksista ja päätti lakkauttaa laogai järjestelmä"uudelleenkoulutus työn kautta", jota pidettiin suurelta osin tahrana Kiinan ihmisoikeustilanteesta. Järjestelmä on jo vuosia kohdannut merkittävää kritiikkiä kotimaisten kriitikoiden ja ulkomaisten tarkkailijoiden taholta. Tammikuussa 2016 a kahden lapsen politiikkaa korvasi yhden lapsen politiikka, joka vuorostaan ​​korvattiin a:lla kolmen lapsen politiikkaa toukokuu 2021. Heinäkuussa 2021 kaikki perhekokorajat sekä niiden ylittämisestä määrätyt rangaistukset poistettiin.

Poliittiset uudistukset

Xin hallinto teki useita muutoksia KKP:n ja valtion elinten rakenteeseen, varsinkin suuressa remontissa vuonna 2018. Maaliskuussa 2014 KKP:n keskuskomitea yhdisti ulkoisen propagandan toimiston (OEP), joka tunnetaan ulkoisesti nimellä Valtioneuvoston tiedotustoimisto (SCIO) KKP:lle Keskuspropagandaosasto. Keskuspropagandaosasto käyttää nyt SCIO:ta ulkoisena nimenä järjestelyn mukaisesti "yksi laitos kahdella nimellä". Helmikuu aiemmin samana vuonna valvoi luomista Kyberturvallisuuden ja tietotekniikan keskusryhmä. Aiemmin OEP:n ja SCIO:n alainen Valtion Internet-tietotoimisto (SIIO) siirrettiin keskusjohtoryhmään ja nimettiin englanniksi Kiinan verkkoavaruushallinto. Osana rahoitusjärjestelmän hallintaa Rahoitusvakaus - ja kehityskomitea, valtioneuvoston elin, perustettiin vuonna 2017. Puheenjohtajana varapääministeri Liu Hän Sen olemassaolon aikana vasta perustettu keskustalouden keskuskomissio erotti komitean vuoden 2023 puolue- ja valtiouudistusten yhteydessä.

Vuonna 2018 byrokratiaan on tehty suurempia uudistuksia. Tuona vuonna useita keskeiset johtoryhmät mukaan lukien Uudistus, kyberavaruusasiat, rahoitus ja talous. ja ulkomaanasiat päivitettiin provisioiksi. Media-alalla lehdistö-, julkaisu-, radio-, elokuva- ja televisiohallinto (SAPPRFT) nimettiin uudelleen Kansallinen radio- ja televisiohallinto (NRTA), jonka elokuvat, tiedotusvälineet ja julkaisut siirretään Keskuspropagandaosastolle. Lisäksi Kiinan keskustelevision (CCTV, mukaan lukien sen kansainvälinen painos, Kiinan maailmanlaajuinen televisio), Kiinan kansallinen radio (CNR) ja Kiina Radio International (CRI) siirrettiin vasta perustetulle Kiinan mediakonserni (CMG) keskuspropagandaosaston valvonnassa. Kaksi valtioneuvoston osastoa. joka on tekemisissä ulkomaiset kiinalaiset, ja muu, joka käsittelee uskonnolliset asiat, yhdistettiin Yhdistyneen rintaman työosasto kun taas toinen komissio käsittelee etniset asiat otettiin UFWD:n virallisen johdon alle.

Vuonna 2023 KKP:tä ja valtion byrokratiaa on uudistettu lisää, erityisesti puolueen hallinnan vahvistaminen rahoitus- ja teknologia-alueilla. Tähän sisältyi kahden keskusvastapuolielimen perustaminen valvomaan rahoitusta; the Keskirahoituskomissio (CFC) sekä elpyminen Taloustyön keskuskomissio (CFWC), joka purettiin aiemmin vuonna 2002. CFC hallinnoisi laajasti rahoitusjärjestelmää, kun taas CFWC keskittyisi KKP:n ideologisen ja poliittisen roolin vahvistamiseen alalla. Lisäksi uusi CCP Tieteen ja teknologian keskuskomissio perustettaisiin valvomaan laajasti teknologia-alaa, kun taas uusi perustettiin Sosiaalityöosasto tehtävänä oli KKP-vuorovaikutus useiden alojen, mukaan lukien kansalaisryhmien, kauppakamarien ja teollisuusryhmien, kanssa sekä julkisten vetoomusten ja valitusten käsittely. Lisäksi perustettaisiin uusi Keski-Hongkongin ja Macaon työtoimisto, ja valtioneuvoston Hongkongin ja Macaon asioiden toimisto muutetaan uuden elimen ulkonimeksi.

Valtioneuvostossa Kiinan pankki- ja vakuutusalan sääntelykomissio korvattiin Varainhoitoasetuksen kansallinen hallinto (NAFR), joka ottaa paljon suuremman vastuun rahoitusalan sääntelystä ja valvoo tehokkaasti kaikkia rahoitustoimia paitsi arvopaperialaa, jota säänteli edelleen Kiina Securities Regulatory Commission, nyt korotettu hallituksen elimeksi. Myös useita sääntelyvastuita siirrettiin Kiinan kansanpankki (PBoC) SAFS:lle, kun taas PBoC avaa uudelleen eri puolilla maata toimistoja, jotka suljettiin aikaisemmassa uudelleenjärjestelyssä.

Lakiuudistukset

Xin johtama puolue ilmoitti joukosta oikeudellisia uudistuksia syksyllä 2014 pidetyssä neljännessä täysistunnossa, ja hän vaati "Kiinan sosialistinen oikeusvaltio" välittömästi sen jälkeen. Puolueen tavoitteena oli uudistaa oikeusjärjestelmää, jota oli pidetty tehottomaksi oikeuden toteuttamisessa ja johon vaikuttivat korruptio, paikallishallinnon puuttuminen ja perustuslaillisen valvonnan puute. Täysistunnossa painotettiin puolueen ehdotonta johtajuutta myös perustuslain roolin lisäämiseksi valtion asioissa ja kansankongressin pysyvän komitean roolin vahvistamiseksi perustuslain tulkinnassa. Se vaati myös suurempaa avoimuutta oikeudenkäynneissä, tavallisten kansalaisten osallistumista lainsäädäntöprosessiin ja lainopillisen työvoiman yleistä "ammattimaistamista". Puolue aikoi myös perustaa lainkäyttöalueiden rajat ylittäviä oikeudellisia tuomioistuimia sekä antaa provinsseille konsolidoidun hallinnollisen valvonnan alemman tason oikeudellisista resursseista, mikä on tarkoitettu vähentämään paikallishallinnon osallistumista oikeudenkäynteihin.

Sotilaalliset uudistukset

Sen jälkeen kun Xi otti valtaan vuonna 2012, hän on uudistanut sen Kansan vapautusarmeijamukaan lukien sekä poliittinen uudistus että sen nykyaikaistaminen. Sotilas-siviili fuusio on edennyt Xin alaisuudessa. Xi on osallistunut aktiivisesti sotilasasioihin ja omaksunut suoran käytännön lähestymistavan sotilaalliseen uudistukseen. Sen lisäksi, että hän on CMC:n puheenjohtaja ja johtaja Sotilaallisen uudistuksen keskusjohtoryhmä Xi perustettiin vuonna 2014 valvomaan kattavia sotilaallisia uudistuksia, ja se on antanut lukuisia korkean profiilin julkilausumia vannoen siivoavansa väärinkäytökset ja omahyväisyydet armeijassa. Xi on toistuvasti varoittanut, että PLA:n depolitisoituminen KKP:sta johtaisi samanlaiseen romahdukseen kuin Neuvostoliitto. Xi piti New Gutianin konferenssin vuonna 2014, ja se kokosi yhteen Kiinan huippusotilaalliset upseerit ja korosti periaatetta "puolueella on ehdoton määräysvalta armeijassa", jonka Mao perusti ensimmäisen kerran vuonna 1929. Gutian konferenssi.

Neuvostoliitossa, jossa armeija depolitisoitiin, erotettiin puolueesta ja kansallistettiin, puolue riisuttiin aseista. Kun Neuvostoliitto tuli kriisipisteeseen, suuri puolue oli mennyt juuri niin. Neuvostoliiton kommunistisessa puolueessa oli suhteellisesti enemmän jäseniä kuin meillä, mutta kukaan ei ollut tarpeeksi mies noustakseen seisomaan ja vastustamaan.

- Xi Jinping puheen aikana

Vaikka hänen hallintonsa oli ennen Xi:tä, hän on omaksunut päättäväisemmän kannan meriasioihin ja on lisännyt KKP:n valvontaa merenkulun turvallisuusjoukkojen yli. Vuonna 2013 aiemmin erilliset kilpailevat Kiinan merilainvalvontaviranomaiset yhdistettiin Kiinan rannikkovartiosto. Aluksi yhteishallinnon alla Osavaltion Oceanic Administration ja yleisen turvallisuuden ministeriö, se asetettiin suoraan hallinnon alaisuuteen Kansan aseistettu poliisi (PAP) vuonna 2018.

Xi ilmoitti vähentävänsä PLA:sta 300,000 2015 sotilasta vuonna 2, mikä nosti sen koon XNUMX miljoonaan. Xi kuvaili tätä rauhan eleeksi, kun taas analyytikot, kuten Rory Medcalf, ovat sanoneet, että leikkaus tehtiin kustannusten vähentämiseksi sekä osana PLA:n modernisointia. Vuonna 2016 hän vähensi määrää PLA:n teatterikomennot seitsemästä viiteen. Hän on myös lakkauttanut neljä autonomista aluetta yleiset osastot korvaa ne 15 virastolla, jotka raportoivat suoraan CMC:lle. Hänen uudistuksensa mukaisesti perustettiin kaksi uutta PLA:n haaraa, the Strategiset tukijoukot ja Joint Logistics Support Force. Vuonna 2018 PAP asetettiin CMC:n yksinomaiseen hallintaan; PAP oli aiemmin CMC:n ja valtioneuvoston yhteisessä komennossa yleisen turvallisuuden ministeriön kautta.: 15 

21. huhtikuuta 2016 Xi nimettiin ylipäällikkö maan uudesta PLA:n yhteisen operaatioiden komentokeskuksesta Xinhua-uutistoimisto ja lähetystoiminnan harjoittaja Kiinan keskustelevisio. Jotkut analyytikot tulkitsivat tämän liikkeen yritykseksi näyttää voimaa ja vahvaa johtajuutta ja olevan enemmän "poliittinen kuin sotilaallinen". Sotilasasioiden asiantuntijan Ni Lexiongin mukaan Xi "ei ainoastaan ​​hallitse armeijaa, vaan myös tekee sen absoluuttisella tavalla ja että sodan aikana hän on valmis komentamaan henkilökohtaisesti". Mukaan Kalifornian yliopisto, San Diego Kiinan armeijan asiantuntija Xi "on kyennyt ottamaan armeijan poliittisen hallintaansa siinä määrin, että se ylittää sen, mitä Mao ja Deng ovat tehneet".

Xin alla, Kiinan virallinen sotilasbudjetti on yli kaksinkertaistunut, saavuttaa ennätystason 224 miljardia dollaria vuonna 2023. - PLA laivaston on kasvanut nopeasti Xin aikana, ja Kiina on lisännyt sota-aluksia, sukellusveneitä, tukialuksia ja suuria amfibioaluksia kuin koko Yhdistyneen kuningaskunnan laivaston alusten määrä vuosina 2014–2018. Vuonna 2017 Kiina perusti laivaston ensimmäisen merentakainen tukikohta Djiboutissa. Xi on myös ryhtynyt laajentamaan Kiinan ydinarsenaalia ja kutsunut Kiinaa "luomaan vahvan strategisen pelotteen järjestelmän". The Amerikan tutkijoiden liitto (FAS) on arvioinut Kiinan ydinasearsenaalien kokonaismääräksi 410 vuonna 2023. Yhdysvaltain puolustusministeriö Kiinan arsenaalin arvioidaan nousevan 1,000 2030:een vuoteen XNUMX mennessä.

Ulkopolitiikka

Presidentti Xi Jinping Chilen presidentin kanssa Michelle Bachelet vuonna 2016
Presidentti Xi Jinping Yhdysvaltain presidentin kanssa Joe Biden reunalla 2022 G20 Balin huippukokous

Xi on ottanut tiukemman linjan turvallisuuskysymyksissä sekä ulkoasioissa ja heijastaa kansallisempaa ja itsevarmempaa Kiinaa maailman näyttämölle. Hänen poliittinen ohjelmansa vaatii Kiinan yhtenäisyyttä ja luottamista omaan arvojärjestelmäänsä ja poliittiseen rakenteeseensa. Ulkomaiset analyytikot ja tarkkailijat ovat usein sanoneet, että Xin pääasiallinen ulkopoliittinen tavoite on palauttaa Kiinan asema globaalilla näyttämöllä. mahtava voima. Xi kannattaa "perusajattelua" Kiinan ulkopolitiikassa: se asettaa selkeät punaiset rajat, joita muut maat eivät saa ylittää. Kiinan näkökulmasta nämä tiukat kannat peruskysymyksiin vähentävät strategista epävarmuutta ja estävät muita valtioita arvioimasta väärin Kiinan kantoja tai aliarvioimasta Kiinan päättäväisyyttä puolustaa sitä, mitä se kokee kansallisten etujensa mukaiseksi. Xi totesi KKP:n 20. kansallisen kongressin aikana, että hän halusi varmistaa Kiinan "johtavan maailmaa kansallisen vahvuuden ja kansainvälisen vaikutuksen suhteen" vuoteen 2049 mennessä.

Xi on edistänyt "suurten maiden diplomatiaa" (Suurvallan diplomatia), jossa todetaan, että Kiina on jo "suuri valta" ja eroaa aikaisemmista Kiinan johtajista, joilla oli varovaisempi diplomatia. Hän on omaksunut haukkamaisen ulkopoliittisen asenteen nimeltä "susisoturidiplomatia", kun taas hänen ulkopoliittiset ajatuksensa tunnetaan yhdessä nimellä "Xi Jinpingin ajatus diplomatiasta". Maaliskuussa 2021 hän sanoi, että "itä on nousussa ja länsi taantumassa" (东升西降), sanoi, että länsimaailman valta on laskussa ja heidän COVID-19-reaktionsa oli esimerkki tästä ja että Kiina on tulossa mahdollisuuksien aikakauteen tämän vuoksi. Xi on usein viitannut "yhteisö, jolla on yhteinen tulevaisuus ihmiskunnalle", mikä kiinalaisten diplomaattien mukaan ei tarkoita aikomusta muuttaa kansainvälistä järjestystä, mutta mikä ulkomaisten tarkkailijoiden mukaan Kiina haluaa uuden järjestyksen, joka asettaa sen enemmän keskipisteeseen. Xin aikana Kiina on Venäjän kanssa keskittynyt myös suhteidensa vahvistamiseen Globaali etelä vaimentaakseen länsimaisten pakotteiden vaikutusta.

Xi on korostanut Kiinan "kansainvälisen keskusteluvallan" lisäämistä (国际话语权) luoda suotuisampi globaali mielipide Kiinasta maailmassa. Tässä pyrkimyksessä Xi on korostanut tarvetta "kertoa Kiinan tarina hyvin" (讲好中国故事), mikä tarkoittaa Kiinan ulkoisen propagandan laajentamista (外宣) ja viestintä. Xi on laajentanut painopistettä ja laajuutta yhtenäinen etuosa, jonka tavoitteena on lujittaa tukea CCP:lle muissa kuin CCP-elementeissä sekä Kiinassa että sen ulkopuolella, ja on näin ollen laajentanut Yhdistyneen rintaman työosasto.

turvallisuus

Xin aikana Kiina on edistänyt kansainvälisen järjestelmän uudistamista, kun Xi on vaatinut "hegemonisten valtarakenteiden hylkäämistä globaalissa hallinnassa". Osoitus a alueellinen konferenssi Shanghaissa 21. toukokuuta 2014 hän kehotti Aasian maita yhdistymään ja luomaan tien yhdessä sen sijaan, että se olisi tekemisissä kolmansien osapuolien kanssa, mitä pidettiin viittauksena Yhdysvaltoihin. "Aasialaisten tulee viime kädessä hoitaa Aasian asiat. Aasialaisten on viime kädessä ratkaistava Aasian ongelmat ja Aasian turvallisuus viime kädessä suojeltava", hän sanoi konferenssissa. Vuonna 2022 Xi ehdotti Global Security Initiative (GSI), jonka tavoitteena on luoda uusi globaali turvallisuusarkkitehtuuri, joka sisältää termin "jakamaton turvallisuus", konseptia myös Venäjä tukee. Hän on myös kannattanut kansainvälistä turvallisuusyhteistyötä; kokouksen aikana Shanghain yhteistyöjärjestö (SCO) syyskuussa 2021 hän vastusti "sekaantumista muiden maiden sisäisiin asioihin" ja vaati yhteistä yhteistyötä torjuakseen "värivallankumoukset".

Afrikka

Xin alaisuudessa Kiina on leikannut lainoja Afrikalle sen pelättyä, että Afrikan maat eivät pystyisi maksamaan velkojaan Kiinalle. Xi on myös luvannut, että Kiina poistaa joidenkin Afrikan maiden velat. Marraskuussa 2021 Xi lupasi Afrikan maille miljardin annoksen Kiinan COVID-1-rokotteita, mikä oli jo aiemmin toimitetun 19 miljoonan lisäksi. Tämän on sanottu olevan osa Kiinaa rokotediplomatia.

Euroopan unioni

Kiinan pyrkimykset Xin aikana ovat olleet Euroopan unionin (EU) pysyminen neutraalissa asemassa heidän kilpailussaan Yhdysvaltojen kanssa. Kiina ja EU ilmoittivat Kattava investointisopimus (CAI) vuonna 2020, vaikka sopimus jäädytettiin myöhemmin Xinjiangin vastaisten pakotteiden vuoksi. Xi on tukenut EU:n vaatimuksia saavuttaa "strateginen autonomia", ja on myös kehottanut EU:ta suhtautumaan Kiinaan "itsenäisesti".

Intia

Kiinan ja Intian suhteet kokivat ylä- ja alamäkiä Xin aikana, ja ne heikkenivät myöhemmin useiden tekijöiden vuoksi. Vuonna 2013 kahdella maalla oli a vastakkainasettelu Depsangissa kolmen viikon ajan, joka päättyi ilman rajaa. Vuonna 2017 kaksi maata oli taas vastakkainasettelua kiinalaisen tien rakentamisen takia Doklam, alue, jonka molemmat vaativat Bhutan, Intian liittolainen ja Kiina, tosin 28. elokuuta mennessä molemmat maat erosivat toisistaan. Suhteen vakavin kriisi tuli, kun kahdella maalla oli a tappava yhteenotto vuonna 2020 klo Todellisen valvonnan linja, jolloin jotkut sotilaat kuolivat. Yhteenotot heikensivät vakavasti suhteita, kun Kiina valtasi pienen osan Intian hallussa olevaa aluetta.

Japani

Kiinan ja Japanin suhteet ovat alun perin haurastuneet Xin hallinnon aikana; vaikein kysymys maiden välillä on edelleen kiista Senkakun saaret, jota Kiina kutsuu Diaoyuksi. Vastauksena Japanin jatkuvaan vahvaan kantaan asiaan Kiina ilmoitti Ilmapuolustustunnistusalue marraskuussa 2013. Suhteet alkoivat kuitenkin myöhemmin parantua, kun Xi kutsuttiin vierailemaan vuonna 2020, vaikka matka viivästyi myöhemmin COVID-19-pandemian vuoksi. Elokuussa 2022, Kyodo News kertoi, että Xi päätti henkilökohtaisesti antaa ballististen ohjusten laskeutua Japanin talousvyöhykkeelle. sotaharjoituksia ympäri Taiwania, lähettää varoituksen Japanille.

Lähi-itä

Xi Iranin korkeimman johtajan kanssa Ali Khamenei, 23 Tammikuu 2016

Vaikka Kiina on historiallisesti ollut varovainen pääsemästä lähemmäksi Lähi-itä Xi on muuttanut tätä lähestymistapaa. Kiina on lähentynyt sekä Irania että Saudi-Arabiaa Xin aikana. Vieraillessaan Iranissa vuonna 2016 Xi ehdotti a laaja yhteistyöohjelma Iranin kanssa, sopimus, joka allekirjoitettiin myöhemmin vuonna 2021. Kiina on myös myynyt ballistisia ohjuksia Saudi-Arabialle ja auttaa rakentamaan 7,000 XNUMX koulua Irakissa. Vuonna 2013 Xi ehdotti Israelin ja Palestiinan välistä rauhansopimusta, joka sisältää a kahden valtion ratkaisu perustuu 1967-reunat. Turkki, jonka kanssa suhteet olivat pitkään kireät uiguurien takia, on myös lähentynyt Kiinaa. Saudi-Arabia ja Iran sopivat 10. maaliskuuta 2023 palauttavansa diplomaattiset suhteet, jotka katkesivat vuonna 2016 Kiinan kanssa Pekingissä käytyjen salaisten neuvottelujen jälkeen.

Pohjois-Korea

Xin aikana Kiina otti aluksi kriittisemmän kannan Pohjois-Koreaan johtuen sen ydinkokeita. Vuodesta 2018 alkaen suhteet alkoivat kuitenkin parantua Xin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin tapaamiset. Xi on myös tukenut Pohjois-Korean ydinaseriisuntaa. ja on ilmaissut tukensa taloudellisia uudistuksia maassa. At G20-kokous Japanissa, Xi vaati "oikea-aikaista keventämistä". Pohjois-Korealle asetetut pakotteet. KKP:n 20. kansalliskongressin jälkeen vuonna 2022 Rodong Sinmun, tuomion virallinen sanomalehti Korean työntekijöiden puolue, kirjoitti pitkän pääkirjoituksen, jossa ylisti Xi ja nimettiin sekä Kim että Xi Suryong (수령), arvonimi, joka on historiallisesti varattu Pohjois-Korean perustajalle Kim Il Sung.

Venäjä

Xi kanssa ensimmäinen nainen aikana Moskovan voitonpäivän paraati 9. toukokuuta 2015

Xi on viljellyt vahvempia suhteita Venäjään, erityisesti sen jälkeen Ukraina kriisi Hän näyttää luoneen vahvan henkilökohtaisen suhteen presidentti Vladimir Putiniin. Molempia pidetään vahvoina nationalistisen suuntauksen omaavina johtajina, jotka eivät pelkää puolustautua länsimaisia ​​etuja vastaan. Xi osallistui vuoden 2014 talviolympialaisten avajaisiin Sotšissa. Xin aikana Kiina allekirjoitti 400 miljardin dollarin sopimuksen kaasusopimus Venäjän kanssa; Kiinasta on tullut myös Venäjän suurin kauppakumppani.

Xi ja Putin tapasivat 4. helmikuuta 2022 valmisteluvaiheessa Vuoden 2022 Pekingin olympialaiset massiivisen venäjän aikana voiman muodostuminen Ukrainan rajalla, ja molemmat ilmaisivat, että maat ovat lähes yhtenäisiä Yhdysvaltojen vastainen linjaus ja että kumpikaan kansakunta ei jakanut "ei rajoja" sitoumuksilleen. Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat, että Kiina oli pyytänyt Venäjää odottamaan hyökkäys Ukrainaan Pekingin olympialaisten päättymiseen asti 20. helmikuuta. Huhtikuussa 2022 Xi Jinping ilmaisi vastustavansa pakotteita Venäjää vastaan. 15. kesäkuuta 2022 Xi Jinping vahvisti uudelleen Kiinan tukea Venäjälle suvereniteettia ja turvallisuutta koskevissa kysymyksissä. Xi sanoi kuitenkin myös, että Kiina on sitoutunut kunnioittamaan "kaikkien maiden alueellista koskemattomuutta". ja sanoi, että Kiina oli "tuskallinen nähdessään sodan liekkien syttyvän uudelleen Euroopassa". Kiina on lisäksi pitänyt etäisyyttä Venäjän toimiin ja asettunut sen sijaan neutraaliksi puolueeksi. Helmikuussa 2023 Kiina julkaisi 12 kohdan rauhansuunnitelman "ratkaistakseen Ukrainan akuutin kriisin"; Putin ylisti suunnitelmaa, mutta Yhdysvallat ja Euroopan maat kritisoivat sitä.

Vladimir Putin toivottaa Xin tervetulleeksi Moskovaan Xin aikaan vierailu Venäjälle maaliskuussa 2023

Sodan aikana Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on antanut vivahteikkaan kuvan Kiinalle, sanoi, että maalla on taloudellinen vipu painostaa Putinia lopettamaan sodan, ja lisäten "Olen varma, että ilman Kiinan markkinoita Venäjän federaatiolle Venäjä kokisi täydellisen taloudellisen eristyneisyyden. Sen Kiina voi tehdä – rajoittaa käydä kauppaa, kunnes sota on ohi." Elokuussa 2022 Zelenskyy sanoi, että Xi Jinping ei Ukrainan sodan alusta lähtien vastannut hänen pyyntöihinsä suorista keskusteluista hänen kanssaan. Hän sanoi lisäksi, että vaikka hän haluaisi Kiinan suhtautuvan Ukrainan sotaan eri tavalla, hän halusi myös suhteiden paranevan joka vuosi ja sanoi, että Kiinalla ja Ukrainalla on samanlaiset arvot. 26. huhtikuuta 2023 Zelenskyy ja Xi kävivät ensimmäisen puhelunsa sodan alkamisen jälkeen.

Etelä-Korea

Xi on aluksi parantanut suhteita Etelä-Koreaan, ja kaksi maata allekirjoittivat a vapaakauppasopimus joulukuussa 2015. Vuodesta 2017 lähtien Kiinan suhde Etelä-Koreaan heikkeni Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), ohjuspuolustusjärjestelmä, jälkimmäisen osto. Kiina näkee sen uhkana mutta Etelä-Korean mukaan puolustustoimenpiteenä Pohjois-Koreaa vastaan. Lopulta Etelä-Korea keskeytti THAADin oston Kiinan määrättyä epäviralliset pakotteet. Kiinan suhteet Etelä-Koreaan paranivat jälleen presidentin aikana Kuu Jae-in.

Kaakkois-Aasiassa

Xin valtaantulon jälkeen Kiina on rakentanut ja militarisoinut saaria nopeasti Etelä-Kiinan merellä, päätös Opiskeluajat Keskuspuoluekoulusta, jonka mukaan Xi otti hänet henkilökohtaisesti. Huhtikuussa 2015 uudet satelliittikuvat paljastivat, että Kiina rakentaa nopeasti lentokenttää Tulinen ristiriutta vuonna Spratlysaaret Etelä-Kiinan merestä. Marraskuussa 2014 Xi vaati tärkeässä poliittisessa puheessaan voimankäytön vähentämistä ja piti parempana vuoropuhelua ja neuvotteluja Kiinan ja sen Kaakkois-Aasian naapureiden välisiä suhteita vaivaavien ongelmien ratkaisemiseksi.

Taiwan

Xi Jinping tapasi Taiwanin silloisen presidentin Ma Ying-jeou marraskuussa 2015 Manner-Kiinan ja Taiwanin johtajana.

Vuonna 2015 Xi tapasi Taiwanin presidentin Ma Ying-jeou, joka merkitsi ensimmäistä kertaa poliittiset johtajat molemmin puolin Taiwanin salmi ovat tavanneet vuoden lopusta lähtien Kiinan sisällissota Manner-Kiinassa vuonna 1950. Xi sanoi, että Kiina ja Taiwan ovat "yksi perhe"jota ei voi irrottaa. Sen jälkeen suhteet alkoivat kuitenkin heikentyä Tsai Ing-wen että Demokraattinen progressiivinen puolue (DPP) voitti vuoden 2016 presidentinvaalit.

Vuonna 19 pidetyssä 2017. puolueen kongressissa Xi vahvisti kuusi niistä yhdeksästä periaatteesta, joita oli vahvistettu jatkuvasti vuoden 16 2002. puolueen kongressin jälkeen, lukuun ottamatta huomattavaa poikkeusta "Toivotusten asettaminen Taiwanin ihmiset voimana, joka auttaa saamaan aikaan yhdistyminen". Mukaan Brookings Institution, Xi käytti vahvempaa kieltä mahdollisuuksista Taiwanin itsenäisyys kuin hänen edeltäjänsä Taiwanin aiemmissa DPP-hallituksissa. Hän sanoi, että "emme koskaan anna kenenkään henkilön, järjestön tai poliittisen puolueen irrottaa Kiinan aluetta Kiinasta milloin tahansa ja missään muodossa." Maaliskuussa 2018 Xi sanoi, että Taiwan joutuu kohtaamaan "historian rangaistuksen" kaikista separatismin yrityksistä.

Tammikuussa 2019 Xi Jinping kehotti Taiwania hylkäämään sen muodollisen itsenäisyyden Kiinasta sanoen: "Emme lupaa luopua voimankäytöstä ja varaamme mahdollisuuden käyttää kaikki tarvittavat keinot." Hän sanoi, että näitä vaihtoehtoja voitaisiin käyttää "ulkoisia häiriöitä vastaan". Xi sanoi myös, että he "ovat valmiita luomaan laajaa tilaa rauhanomaiselle jälleenyhdistymiselle, mutta eivät jätä tilaa minkäänlaiselle separatistiselle toiminnalle". Presidentti Tsai vastasi puheeseen sanomalla, että Taiwan ei hyväksy a yksi maa, kaksi järjestelmää sopimukseen mantereen kanssa, mutta korostaa, että kaikkien salmien välisten neuvottelujen on tapahduttava hallitusten väliseltä pohjalta.

Vuonna 2022 Kiinan Taiwanin ympärillä järjestetyn sotaharjoituksen jälkeen Kiina julkaisi valkoisen kirjan nimeltä "Taiwanin kysymys ja Kiinan yhdistyminen uudella aikakaudella", joka oli ensimmäinen valkoinen kirja Taiwanista sitten vuoden 2000. Lehti kehotti Taiwania tulemaan a erityinen hallintoalue Kiinan kansantasavallasta yhden maan kaksi järjestelmän kaavan mukaan, ja sanoi, että "pieni joukko maita, joista Yhdysvallat on etusijalla", "käyttää Taiwania Kiinan hillitsemiseen". Erityisesti uudesta valkoisesta kirjasta jätettiin pois osa, joka sanoi aiemmin, että Kiina ei lähetä joukkoja tai virkamiehiä Taiwaniin yhdistymisen jälkeen.

Yhdysvallat

Xi on kutsunut Kiinan ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita nykymaailmassa "uuden tyyppisiksi suurvaltasuhteiksi". Obaman hallinto oli haluton omaksumaan. Hänen hallintonsa alaisena Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen strateginen ja taloudellinen vuoropuhelu Hu Jintaon aikana alkanutta toimintaa on jatkunut, kunnes hallinto keskeytti sen Donald Trump. Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteista Xi sanoi: "Jos joutuvat yhteenottoon, se olisi varmasti katastrofi molemmille maille". Yhdysvallat on arvostellut Kiinan toimia Etelä-Kiinan merellä. Vuonna 2014 kiinalaiset hakkerit vaaransivat sen tietokonejärjestelmän Yhdysvaltain henkilöstöhallinnon toimisto, tuloksena varkaus toimiston käsittelemästä noin 22 miljoonasta henkilöstötietueesta. Xi on myös epäsuorasti puhunut kriittisesti Yhdysvaltojen "strategisesta käännöksestä" Aasiaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapuu Kiinaan 8

Suhteet Yhdysvaltoihin huononivat sen jälkeen, kun Donald Trumpista tuli presidentti vuonna 2017. Vuodesta 2018 lähtien Yhdysvallat ja Kiina ovat käyneet kiihtyvää kauppasotaa. Vuonna 2020 suhteet heikkenivät edelleen COVID-19-pandemian vuoksi. Vuonna 2021 Xi on kutsunut Yhdysvaltoja suurimmaksi uhkaksi Kiinan kehitykselle sanoen, että "nykymaailman suurin kaaoksen lähde on Yhdysvallat". Xi on myös luopunut aiemmasta politiikasta, jossa Kiina ei useimmissa tapauksissa haastanut Yhdysvaltoja, kun taas Kiinan viranomaiset sanoivat nyt pitävänsä Kiinaa "tasavertaisena" Yhdysvaltojen kanssa. 6. maaliskuuta 2023 puheen aikana Kiinan kansan poliittisen neuvoa-antavan konferenssin (CPPCC), Xi sanoi, että "länsimaat - Yhdysvaltojen johdolla - ovat toteuttaneet kaikinpuolin eristämistä, piiritystä ja tukahduttamista" Kiinaa vastaan, mikä hänen mukaansa tuo "ennennäkemättömän vakavia haasteita maamme kehitykselle".

BRICS johtajat Vladimir Putin, Narendra Modi, Dilma Rousseff, Xi Jinping ja Jacob Zuma klo G20-huippukokous in Brisbane, Australia, 15. marraskuuta 2014

Ulkomaanmatkat tärkeimpänä johtajana

Xi teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa Kiinan tärkeimpänä johtajana Venäjälle 22. maaliskuuta 2013, noin viikko sen jälkeen, kun hän tuli presidentiksi. Hän tapasi presidentti Vladimir Putinin ja kaksi johtajaa keskustelivat kauppa- ja energiakysymyksistä. Sitten hän jatkoi Tansaniaan, Etelä-Afrikkaan (jossa hän osallistui BRICS huippukokous sisään Durban) ja Kongon tasavalta. Xi vieraili Yhdysvalloissa klo Sunnylands Kiinteistö Kaliforniassa "paitahihahuippukokouksessa" Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa kesäkuussa 2013, vaikka tätä ei pidetty virallisena valtiovierailuna. Lokakuussa 2013 Xi osallistui tapahtumaan APEC-huippukokous in Bali, Indonesia.

Maaliskuussa 2014 Xi teki matkan Länsi-Eurooppaan vieraillessaan Alankomaissa, missä hän osallistui Ydinturvahuippukokoukseen in Haag, ja sen jälkeen vierailut Ranskaan, Saksaan ja Belgiaan. Hän teki valtiovierailun Etelä-Koreaan 4. heinäkuuta 2014 ja tapasi Etelä-Korean presidentin Park Geun-hye. 14.-23. heinäkuuta Xi osallistui BRICS-johtajien huippukokoukseen Brasiliassa ja vieraili Argentiinassa, Venezuelassa ja Kuubassa.

Xi virallisella vierailulla Varsova, jossa hän ja Puolan presidentti Andrzej Duda allekirjoitti julistuksen strategisesta kumppanuudesta.

Xi kävi virallisella valtiovierailulla Intiassa ja tapasi Intian pääministerin Narendra Modin syyskuussa 2014; hän vieraili New Delhissä ja kävi myös Modin kotikaupungissa osavaltiossa Gujarat. Hän kävi valtiovierailulla Australiassa ja tapasi pääministerin Tony Abbott marraskuussa 2014, ja sen jälkeen vierailu Fidžin saarivaltioon. Xi vieraili Pakistanissa huhtikuussa 2015 allekirjoittamalla sarjan infrastruktuurisopimuksia, joiden arvo on 45 miljardia dollaria Kiinan ja Pakistanin talouskäytävä. Vierailunsa aikana Pakistanin korkein siviilipalkinto Nishan-e-Pakistan, annettiin hänelle. Sitten hän suuntasi kohti Jakarta ja BandungIndonesiaan osallistuakseen Afro-Aasian Leaders Summit -kokoukseen ja 60-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin Bandungin konferenssi. Xi vieraili Venäjällä ja oli Venäjän presidentin Vladimir Putinin kunniavieras 2015 Moskovan voittopäivän paraati liittolaisten voiton 70-vuotispäivänä Euroopassa. Xi ja hänen vaimonsa Peng Liyuan istuivat paraatissa Putinin vieressä. Samalla matkalla Xi vieraili myös Kazakstanissa ja tapasi maan presidentin Nursultan Nazarbajev, ja myös tavannut Alexander Lukashenko Valkovenäjällä.

Xi, joka oli neljän päivän valtiovierailulla Britanniassa, puhui molemmille Houses of Parliament at Westminster, 21 lokakuu 2015

Syyskuussa 2015 Xi teki omansa ensimmäinen valtiovierailu Yhdysvaltoihin. Lokakuussa 2015 hän teki a valtiovierailu Isoon-Britanniaan, ensimmäinen Kiinan johtaja kymmeneen vuoteen. Tämä seurasi Kiinan vierailua maaliskuussa 2015 Cambridgen herttua. Valtiovierailun aikana Xi tapasi Queenin Elizabeth II, Britannian pääministeri David Cameron ja muut arvohenkilöt. Keskusteltiin lisääntyneestä tulli-, kauppa- ja tutkimusyhteistyöstä Kiinan ja Britannian välillä, mutta myös epävirallisia tapahtumia järjestettiin, mukaan lukien vierailu Manchester City's jalkapallo akatemia.

Maaliskuussa 2016 Xi vieraili Tšekin tasavallassa matkallaan Yhdysvaltoihin. Sisään Praha, hän tapasi Tšekin presidentin, pääministerin ja muita edustajia edistääkseen Tšekin ja Kiinan välisiä suhteita ja taloudellista yhteistyötä. Tšekit vastustivat hänen vierailuaan lukuisissa protesteissa.

Maailman johtajat kokoontuvat ″perhevalokuvaan″ klo G20-huippukokous Hampurissa

Tammikuussa 2017 Xi oli ensimmäinen kiinalainen johtaja, joka aikoi osallistua tapahtumaan World Economic Forum in Davos. 17. tammikuuta Xi puhui foorumilla korkean profiilin pääpuhuessa, jossa käsiteltiin globalisaatiota, maailmanlaajuista kauppaa ja Kiinan nousevaa asemaa maailmantaloudessa ja kansainvälisessä hallinnossa. hän antoi joukon lupauksia Kiinan puolustamisesta "taloudellista globalisaatiota" ja ilmastonmuutossopimuksia vastaan. Pääministeri Li Keqiang osallistui foorumille vuonna 2015 ja varapuheenjohtaja Li Yuanchao teki niin vuonna 2016. Kolmipäiväisen valtiovierailun aikana vuonna 2017 Xi vieraili myös Maailman terveysjärjestö, The Yhdistyneet kansakunnat ja Kansainvälinen olympiakomitea.

20. kesäkuuta 2019 Xi vieraili Pjongjang, josta tuli ensimmäinen Kiinan johtaja, joka vieraili Pohjois-Koreassa edeltäjänsä Hu Jintaon vuoden 2004 vierailun jälkeen. Hän osallistui 27. kesäkuuta G20-huippukokous Osakassa. 17. tammikuuta 2020 Xi vieraili Myanmar, Tapaaminen puheenjohtaja Voita Myint, valtioneuvoston jäsen Aung San Suu Kyin ja sotilasjohtaja Min Aung Hlaing in Naypyidaw.

Xi vuoden 2022 SCO-huippukokouksessa, yhdellä ensimmäisistä matkoistaan ​​ulkomaille COVID-19-pandemian alun jälkeen

Vuosina 2020–2022 Xi keskeytti ulkomaanmatkansa, jonka arveltiin johtuvan COVID-19-pandemiasta. 14. helmikuuta 2022 Xi vieraili Astana, Kazakstan, hänen ensimmäinen matkansa ulkomaille pandemian alun jälkeen, tapasi presidentin Kassym-Jomart Tokayevin. Päivää myöhemmin hän vieraili Uzbekistanissa osallistuakseen tapahtumaan 2022 Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokous. Siellä hän tapasi Keski-Aasian johtajia sekä Venäjän presidentin Vladimir Putinin, ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.

Xi osallistui 15.–16. marraskuuta 2022 G20-huippukokous Balillatapaamassa lukuisia maailmanjohtajia, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, Australian pääministeri Anthony Albanese, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol. Hän osallistui 16. ja 19. marraskuuta APEC-huippukokous Thaimaassatapasi johtajia, mukaan lukien Japanin pääministeri Fumio Kishida, Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern, Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha ja Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris. Hän vieraili 7.–10. joulukuuta RiadSaudi-Arabiassa, jossa hän tapasi kuninkaan Salman, sekä kruununprinssi ja pääministeri Mohammed bin Salman. Hän tapasi myös lukuisia arabijohtajia, mukaan lukien arabien jäseniä Persianlahden yhteistyöneuvoston. Kokouksen aikana hän allekirjoitti lukuisia kaupallisia sopimuksia Saudi-Arabian kanssa ja nosti suhteen virallisesti kattavaksi strategiseksi kumppanuudeksi, korkeimmalle tasolle Kiinan suhteissa muihin maihin.

20.–22. maaliskuuta 2023 Xi vieraili Moskova, Venäjä, joka oli hänen ensimmäinen matkansa ulkomaille sen jälkeen Kansallinen kansankongressi 2023. Vierailu tuli taustalla Venäjän hyökkäys Ukrainaan, sekä Venäjän presidentin Vladimir Putinin pidätysmääräyksen Kansainvälinen rikostuomioistuin. Vierailun aikana Xi tapasi Putinin sekä pääministerin Mihail Mishustin. Putin ja Xi allekirjoittivat yhteisen julkilausuman, jossa he lupasivat laajentaa suhteita ja edisti virallisesti uutta "moninapaista maailmaa".

Taloudelliset suhteet

Maat, jotka allekirjoittivat Belt and Road -aloitteeseen liittyvät yhteistyöasiakirjat

Xi paljasti Belt and Road Initiativen (BRI) syys- ja lokakuussa 2013 vieraillessaan Kazakstanissa ja Indonesia, ja sen jälkeen pääministeri Li Keqiang edisti häntä valtiovierailuilla Aasiassa ja Euroopassa. Xi ilmoitti aloitteesta ollessaan Astanassa, Kazakstanissa, ja kutsui sitä "kultaiseksi tilaisuudeksi". BRI:tä on kutsuttu Xin "allekirjoitusprojektiksi", joka sisältää lukuisia infrastruktuurin kehittämis- ja investointiprojekteja Aasiassa, Euroopassa, Afrikassa ja Amerikassa. BRI lisättiin KKP:n perustuslakiin kokouksen päätösistunnossa 19. puoluekokous 24. lokakuuta 2017, nostaa sen merkitystä entisestään. BRI:n perustamisen jälkeen Kiinasta tuli maailman suurin lainanantaja, joka lainasi noin biljoonaa dollaria vuosikymmenessä lähes 1 maalle. Vuoteen 150 mennessä monet BRI-projektit ovat kuitenkin pysähtyneet, ja suurin osa Kiinan velasta on joutunut taloudellisissa vaikeuksissa olevien maiden hallussa, mikä sai Kiinan johtajat omaksumaan konservatiivisemman lähestymistavan BRI:hen, jota kutsutaan nimellä "Belt and Road Initiative 2022".

Xi ehdotti virallisesti Aasian infrastruktuuri-investointipankki (AIIB) lokakuussa 2013 vieraillessaan Indonesiassa, joka käynnistettiin virallisesti tammikuussa 2016. AIIB:n jäseninä on ollut lukuisia maita, mukaan lukien Yhdysvaltojen liittolaiset ja läntiset maatYhdysvaltain vastustuksesta huolimatta. AIIB on aloittamisestaan ​​ja vuoteen 2022 asti investoinut 36.43 miljardia dollaria 190 projektiin. Xin toimikaudella on allekirjoitettu useita vapaakauppasopimuksia, mukaan lukien Australia in 2014, Etelä-Korea in 2015, ja sitä suurempi Alueellinen kattava talouskumppanuus (RCEP) vuonna 2020. Xi on myös ilmaissut kiinnostuksensa Kiinan liittymiseen Kattava ja progressiivinen sopimus Trans-Pacific kumppanuudesta (CPTPP), ja Kiina haki virallisesti jäsenyyttä syyskuussa 2021.

kansallinen turvallisuus

Xi on omistanut suuren määrän työtä kansallisen turvallisuuden eteen ja vaatinut "kokonaisvaltaista kansallista turvallisuusarkkitehtuuria", joka kattaa "puolueen ja maan työn kaikki näkökohdat". Yksityiskeskustelussa Yhdysvaltain presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin kanssa hän sanoi, että Kiina oli ollut kohteena "värivallankumoukset", mikä ennakoi hänen keskittymistä kansalliseen turvallisuuteen. Xin perustamisesta lähtien kansallinen turvallisuuskomissio on perustanut paikallisia turvallisuuskomiteoita, jotka keskittyvät erimielisyyksiin. Kansallisen turvallisuuden nimissä Xin hallitus on hyväksynyt lukuisia lakeja, mukaan lukien vakoilun vastaisen lain vuonna 2014, kansallinen turvallisuus ja terrorismin vastainen laki vuonna 2015, a kyberturvallisuuslaki ja laki, joka rajoittaa ulkomaista Kansalaisjärjestöt in 2016, a kansallinen tiedustelulaki in 2017, ja tietoturvalaki vuonna 2021. Xin alla, Kiinan joukkovalvontaverkosto on kasvanut dramaattisesti, ja jokaiselle kansalaiselle rakennetaan kattavat profiilit.

Hongkong

Hongkongin mielenosoittajat heitä munaa Xi Jinpingin muotokuvaan kansallispäivä
Xi vannoi John Leen toimitusjohtajana 25-vuotispäivänä Hongkongin paluusta Kiinaan

Johtonsa aikana Xi on tukenut ja edistänyt suurempaa poliittista ja taloudellista yhdentymistä Hongkong Manner-Kiinaan muun muassa hankkeiden kautta Hongkong-Zhuhai-Macao-silta. Hän on painostanut Suurlahden alue hanke, jonka tavoitteena on integroida Hongkong, Macao ja yhdeksän muuta kaupunkia Guangdongissa. Xin pyrkimys lisätä integraatiota on luonut pelkoa vapauksien heikkenemisestä Hongkongissa. Monet keskushallinnon näkemykset, jotka lopulta toteutettiin Hongkongissa, hahmoteltiin valtioneuvoston vuonna 2014 julkaisemassa valkoisessa kirjassa nimeltä "Yksi maa, kaksi järjestelmää" -politiikan käytäntö Hongkongin erityishallintoalueella, jossa todettiin, että Kiinan keskushallinnolla on "kattava lainkäyttövalta" Hongkongiin. Xin aikana Kiinan hallitus julisti myös Kiinan ja Britannian yhteinen julistus olla laillisesti mitätön.

Elokuussa 2014 Kansallisen kansankongressin pysyvä komitea (NPCSC) teki a päätös yleisen äänioikeuden salliminen 2017 vaalit että Hongkongin toimitusjohtaja, mutta myös vaatia ehdokkailta "rakastamaan maata ja rakastamaan Hongkongia", sekä muita toimenpiteitä, joilla varmistettiin, että Kiinan johto on lopullinen päätöksentekijä valinnassa, mikä johtaa protesteja, ja uudistusehdotuksen lopullinen hylkääminen lakia säätävässä neuvostossa, koska lakia säätelevä neuvosto hylkäsi Pekingiä kannattava leiri lykätä äänestämistä. Vuoden 2017 toimitusjohtajan vaaleissa Carrie Lam voitti, kuulemma KKP:n politbyroon tuella.

Xi on tukenut Hongkongin hallitus ja Carrie Lam mielenosoittajia vastaan Hongkongin mielenosoitukset 2019–2020, joka puhkesi a. jälkeen ehdotettu lasku joka mahdollistaisi luovuttamisen Kiinaan. Hän on puolustanut Hongkongin poliisi "Tuemme ankarasti Hongkongin poliisia ryhtymään voimakkaisiin toimiin lain täytäntöönpanossa ja Hongkongin oikeuslaitosta rankaisemaan lain mukaisesti niitä, jotka ovat tehneet väkivaltarikoksia." Vierailun aikana Macao Xi varoitti 20. joulukuuta 2019 Kiinaan paluunsa 20. vuosipäivänä ulkomaisten joukkojen sekaantumisesta Hongkongiin ja Macaoon, vihjaten samalla, että Macao voisi olla Hongkongille malli, jota seurata.

Vuonna 2020 NPCSC hyväksyi a kansallisen turvallisuuden laki Hongkongissa, joka laajensi dramaattisesti hallituksen tiukkuutta kaupungin oppositioon; toimenpiteitä olivat poliittisen opposition dramaattinen rajoittaminen ja a keskushallinnon virasto Hongkongin lainkäyttöalueen ulkopuolella valvomaan lain täytäntöönpanoa. Tämä näytti olevan huipentuma Xin johtamalle pitkäaikaiselle hankkeelle Hongkongin tiiviimmäksi integroimiseksi mantereeseen. Xi vieraili Hongkongissa presidenttinä vuosina 2017 ja 2022, Hongkongin luovutuksen 20-vuotispäivänä ja 25-vuotispäivänä. In hänen vierailunsa vuonna 2022, hän vannoi John Lee toimitusjohtajana, entinen poliisi, jota Kiinan hallitus tuki kaupungin hallinnan laajentamiseksi. Kaupungissa ollessaan hän sanoi, että Hongkong oli siirtynyt "kaaoksesta" "vakauteen". Sen jälkeen kun John Leestä tuli toimitusjohtaja, Hongkongin hallituksen virkamiehet, mukaan lukien Lee itse, ovat osoittaneet julkista uskollisuutta Xille, joka on samanlainen kuin mantereella, mutta jota ei ole aiemmin kuultu kaupungissa.

Ihmisoikeudet

Mukaan Human Rights Watch, Xi on "aloittanut laajan ja jatkuvan hyökkäyksen ihmisoikeuksia vastaan" sen jälkeen, kun hänestä tuli johtaja vuonna 2012. HRW sanoi myös, että Kiinan sorto on "pahimmillaan sitten Taivaallisen rauhan aukion verilöylyn". Valtaanoton jälkeen Xi on hillinnyt ruohonjuuritason aktivismia ja satoja on pidätetty. Hän toimi puheenjohtajana 709-hyökkäys 9. heinäkuuta 2015, jolloin yli 200 asianajajaa, asianajajaa ja ihmisoikeusaktivistia pidätettiin. Hänen toimikautensa aikana on pidätetty ja vangittu aktivisteja, kuten Xu Zhiyong, sekä monet muut, jotka samaistuivat Uusi kansalaisliike. Tunnettu lakimies Pu Zhiqiang että Weiquan liike myös pidätettiin ja pidätettiin.

Vuonna 2017 kunnanhallitus Jiangxin maakunta kertoi Kristityt korvaamaan heidän kuvansa Jeesus Xi Jinpingin kanssa osana yleistä kampanjaa maan epävirallisia kirkkoja vastaan. Paikallisen sosiaalisen median mukaan virkamiehet "muuttivat heidät uskosta uskontoon puolueeseen". Aktivistien mukaan "Xi käy kovimmin systemaattisesti kristinuskon tukahduttamiseen maassa siitä lähtien, kun uskonnonvapaus kirjoitettiin Kiinan perustuslakiin vuonna 1982", ja pastorien ja Kiinan uskontoa valvovan ryhmän mukaan se on "tuhottanut ristejä, polttanut raamattuja, sulkenut kirkkoja ja käskenyt seuraajia allekirjoittamaan uskostaan ​​luopuvia papereita". .

Xin aikana KKP on omaksunut assimilaatiopolitiikkaa etnisiä vähemmistöjä kohtaan ja supistanut myönteinen toiminta maassa vuoteen 2019 mennessä, ja lakkautettiin lokakuussa 2021 sanamuoto, joka takasi vähemmistöjen lasten oikeudet saada koulutusta äidinkielellään ja korvattiin sanalla, joka painotti kansalliskielen opetusta. Vuonna 2020, Chen Xiaojiang nimitettiin johtajaksi Kansallinen etnisten asioiden komissio, ensimmäinen han-kiinalainen ruumiinpää sitten vuoden 1954. 24 kesäkuussa 2022, Pan Yuehan, toinen han-kiinalainen, tuli komission johtajaksi, ja hänen kerrotaan harjoittavan assimilaatiopolitiikkaa etnisiä vähemmistöjä kohtaan. Xi hahmotteli virallisia näkemyksiään han-kiinalaisten enemmistöjen ja etnisten vähemmistöjen välisistä suhteista sanomalla "joko". Han šovinismi eikä paikallinen etninen šovinismi edistä Kiinan kansan yhteisön kehittymistä."

Xinjiang

Useiden terrori-iskujen jälkeen Xinjiang vuosina 2013 ja 2014 KKP:n johtajat auttavat salaisessa kokouksessa löytämään ratkaisun hyökkäyksiin, johtaa Xi käynnistää Iske kova kampanja väkivaltaista terrorismia vastaan vuonna 2014, johon sisältyi joukkovangitsemista ja etnisten ryhmien tarkkailua uiguurit siellä. Xi teki tarkastuskierroksen Xinjiangissa 27.-30. huhtikuuta 2014. Ohjelmaa laajennettiin voimakkaasti vuonna 2016 nimityksen jälkeen Chen Quanguo Xinjiangin KKP:n sihteerinä. Kampanja sisälsi 1.8 miljoonan ihmisen pidättämistä internointileiritenimmäkseen uiguurit, mutta myös muut etniset ja uskonnolliset vähemmistöt vuoteen 2020 mennessä, ja syntyvyyden estokampanja, joka johti uiguurien syntyvyyden huomattavaan laskuun vuoteen 2019 mennessä. Useat ihmisoikeusryhmät ja entiset vangit ovat kuvanneet leirejä "keskitysleireiksi", joissa uiguurit ja muut vähemmistöt on väkisin sulatettu Kiinan enemmistöön. etninen han yhteiskunnassa. Tätä ohjelmaa on kutsuttu a kansanmurha joidenkin tarkkailijoiden mukaan raportti mukaan YK:n ihmisoikeustoimisto sanoi, että ne voivat olla rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Kiinan hallituksen sisäiset asiakirjat Lehdistölle marraskuussa 2019 vuotaneet tiedot osoittivat, että Xi henkilökohtaisesti määräsi turvallisuusmurhaan Xinjiangissa sanoen, että puolueen ei pidä osoittaa "mitään armoa" ja että viranomaiset käyttävät kaikkia "järjestön aseita". kansandemokraattinen diktatuuritukahduttaa ne, jotka ovat "tartunnan saaneet ääriliikkeiden". Paperit osoittivat myös, että Xi keskusteli toistuvasti noin Islamilainen ääriliike hänen puheissaan vertaamalla sitä "virukseen" tai "lääkkeeseen", johon voidaan puuttua vain "tuskallisen interventiohoidon jaksolla". Hän kuitenkin varoitti myös uiguurien syrjinnästä ja hylkäsi ehdotukset hävittämiseksi Islam Kiinassa, kutsuen tällaista näkökulmaa "puolueelliseksi, jopa vääräksi". Xin tarkkaa roolia internointileirien rakentamisessa ei ole raportoitu julkisesti, vaikka hänen uskotaan olevan laajalti niiden takana ja hänen sanansa ovat olleet suurien perustelujen lähteenä Xinjiangin tukahduttamiseen. In Xinjiangin poliisin tiedostot vuonna 2022 vuotanut asiakirja, jossa lainataan yleisen turvallisuuden ministeriä Zhao Kezhi ehdotti, että Xi oli ollut tietoinen internointileireistä.

COVID-19 -pandemia

20. tammikuuta 2020 Xi kommentoi ensimmäistä kertaa nousevaa COVID-19 -pandemia Wuhanissa ja määräsi "pyrkimyksiä hillitä viruksen leviämistä". Hän antoi pääministeri Li Keqiangille jonkin verran vastuuta COVID-19-vastauksesta, mitä on ehdottanut. Wall Street Journal oli yritys mahdollisesti eristäytyä kritiikiltä, ​​jos vastaus epäonnistuu. Hallitus vastasi pandemiaan alun perin sulkemisella ja sensuurilla, ja ensimmäinen vastaus aiheutti laajaa vastareaktiota Kiinassa. Hän tapasi Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maailman terveysjärjestön (WHO) pääjohtaja, 28. tammikuuta. Der Spiegel kertoi, että Xi painosti tammikuussa 2020 Tedros Adhanomia pidättäytymään antamasta ilmaston lämpeneminen WHO kiistää väitteet COVID-19-epidemian puhkeamisesta ja pidätellä tietoja viruksen ihmisestä toiseen leviämisestä. Xi tapasi 5. helmikuuta Kambodžan pääministerin Hun Sen Pekingissä ensimmäinen ulkomainen johtaja, joka päästettiin Kiinaan taudinpurkauksen jälkeen. Kun COVID-19-epidemia saatiin hallintaan Wuhanissa, Xi vieraili kaupungissa 10. maaliskuuta.

Italian presidentti Sergio Mattarella Xin kanssa maaliskuussa 2019

Saatuaan Wuhanin epidemian hallintaan Xi on suosinut sitä, mitä on virallisesti kutsuttu "dynaamiseksi". nolla-COVID-politiikka" jonka tavoitteena on hallita ja tukahduttaa virus mahdollisimman paljon maan rajojen sisällä. Tämä on sisältänyt paikallisia lukituksia ja massatestausta. Vaikka Kiinan alun perin ansioituneena COVID-19-epidemian tukahduttamiseen Kiinassa, ulkomaiset ja jotkut kotimaiset tarkkailijat kritisoivat politiikkaa myöhemmin, koska se ei ollut kosketuksissa muuhun maailmaan ja aiheutti raskaan verotuksen taloudelle. Tätä lähestymistapaa on kritisoitu erityisesti Shanghain vuoden 2022 sulkemisen aikana, joka pakotti miljoonia koteihinsa ja vahingoitti kaupungin taloutta. kolhuttaa kuvaa Li Qiang, läheinen Xin liittolainen ja kaupungin puoluesihteeri. Päinvastoin Xi on sanonut, että politiikka oli suunniteltu suojelemaan ihmisten elämän turvallisuutta. On 23 heinäkuu 2022, The Kansallinen terveyskomissio kertoi, että Xi ja muut huippujohtajat ovat ottaneet paikalliset COVID-19-rokotteet.

KKP:n 20. kongressissa Xi vahvisti nolla-COVID-politiikan jatkamisen, totesi, että hän toteuttaisi "järkemättömästi" "dynaamisen nolla-COVIDin" ja lupasi "voittavansa päättäväisesti taistelun", vaikka Kiina aloittikin rajoitetun politiikan keventämisen seuraavina viikkoina. Marraskuussa 2022, protesteja puhkesi Kiinan COVID-19-politiikkaa vastaan ​​a tulipalo korkeassa kerrostalossa Ürümqissä olla laukaisinta. Mielenosoituksia pidettiin useissa suurissa kaupungeissa, ja jotkut mielenosoittajista vaativat Xin ja KKP:n vallan lopettamista. Mielenosoitukset tukahdutettiin pääosin joulukuuhun mennessä, vaikka hallitus lievensi edelleen COVID-19-rajoituksia sen jälkeen. Kiina ilmoitti 7 suurista muutoksista COVID-2022-politiikkaansa, mukaan lukien kotikaranteenin salliminen lievien infektioiden vuoksi ja PCR-testausja vähentää paikallisten viranomaisten valtaa toteuttaa sulkuja.

Ympäristöpolitiikka

Syyskuussa 2020 Xi ilmoitti, että Kiina "vahvistaa vuoden 2030 ilmastotavoitettaan (NDC), huippupäästöjään ennen vuotta 2030 ja pyrkii saavuttamaan hiilen neutraalisuus ennen vuotta 2060". Jos tämä toteutuisi, se alentaisi maapallon lämpötilan odotettua nousua 0.2–0.3 °C – "suurin yksittäinen vähennys, jonka Climate Action Tracker on koskaan arvioinut". Xi mainitsi COVID-19-pandemian ja luonnontuhojen välisen yhteyden yhtenä syynä päätökseen ja sanoi, että "Ihmiskunnalla ei ole enää varaa jättää huomiotta luonnon toistuvia varoituksia". Syyskuun 27. päivänä kiinalaiset tutkijat esittelivät yksityiskohtaisen suunnitelman tavoitteen saavuttamiseksi. Syyskuussa 2021 Xi ilmoitti, että Kiina ei rakenna "hiilivoimahankkeita ulkomaille, minkä sanottiin olevan mahdollisesti "keskeistä" päästöjen vähentämisessä. Belt and Road -aloite ei sisältänyt tällaisten hankkeiden rahoittamista jo vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. .

Xi Jinping ei osallistunut COP26 henkilökohtaisesti. Kuitenkin Kiinan valtuuskunta, jota johti ilmastonmuutoslähettiläs Xie Zhenhua osallistui. Konferenssin aikana Yhdysvallat ja Kiina sopivat vähentämiskehyksestä kasvihuonekaasupäästöt tekemällä yhteistyötä eri toimenpiteissä.

Hallintotyyli

Tunnetaan hyvin salaperäisenä johtajana, mutta julkisesti tiedetään vain vähän siitä, kuinka Xi tekee poliittisia päätöksiä tai kuinka hän tuli valtaan. Xin puheet julkaistaan ​​yleensä kuukausia tai vuosia niiden pitämisen jälkeen. Xi ei myöskään ole koskaan pitänyt lehdistötilaisuutta sen jälkeen, kun hänestä tuli ensisijainen johtaja, lukuun ottamatta harvoja yhteisiä lehdistötilaisuuksia ulkomaisten johtajien kanssa. Wall Street Journal kertoi, että Xi pitää parempana mikrojohtamista hallinnossa, toisin kuin aiemmat johtajat, kuten Hu Jintao, jotka jättivät tärkeimpien politiikkojen yksityiskohdat alemman tason virkamiehille. Väitetään, että ministeriön virkamiehet yrittävät saada Xin huomion eri tavoin, ja jotkut luovat diaesityksiä ja ääniraportteja. Wall Street Journal kertoi myös, että Xi loi suoritusten arviointijärjestelmän vuonna 2018 antaakseen arvioita virkamiehistä erilaisista toimenpiteistä, mukaan lukien uskollisuus. Mukaan Economist, Xin käskyt ovat yleensä olleet epämääräisiä, joten alemman tason virkamiehet voivat tulkita hänen sanojaan. Kiinan valtion media Xinhua News Agency sanoi, että Xi "tarkastelee henkilökohtaisesti jokaisen luonnoksen tärkeimmistä poliittisista asiakirjoista" ja "kaikki hänelle lähetetyt raportit, riippumatta siitä kuinka myöhään illalla, palautettiin ohjeineen seuraavana aamuna". Kommunistisen puolueen jäsenten käyttäytymisen osalta Xi korostaa "kahta pakkoa" (jäsenet eivät saa olla ylimielisiä tai röyhkeitä ja heidän on säilytettävä ahkera henki) ja "kuusi ei" (jäsenten on sanottava ei formalismille, byrokratialle, lahjalle). -lahjoittaminen, ylelliset syntymäpäiväjuhlat, hedonismi ja tuhlaavaisuus).: 52  Xi kehotti virkamiehiä harjoittelemaan itsekritiikkiin joka on tarkkailijoiden mukaan tarkoitus näyttää vähemmän korruptoituneelta ja suositummalta kansan keskuudessa.

Poliittiset kannat

Kiinan unelma

Mukaan Qiushi, kiinalainen unelma on kiinalaista vaurautta, yhteistä työtä, sosialismia ja kansallista kunniaa.

Xi ja KKP:n ideologit loivat ilmauksen "kiinalainen unelma" kuvaamaan hänen yleisiä suunnitelmiaan Kiinan johtajana. Xi käytti ilmausta ensimmäisen kerran korkean profiilin vierailulla Kiinan kansallismuseo 29. marraskuuta 2012, jossa hän ja hänen pysyvän komitean kollegansa osallistuivat "kansallisen herätyksen" näyttelyyn. Sittemmin lauseesta on tullut Xin aikakauden poliittinen tunnuslause. Termin "kiinalainen unelma" alkuperä on epäselvä. Vaikka toimittajat ja tutkijat ovat käyttäneet tätä lausetta aiemmin, Jotkut julkaisut ovat esittäneet, että termi on todennäköisesti saanut inspiraationsa käsitteestä American Dream. Economist huomautti, että käsitteen abstrakti ja näennäisesti helposti saavutettavissa oleva luonne ilman erityisiä yleisiä poliittisia määräyksiä saattaa olla tarkoituksellinen poikkeaminen hänen edeltäjiensä ammattikieltä sisältävistä ideologioista. Xi on yhdistänyt "kiinalaisen unelman" lauseeseen "kiinalaisen kansan suuri nuorentaminen".

Kulttuurinen herätys

Viime vuosina KKP:n huippupoliittiset johtajat, kuten Xi, ovat valvoneet muinaisten kiinalaisten filosofisten henkilöiden kuntouttamista, kuten Han Fei kiinalaisen ajattelun valtavirtaan rinnalla Kungfutselaisuus. Hän lainasi tapaamisessa muiden viranomaisten kanssa vuonna 2013 Kungfutse, joka sanoo: "Se, joka hallitsee hyveellä, on kuin napatähti, se säilyttää paikkansa ja tähtien joukko kunnioittaa." Vieraillessaan ShandongKungfutsen syntymäpaikkana, hän kertoi marraskuussa tutkijoille, että länsimaailma "kärsi luottamuskriisistä" ja että KKP on ollut "Kiinan erinomaisten asioiden uskollinen perijä ja edistäjä perinteinen kulttuuri."

Useiden analyytikoiden mukaan Xin johtajuudelle on ollut ominaista antiikin poliittisen filosofian elpyminen. legalismista. Han Fei sai uutta näkyvyyttä suotuisilla lainauksilla; yksi Xin lainaama Han Fein lause esiintyi tuhansia kertoja Kiinan virallisessa mediassa paikallisella, maakunnallisella ja kansallisella tasolla. Xi on lisäksi tukenut Uuskonfutselainen filosofi Wang Yangming, käskee paikallisia johtajia ylentää häntä.

Xi on myös valvonut perinteisen kiinalaisen kulttuurin elpymistä, murtautuen KKP:n aiemmalta polulta, joka oli usein hyökännyt sitä vastaan. Hän on kutsunut perinteistä kulttuuria kansakunnan "sieluksi" ja KKP:n kulttuurin "perustaksi". Hanfu, han-kiinalaisten perinteinen puku, on nähnyt hänen alaisuudessaan elpymisen, joka liittyy perinteisen kulttuurin elpymiseen.

Ideologia

Xi on sanonut, että "vain sosialismi voi pelastaa Kiinan". Xi on myös ilmoittanut Deng Xiaoping's sosialismi kiinalaispiirteineen olla "ainoa oikea tie toteuttaa kansallinen nuorentaminen". Mukaan BBC News, kun taas KKP:n katsottiin luopuneen kommunistisen ideologiansa aloittamisesta lähtien talousuudistukset 1970-luvulla jotkut tarkkailijat uskovat Xin uskovan enemmän "kommunistisen hankkeen ideaan". kuvataan nimellä a Marxilainen-leninistinen Australian entinen pääministeri Kevin Rudd. Xin painottamiseen ideologian priorisoinnissa on ollut kommunismin mahdollisen toteutumisen uudelleen vahvistaminen puolueen tavoitteeksi ja nuhteleminen niille, jotka hylkäävät kommunismin epäkäytännöllisenä tai merkityksettömänä. Xi kuvaili kommunistista ihannetta "kalsiumiksi" puolueen jäsenen selkärangassa, jota ilman puolueen jäsen kärsisi poliittisen rappeutumisen "osteoporoosista" eikä pystyisi seisomaan pystyssä.

Ymmärtäen näkemyksen, jonka mukaan sosialismi voittaa lopulta kapitalismin, Xi on sanonut: "Marxin ja Engelsin analyysi kapitalistisen yhteiskunnan perusristiriidoista ei ole vanhentunut, eikä myöskään historiallinen materialistinen näkemys, jonka mukaan kapitalismin on pakko kuolla pois ja sosialismin on pakko voittaa." . Xi on valvonut "Sosialistisen poliittisen talouden kiinalaisilla ominaisuuksilla" lisäämistä tutkijoiden pääaiheeksi Kiinassa, jonka tavoitteena on vähentää länsivaikutteisen taloustieteen vaikutusta. Vaikka hän on lopettanut sen, mitä hän pitää "pääoman häiriöttömänä laajentumisena", hän on myös sanonut, että "on välttämätöntä edistää kaikentyyppisen pääoman elinvoimaisuutta, myös ei-julkisen pääoman elinvoimaa ja antaa täyden panoksen sen positiiviselle roolille. ".

Kiinan menestys osoittaa, että sosialismi ei ole kuollut. Se kukoistaa. Kuvittele tämä: jos sosialismi epäonnistuisi Kiinassa, jos kommunistinen puolueemme olisi romahtanut kuten puolue Neuvostoliitossa, silloin globaali sosialismi raukeaisi pitkälle pimeään aikaan. Ja kommunismi, kuten Karl Marx kerran sanoi, olisi ahdistava haamu, joka viipyy epävarmassa.

- Xi Jinping puheessaan vuonna 2018

Xi on tukenut Kiinan kansantasavallan suurempaa hallintaa KKP:ssa sanoen, että "hallitus, armeija, yhteiskunta ja koulut pohjoisessa, etelässä, idässä ja lännessä – puolue johtaa niitä kaikkia". Aikana KKP:n 100-vuotisjuhla Vuonna 2021 hän sanoi, että "ilman Kiinan kommunistista puoluetta ei olisi uutta Kiinaa eikä kansallista nuorennusta", ja että "puolueen johtajuus on kiinalaisia ​​piirteitä sisältävä sosialismin määrittävä piirre ja sen suurin vahvuus järjestelmä". Hän on sanonut, että Kiina on monista takaiskuista huolimatta saavuttanut suurta edistystä KKP:n aikana, sanoen, että "sosialismista, jolla on kiinalaisia ​​piirteitä, on tullut 21-luvun sosialistisen kehityksen lipunkantaja". Hän on kuitenkin myös varoittanut, että kestää kauan ennen kuin KKP:n alainen Kiina saa uudistua päätökseen, ja tänä aikana puolueen jäsenten on oltava valppaina, jotta ne eivät anna KKP:n vallan romahtaa.

Xi on sulkenut pois a monipuoluejärjestelmä Kiinalle sanoen, että "perustuslaillinen monarkia, imperiumin palauttaminen, parlamentarismi, monipuoluejärjestelmä ja presidenttijärjestelmä, me harkitsimme niitä, kokeilimme niitä, mutta mikään ei toiminut". Xi kuitenkin pitää Kiinaa a demokratia, sanoen, että "Kiinan sosialistista demokratiaa on kattavin, aidoin ja tehokkain demokratia". Kiinan demokratian määritelmä on erilainen kuin liberaaleja demokratioita ja juurtuu marxilais-leninismiin ja perustuu lauseisiin "kansan demokraattinen diktatuuri" ja "demokraattinen keskialue". Xi on lisäksi keksinyt termin "koko prosessin kansandemokratia", jonka hän sanoi tarkoittavan "kansojen herroja". Ulkomaiset analyytikot ja tarkkailijat ovat kiistäneet Kiinan demokratian olevan yksipuolueinen autoritaarinen valtio ja Xi autoritaarinen johtaja. Jotkut tarkkailijat ovat kutsuneet Xiä diktaattoriksi vedoten hänen ympärillään olevaan suureen vallan keskittymiseen, joka on ennennäkemättömään verrattuna hänen edeltäjiinsä. Xi on lisäksi hylännyt länsimaisuus ainoana tapana modernisoida, sen sijaan mainostaa sitä, mitä hän sanoo olevan "Kiinalaistyylinen modernisointi". Hän on tunnistanut viisi käsitettä osaksi kiinalaistyylistä modernisaatiota, mukaan lukien valtavan väestön modernisointi, yhteinen vauraus, aineellinen ja kulttuuris-eettinen edistyminen, ihmiskunnan ja luonnon välinen harmonia sekä rauhallinen kehitys.

Asiakirja numero yhdeksän

Asiakirja nro 9, virallisesti "Kommunikea ideologisen sfäärin nykytilasta", on luottamuksellinen sisäinen asiakirja se levitti laajasti KKP:n sisällä vuonna 2013 puolueen päätoimisto. Se julkaistiin heinäkuussa 2012. Asiakirja varoittaa virallisesti seitsemän vaarallisen länsimaisen arvon edistämisestä:

  • Länsimainen perustuslaillinen demokratia: yritys horjuttaa nykyistä johtajuutta ja sosialismia kiinalaisilla ominaisuuksilla hallintojärjestelmä;
  • "Yleiset arvot" yrittäessään heikentää puolueen johdon teoreettista perustaa;
  • kansalaisyhteiskunta yrittää hajottaa hallitsevan puolueen sosiaalisen perustan;
  • Uusliberalismi, joka yrittää muuttaa Kiinan perustalousjärjestelmää;
  • Lännen ajatus journalismista, joka haastaa Kiinan periaatteen, jonka mukaan median ja julkaisujärjestelmän tulee olla puoluekurin alaisia;
  • Historiallinen nihilismi, joka yrittää horjuttaa KKP:n ja Uuden Kiinan historiaa; ja
  • Kyseenalaistaa uudistus ja avautuminen sekä sosialismin sosialistinen luonne kiinalaisin piirtein.

Vaikka se ajoittui ennen Xi Jinpingin muodollista nousua puolueen ja valtion korkeimpiin virkoihin, tämän sisäisen asiakirjan julkaiseminen, joka on tuonut esiin uusia aiheita, jotka eivät aiemmin olleet "rajoituksia", liitettiin läheisesti Xi Jinpingiin. New York Times.

Xi Jinpingin ajatus

Mainostaulu mainostaa Xi Jinpingin ajatus in Shenzhen

Syyskuussa 2017 KKP:n keskuskomitea päätti, että Xin poliittisista filosofioista, joita yleisesti kutsutaan "Xi Jinpingin ajatukseksi sosialismista kiinalaisilla ominaisuuksilla uudelle aikakaudelle", tulee osa puolueen perustuslakia. Xi mainitsi ensimmäisen kerran "Ajatus sosialismista kiinalaisilla ominaisuuksilla uudelle aikakaudelle" avauspäivän puheessaan puolueen 19. kongressille lokakuussa 2017. Hänen politbyroon pysyvän komitean kollegansa omissa katsauksissaan Xin pääpuheesta kongressissa , lisäsi nimen "Xi Jinping" sanan "Thought" eteen. 24. lokakuuta 2017 puolueen 19. kongressi hyväksyi päätösistunnossaan Xi Jinping Thoughtin sisällyttämisen KKP:n perustuslakiin, Maaliskuussa 2018 Kansallinen kansankongressi muutti osavaltion perustuslain sisältämään Xi Jinping Thoughtin.

Kiinan hallinto eri kielillä esitelty osoitteessa Shanghain kirjasto

Xi itse on kuvaillut ajatusta osana ympärille luotua laajaa kehystä sosialismi kiinalaispiirteineen, Deng Xiaopingin keksimä termi, joka sijoittaa Kiinan joukkoon sosialismin alkuvaihe. Virallisissa puoluedokumentaatioissa ja Xin kollegoiden lausunnoissa Ajatuksen sanotaan olevan jatkoa Marxismi-leninismi, Mao Zedong Ajatus, Deng Xiaopingin teoria, kolme edustajaa ja Tieteelliset kehitysnäkymät, osana sarjaa ohjaavia ideologioita, jotka ilmentävät "Kiinan olosuhteisiin omaksuttua marxismia" ja nykyajan näkökantoja. Lisäksi kaksi KKP:n keskuspuoluekoulun professoria ovat kuvanneet sitä "21. vuosisadan marxismina". Wang Huningia, johtavaa poliittista neuvonantajaa ja Xin läheistä liittolaista, on kuvattu keskeiseksi tekijäksi Xi Jinping -ajattelun kehittämisessä. Xi Jinping Thoughtin taustalla olevat käsitteet ja konteksti on kehitetty Xin teoksessa Kiinan hallinto kirjasarja, julkaisija Vieraiden kielten lehdistö kansainväliselle yleisölle. Ensimmäinen osa julkaistiin syyskuussa 2014 ja toinen osa marraskuussa 2017.

Xi Jinping Thoughtin opettamiseen tarkoitetusta sovelluksesta oli tullut Kiinan suosituin älypuhelinsovellus vuonna 2019, kun maata hallitseva KKP käynnisti uuden kampanjan, joka kutsuu kaadereitaan uppoutumaan poliittiseen oppiin joka päivä. Xuexi Qiangguo on nyt ladatuin tuote Applen kotimaisessa App Storessa, ohittaen kysytyt sosiaalisen median sovellukset, kuten WeChat ja TikTok. Hallitus sisällytti vuonna 2021 Xi Jinping Thoughtin opetussuunnitelmaan, mukaan lukien opiskelijoiden peruskouluista yliopistoihin, mikä aiheutti vanhemmilta vastustusta. Suurimman osan edellisistä 30 vuodesta poliittinen ideologia ja kommunistinen oppi eivät olleet standardi, jota kiinalaisissa kouluissa opetettiin ennen yläkoulua, ja oppikirjoissa oli laajempi joukko kiinalaisia ​​johtajia painottaen vähemmän yhtä johtajaa, kuten Xi.

Henkilökohtainen elämä

Perhe

Xi Jinping, Peng Liyuan ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Lincolnin makuuhuoneessa

Xin ensimmäinen avioliitto oli Ke Lingling, tytär Ke Hua, Kiinan suurlähettiläs Isossa-Britanniassa 1980-luvun alussa. He erosivat muutaman vuoden sisällä. Heidän sanottiin taistelevan "melkein joka päivä", ja avioeron jälkeen Ke muutti Englantiin. Vuonna 1987 Xi meni naimisiin kuuluisan kiinalaisen kansanlaulajan Peng Liyuanin kanssa. Xin ja Pengin esittelivät ystävät, kuten monet kiinalaiset parit 1980-luvulla. Xi oli kuulemma akateeminen heidän seurustelunsa aikana ja tiedusteli laulutekniikoista. Peng Liyuan, a kotitalouden nimi Kiinassa, oli yleisön tiedossa paremmin kuin Xi poliittiseen nousuunsa asti. Pari asui usein erillään suurelta osin erillisen työelämänsä vuoksi. Pengillä on ollut paljon näkyvämpi rooli Kiinan "ensimmäisenä naisena" verrattuna edeltäjiinsä; esimerkiksi Peng isännöi US First Ladyä Michelle Obama korkean profiilin vierailullaan Kiinaan maaliskuussa 2014.

Xillä ja Pengillä on tytär nimeltä Xi Mingze, joka valmistui Harvardin yliopisto keväällä 2015. Harvardissa ollessaan hän käytti salanimeä ja opiskeli psykologiaa ja englantia. Xin perheellä on koti Jade Spring Hill, puutarha- ja asuinalue Luoteis-Pekingissä, jota hallinnoi CMC.

Kesäkuussa 2012, Bloomberg News kertoi, että Xin suurperheen jäsenillä on huomattavia liikeintressejä, vaikka ei ollut todisteita siitä, että hän olisi puuttunut asiaan auttaakseen heitä. - Bloomberg verkkosivusto estettiin Manner-Kiina vastauksena artikkeliin. Sen jälkeen kun Xi aloitti korruption vastaisen kampanjan, New York Times kertoi hänen perheensä myyneen yritys- ja kiinteistösijoituksiaan vuodesta 2012 alkaen. Kiinan korkeassa asemassa olevien virkamiesten sukulaisia, mukaan lukien seitsemän KKP:n politbyroon nykyistä ja entistä korkeaa johtajaa, on nimetty Panama Papersmukaan lukien Deng Jiagui, Xin lanko. Dengillä oli kaksi pöytälaatikkoyrityksiä vuonna Britannian Neitsytsaaret kun Xi oli politbyroon pysyvän komitean jäsen, mutta he olivat lepotilassa, kun Xistä tuli KKP:n pääsihteeri marraskuussa 2012.

Persoonallisuus

Peng kuvaili Xiä ahkeraksi ja maanläheiseksi: "Kun hän tulee kotiin, en ole koskaan tuntenut, että talossa olisi joku johtaja. Minun silmissäni hän on vain mieheni." Xi kuvattiin vuonna 2011 Washington Post artikkeli niiltä, ​​jotka tuntevat hänet "pragmaattisena, vakavana, varovaisena, ahkerana, maanläheisenä ja hillittynä". Häntä kuvailtiin hyväksi ongelmanratkaisukäsiksi ja "näentävästi hän ei ollut kiinnostunut korkean viran ansoista".

julkinen elämä

Kiinan yleisön mielipidettä Xistä on vaikea arvioida, koska Kiinassa ei ole olemassa riippumattomia tutkimuksia ja sosiaalinen media on voimakkaasti sensuroitu. Hänen uskotaan kuitenkin olevan laajalti suosittu maassa. Vuoden 2014 kyselyn mukaan, jota sponsoroi Harvard Kennedy Schoolissa Ash Center for Democratic Governance and Innovation, Xi sijoittui kotimaisissa hyväksyntäluokituksessa sijalle 9/10. A YouGov Heinäkuussa 2019 julkaistussa kyselyssä kävi ilmi, että noin 22 % Manner-Kiinan asukkaista listaa Xin eniten ihailemakseen henkilöksi, vaikka Hongkongin asukkaiden luku oli alle 5 %. Keväällä 2019 Pew Research Center teki tutkimuksen luottamuksesta Xi Jinpingiin kuuden maan mediaanien joukossa Australian, Intian, Indonesian, Japanin, Filippiinien ja Etelä-Korean perusteella, mikä osoitti, että mediaani 29 % luottaa Xi Jinpingiin. tehdä oikein maailman asioissa, sillä välin 45 prosentin mediaani ei luota; nämä luvut ovat hieman korkeammat kuin Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin (23 % luottamusta, 53 % epäluottamusta). Kyselyn tekijä Poliittinen ja Morning Consult Vuonna 2021 selvisi, että 5 % amerikkalaisista suhtautuu myönteisesti Xiin, 38 % kielteisesti, 17 % ei mielipidettä ja 40 % ei ole koskaan kuullut hänestä.

Vuonna 2017, Economist nimitti hänet maailman vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi. Vuonna 2018, Forbes luokitteli hänet luokkaan maailman vaikutusvaltaisin ja vaikutusvaltaisin henkilö, korvaa Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka oli arvostettu niin viisi vuotta peräkkäin. Vuodesta 2013, Toimittajat ilman rajoja, kansainvälinen voittoa tavoittelematon ja valtiosta riippumaton järjestö, jonka tavoitteena on turvata oikeus tiedonvälityksen vapauteen, sisällytti Xi:n luetteloon lehdistönvapauden saalistajat.

Toisin kuin aiemmat Kiinan johtajat, Kiinan valtion media on antanut kattavamman kuvan Xin yksityiselämästä, vaikkakin edelleen tiukasti valvottua. Xinhua News Agencyn mukaan Xi ui kilometrin ja käveli joka päivä niin kauan kuin aikaa oli, ja on kiinnostunut ulkomaisista kirjailijoista, erityisesti venäläisistä. Hänen tiedetään rakastavan elokuvia ja TV-ohjelmia, kuten Saving Private Ryan, The Departed, Kummisetä ja Game of Thrones, kehuu myös riippumatonta elokuvantekijää Jia zhangke. Kiinan valtion tiedotusvälineet ovat myös pitäneet häntä isänä ja kansan miehenä, joka on päättänyt puolustaa Kiinan etuja.

Kunnianosoitukset

Sisustus Maa/organisaatio Treffi Huomautuksia Ref.
Gold.Olimpicorder1.png Kultainen olympiaritarikunta  Kansainvälinen olympiakomitea 19 marraskuu 2013 Olympialiikkeen korkein palkinto
BEL - Leopoldin ritarikunta - Grand Cordon bar.svg Leopoldin ritarikunnan suurkirkko  Belgia 19 marraskuu 2013 Belgian korkein järjestys
VEN vapauttajan ritarikunta - Grand Cordon BAR.png Vapahtajan ritarikunnan suurkirkko  Venezuela 20 heinäkuu 2014 Venezuelan korkein järjestys
Ribbon jose marti.png José Martín ritarikunta  Kuuba 22 heinäkuu 2014 Kuuban ritarikunta
Pakistanin järjestys.png Nishan-e-Pakistan  Pakistan 21 huhtikuu 2015 Pakistanin korkein siviilipalkinto
Kuningas Abdulazizin ritarikunta, 1. luokka (Saudi-Arabia).png Abdulaziz al Saudin ritarikunta  Saudi-Arabia 19 tammikuu 2016 Saudi-Arabian ansiomerkki
Orden Republike Srbije.gif Serbian tasavallan ritarikunnan kaulus  Serbia 18 kesäkuu 2016 Serbian korkein valtion järjestys
Noribbon.svg Järjestys rauhan ja ystävyyden edistämiseksi  Valko-Venäjä 29 syyskuu 2016 Valko-Venäjän ritarikunta
Medalla de Honor del Congreso (Peru) - ribbon bar.png Suurristin kunniamitali  Peru 21 marraskuu 2016 Perun mitali
OOSA.jpg Pyhän Andreaksen ritarikunta  Venäjä 3 heinäkuu 2017 Venäjän korkein järjestys
Palestiinan valtion ritarikunnan suurkaulus ribbon.svg Palestiinan valtion suuri kaulus  Palestiina 18 heinäkuu 2017 Palestiinan korkein siviilijärjestys
Zayedin ritarikunnan nauhapalkki.svg Zayedin ritarikunta  Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 20 heinäkuu 2018 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien korkein siviilipalkinto
SEN-leijonan ritarikunta - Grand Cross BAR.svg Leijonan ritarikunnan suurristi  Senegal 29 heinäkuu 2018 Senegalin ritarikunta
ARG San Martinin vapauttajan ritarikunta - Grand Cross BAR.svg Vapauttajakenraali San Martinin ritarikunnan kaulus  Argentina 2 joulukuu 2018 Argentiinan ritarikunta
KRG Tilaa Manas.png Manasin ritarikunta  Kirgisia 13 kesäkuu 2019 Kirgisian korkein järjestys
TJ Zarrintoch rib.png Kruunun ritarikunta  Tadžikistan 15 kesäkuu 2019 Tadžikistanin ritarikunta
AltynKiran 1.png Kultaisen kotkan ritarikunta  Kazakstan 14 syyskuu 2022 Kazakstanin korkein järjestys
Dustlik rib.png Ystävyyden järjestys  uzbekistan 15 syyskuu 2022 Uzbekistanin valtionpalkinto

Avain kaupunkiin

Xillä on "kaupungin avain", kunnia, joka myönnetään paikalla oleville vieraille symboloimaan heidän merkitystään:

  • Iowa Muscat, Iowa, Yhdysvallat (26. huhtikuuta 1985)
  • Montego Bay, Jamaika (13 helmikuu 2009)
  • Muscat, Iowa, Yhdysvallat (14. helmikuuta 2012)
  •  San José, Costa Rica (3. kesäkuuta 2013)
  •  Mexico City, Meksiko (5. kesäkuuta 2013)
  •  Buenos Aires, Argentiina (19. heinäkuuta 2014)
  •  Praha, Tšekki (29. maaliskuuta 2016)
  • Madrid Madrid, Espanja (28. marraskuuta 2018)

Kunniatohtorit

Works

  • Xi, Jinping (1999). Modernin maatalouden teoria ja käytäntö. Fuzhou: Fujian Education Press.
  • Xi, Jinping (2001). Alustava tutkimus Kiinan maaseudun markkinoinnista (PDF). Peking: Tsinghuan yliopisto (väitöskirja). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) 17 tammikuu 2013.
  • Xi, Jinping (2007). Zhijiang Xinyu. Hangzhou: Zhengjiang People's Publishing House. ISBN 9787213035081.
  • Xi, Jinping (2014). Kiinan hallinto. Voi. I. Beijing: Vieraiden kielten lehdistö. ISBN 9787119090573.
  • Xi, Jinping (2014). Pääsihteeri Xi Jinping tärkeä puhesarja. Voi. I. Beijing: People's Publishing House & Study Publishing House. ISBN 9787119090573.
  • Xi, Jinping (2016). Pääsihteeri Xi Jinping tärkeä puhesarja. Voi. II. Peking: People's Publishing House & Study Publishing House. ISBN 9787514706284.
  • Xi, Jinping (2017). Kiinan hallinto. Voi. II. Peking: Vieraiden kielten lehdistö. ISBN 9787119111643.
  • Xi, Jinping (2018). Puheenjohtaja Xi Jinpingin lainaukset. Jotkut PLA:n yksiköt.
  • Xi, Jinping (2019). Vyö ja tie -aloite. Peking: Vieraiden kielten lehdistö. ISBN 978-7119119960.
  • Xi, Jinping (2020). Kiinan hallinto. Voi. III. Peking: Vieraiden kielten lehdistö. ISBN 9787119124117.
  • Xi, Jinping (2020). Propagandasta ja kommunistisen puolueen ideologisesta työstä. Peking: Central Party Literature Press. ISBN 9787507347791.
  • Xi, Jinping (2021). Kiinan kommunistisen puolueen historiasta. Peking: Central Party Literature Press. ISBN 9787507348033.
  • Xi, Jinping (2022). Kiinan hallinto. Voi. IV. Peking: Vieraiden kielten lehdistö. ISBN 9787119130941.

Huomautuksia

  1. ^ Tässä kiinalainen nimi, The sukunimi is Xi.
  2. ^ Lähin ääntäminen käyttämällä vain puhutussa englannin kielessä yleisiä ääniä olisi (Englanti: /ˈʃin ː ɪnˈpɪŋ/ SHEE jin-PING.
  3. ^ Liu Yandong, Wang Qishanja Deng Pufang (Deng Xiaopingin poika) kaikki sijoittuivat varajäsenluettelon alimmalle puolelle. Xin tavoin kaikkia kolmea pidettiin "ruhtinaina". Bo Xilai ei valittu lainkaan keskuskomiteaan; eli Bo sijoittui äänimäärässä alemmas kuin Xi.
  4. ^ Alkuperäinen yksinkertaistettu kiina: 在国际金融风暴中,中国能基本解决13亿人口吃饭的问题,已皏是对全人; perinteinen kiina: 在國際金融風暴中,中國能基本解決13億人口吃飯的問題,已經是對全人本解吃飯的問題,已經是對全人
  5. ^ Alkuperäinen: yksinkertaistettu kiina: 有些 吃饱 没 事干 的 外国人 , 对 我们 的 事情 手画脚。 中国 一 不 输出 革命 , 二 不 输出 饥饿 贫困 , , 三 折腾 你们 , 还 有 什么 好 说 的??????????????????????; perinteinen kiina: 有些 吃飽 沒 事干 的 外國人 , 對 我們 的 事情 手畫腳。 中國 一 不 輸出 革命 , 二 不 輸出 飢餓 貧困 , , 三 折騰 你們 , 還 有 什麽 好 說 的??????????????????????
  6. ^ Kiinalainen: Kiinan kansan suuri nuorentaminen, joka voidaan kääntää myös "Kiinan kansan suureksi renessanssiksi" tai "Kiinan kansan suureksi herätykseksi".

Viitteet

Lainaukset

  1. ^ "Association for Conversation of Hong Kong alkuperäiskansojen online-sanakirja". hkilang.org. 1. heinäkuuta 2015. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 1 heinäkuu 2015. Haettu 12 syyskuu 2019.
  2. ^ "Profiili: Kiinan varapresidentti Xi Jinping". Radiovapaa Eurooppa / Radio Liberty. 7 marraskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 19. lokakuuta 2013. Haettu Elokuu 26 2013.
  3. ^ 與丈夫習仲勛相伴58年 齊心:這輩子無比幸福 [Aviomiehensä Xi Zhongxunin kanssa 58 vuotta: erittäin onnellinen tässä elämässä] (perinteiseksi kiinaksi). Xinhua-uutistoimisto. 28. huhtikuuta 2009. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 28 tammikuu 2013. Haettu Maaliskuu 18 2013.
  4. ^ Xu, Xinyi (27. toukokuuta 2013). 習近平"家風"揭秘 齊心自述與習仲勛婚姻往事 [Xi Jinpingin "perheperinteet" paljastetaan: Qi Xinin omaelämäkerrallinen kertomus avioliitostaan ​​Xi Zhongxunin kanssa]. Ihmisten jokapäiväistä (perinteiseksi kiinaksi). Arkistoidut alkuperäisestä 28. huhtikuuta 2017. Haettu 27 huhtikuu 2017.
  5. ^ Fangqin, Sun (16. marraskuuta 2012). 本報獨家探訪河南鄧州習營村 [Tämän sanomalehden eksklusiivinen vierailu Xiyingin kylään Dengzhoun piirikunnassa Henanissa]. Wen Wei Po (perinteiseksi kiinaksi). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 23 tammikuu 2013. Haettu Marraskuu 15 2012.
  6. ^ Li, Cheng. "Xi Jinpingin sisäpiiri (Osa 2: Ystäviä Xin kehitysvuosilta)" (PDF). Hoover-instituutio. s. 6–22. Haettu 15 heinäkuu 2020.
  7. ^ Takahashi, Tetsushi (1. kesäkuuta 2002). "Hongkongin lain pisteiden yhdistäminen ja Xin kunnioittaminen". Nikkei Shimbun. Haettu 23 lokakuu 2020.
  8. ^ a b c d e Osnos, Evan (30. maaliskuuta 2015). "Born Red". New Yorker. Arkistoidut alkuperäisestä 4. lokakuuta 2019. Haettu 11 syyskuu 2019.
  9. ^ Tisdall, Simon (29. joulukuuta 2019). "Valta valtaistuimien takana: 10 poliittista liikuttajaa ja järkyttäjää, jotka muokkaavat vuotta 2020". Guardian. ISSN 0029-7712. Haettu Tammikuu 16 2020.
  10. ^ Wei, Lingling (27. helmikuuta 2018). "Kuka on "Setä hän?" Mies, joka vastaa Kiinan taloudesta". Wall Street Journal. Haettu Tammikuu 16 2020.
  11. ^ Bouée 2010, s. 93.
  12. ^ a b Buckley, Chris; Tatlow, Didi Kirsten (24). "Kulttuurivallankumous muotoili Xi Jinpingin koulupojasta selviytyjäksi". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 5. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 6 2018.
  13. ^ 不忘初心:是什么造就了今天的习主席? [Mikä olivat hänen alkuperäiset tarkoituksensa? Nykypäivän presidentti Xi]. Youku (yksinkertaistettu kiina). 30. tammikuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 30. tammikuuta 2018. Haettu Tammikuu 30 2018.
  14. ^ Lim, Louisa (9. marraskuuta 2012). "Kiinan nousevalle johtajalle luola oli kerran koti". NPR. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu 27 lokakuu 2018.
  15. ^ a b c d Page, Jeremy (23. joulukuuta 2020). "Kuinka Yhdysvallat käsitti väärin Kiinan Xin: Toivoen globalistia, se sai itsevaltaisen". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 25 joulukuu 2020.
  16. ^ Demick, Barbara; Pierson, David (14. helmikuuta 2012). "Kiinan poliittinen tähti Xi Jinping on tutkimus kontrasteista". Toronto Star. Arkistoidut alkuperäisestä 13. lokakuuta 2017. Haettu 24 lokakuu 2017.
  17. ^ Matt Rivers (19. maaliskuuta 2018). "Tämä koko kiinalainen kylä on Xi Jinpingin pyhäkkö". CNN. Haettu Helmikuu 11 2021.
  18. ^ "Xi Jinping 习近平" (PDF). Brookings Institution.
  19. ^ ""Ajankohta" – keskiviikkona 28. helmikuuta 2018 koko tekstin transkriptio. CBC radio. 28 Helmikuu 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 24. maaliskuuta 2018. Haettu 28 lokakuu 2018.
  20. ^ Ranade, Jayadva (25. lokakuuta 2010). "Kiinan seuraava puheenjohtaja - Xi Jinping". Ilmavoimatutkimuskeskus. Arkistoidut alkuperäisestä 24. heinäkuuta 2013. Haettu 27 toukokuuta 2012.
  21. ^ Simon & Cong 2009, s. 28–29.
  22. ^ Johnson, Ian (30. syyskuuta 2012). "Eliitti ja taitava, Xi tähtäsi varhain Kiinaan". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 4 huhtikuu 2023.
  23. ^ "Xi Jinping: Siirteitä taistelevasta kuvernööristä Kiinan vaikutusvaltaisimmaksi johtajaksi Mao Zedongin jälkeen". Straits Times. 11. maaliskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 18. elokuuta 2019. Haettu Elokuu 18 2019.
  24. ^ "中共十五大习近平位列候补委员最后一名为何" 中共十五大习近平位列候补委员最后一名为何 [Miksi Xi Jinpingiä odotetaan KKP:n 15. kansalliskongressissa täyttävän komitean viimeisen jäsenpaikan?]. Canyu.org (yksinkertaistettu kiina). 22. huhtikuuta 2011. Arkistoitu alkuperäisestä 12. kesäkuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.{{cite news}}: CS1 maint: sopimaton URL (linkkiä)
  25. ^ "Xi Jinping – CPC:n keskuskomitean politbyroon pysyvän komitean jäsen". Ihmisten jokapäiväistä. 22. lokakuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu 30 lokakuu 2019.
  26. ^ Watts, Jonathan (26. lokakuuta 2007). "Useimmat korruptoituneet virkamiehet ovat köyhistä perheistä, mutta Kiinan kuninkaallisilla on henki, jota raha ei hallitse.". Guardian. Lontoo, Englanti. Arkistoidut alkuperäisestä 1-syyskuusta 2013. Haettu 11 kesäkuu 2008.
  27. ^ Tiezzi, Shannon (4. marraskuuta 2014). "Fujianista Kiinan Xi tarjoaa taloudellista oliivihaaraa Taiwanille". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 17 2016.
  28. ^ Yu, Xiao (18. helmikuuta 2000). "Fujianin johtajat kohtaavat Pekingin huippumessinkiä". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  29. ^ Ho, Louise (25. lokakuuta 2012). "Xi Jinpingin aika Zhejiangissa: liiketoimintaa". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 29. huhtikuuta 2016. Haettu 9 joulukuu 2019.
  30. ^ Wang, Lei (25. joulukuuta 2014). 习近平为官之道 拎着乌纱帽干事 [Xi Jinpingin hallituspolku – kantaa virallisia hallintovirkoja]. Duowei-uutiset (yksinkertaistettu kiina). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 3 helmikuu 2015. Haettu 7 syyskuu 2019.
  31. ^ Tian, ​​Yew Lun; Chen, Laurie; Cash, Joe (11. maaliskuuta 2023). "Li Qiang, Xin uskottu, ottaa ohjat Kiinan pääministerinä". Reuters. Haettu 24 toukokuuta 2023.
  32. ^ 习近平任上海市委书记 韩正不再代理市委书记 [Xi Jinping on Shanghain kaupunginpuolueen komitean sihteeri – Han Zheng ei enää toimi puoluesihteerinä]. Sohu (yksinkertaistettu kiina). 24 maaliskuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 16. lokakuuta 2007. Haettu 7 syyskuu 2019.
  33. ^ "Kiina uudet johtajat: Xi Jinping johtaa kokoonpanoa politbyroon". BBC News. 15 marraskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 9-syyskuusta 2019. Haettu Elokuu 25 2019.
  34. ^ 从上海到北京 习近平贴身秘书只有钟绍军 [Shanghaista Pekingiin Zhong Shaojun on ollut Xi Jinpingin ainoa henkilökohtainen sihteeri]. Mingjing-uutiset (yksinkertaistettu kiina). 11. heinäkuuta 2013. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu 12 syyskuu 2019.
  35. ^ Lamppu 2015, s. 56.
  36. ^ 新晋政治局常委:习近平 [Politbyroon pysyvän komitean uusi jäsen: Xi Jinping]. Caijing (yksinkertaistettu kiina). 22. lokakuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 joulukuu 2015. Haettu 12 syyskuu 2019.
  37. ^ "Wen Jiabao valittiin uudelleen Kiinan pääministeriksi". Al Jazeera. 16. maaliskuuta 2008. Haettu Elokuu 13 2022.
  38. ^ "Varapresidentti Xi Jinping vierailee Pohjois-Koreassa, Mongoliassa, Saudi-Arabiassa, Qatarissa ja Jemenissä". Ulkoasiainministeriö. 5. kesäkuuta 2008. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 23 heinäkuu 2011. Haettu 20 lokakuu 2010.
  39. ^ Wines, Michael (9. maaliskuuta 2009). "Kiinan johtajat näkevät kalenterin täynnä vuosipäiviä ja ongelmia". New York Times. ISSN 0362-4331, Arkistoitu Alkuperäisen on 21 heinäkuu 2016. Haettu 8 syyskuu 2019.
  40. ^ Anderlini, Jamil (20. heinäkuuta 2012). "Bo Xilai: valta, kuolema ja politiikka". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 11 2020.
  41. ^ Palmer, James (19. lokakuuta 2017). "Xi Jinpingin vastustamaton nousu". Ulkopolitiikka. Haettu Tammikuu 11 2020.
  42. ^ Ansfield, Jonathan (22. joulukuuta 2007). "Xi Jinping: Kiinan uusi pomo ja L-sana". Newsweek. Arkistoidut alkuperäisestä 30. maaliskuuta 2010. Haettu 20 lokakuu 2010.
  43. ^ Elegant, Simon (19. marraskuuta 2007). "Kiinan Nelson Mandela". Aika:. Arkistoidut alkuperäisestä 28. heinäkuuta 2009. Haettu 8 syyskuu 2019.
  44. ^ Elegantti, Simon (15. maaliskuuta 2008). "Kiina nimittää Xin varapuheenjohtajaksi, Hun perillisen". Bloomberg News. Haettu 20 lokakuu 2010.
  45. ^ Uren, David (5. lokakuuta 2012). "Rudd pyrkii ennaltaehkäisemään pääministerin Kiinan valkoista kirjaa omalla versiollaan". Australian. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu 8 syyskuu 2019.
  46. ^ "Kiinan varapresidentti saapuu Meksikoon viralliselle vierailulle". Ihmisten jokapäiväistä. 10. helmikuuta 2009. Arkistoitu Alkuperäisen on 3 helmikuu 2020. Haettu 11 syyskuu 2019.
  47. ^ a b "Kiinalainen varapääjohtaja saa avaimen Montego Bayn kaupunkiin". Jamaikan tietopalvelu. 15. helmikuuta 2009. Arkistoidut alkuperäisestä 14. heinäkuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  48. ^ "Kiinan varapresidentti jatkaa vierailua Kolumbiassa". Ihmisten jokapäiväistä. 17. helmikuuta 2009. Arkistoitu Alkuperäisen on 3 helmikuu 2020. Haettu 11 syyskuu 2019.
  49. ^ "Kiinan varapuheenjohtaja kehuu ystävällistä yhteistyötä Venezuelan ja Latinalaisen Amerikan kanssa". CCTV. Xinhua. 18. helmikuuta 2009. Haettu 20 lokakuu 2022.
  50. ^ "Xi Jinping ehdottaa ponnisteluja yhteistyön lisäämiseksi Brasilian kanssa". Kiina Daily. 20 Helmikuu 2009. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu 11 syyskuu 2019.
  51. ^ "Kiinan varapresidentti aloittaa virallisen vierailun". Times of Malta. 22 helmikuuta 2009. Haettu 11 syyskuu 2019.
  52. ^ Sim, Chi Yin (14. helmikuuta 2009). "Kiinan varapuheenjohtaja räjäyttää sekaantuvia ulkomaalaisia". AsiaOne, Arkistoitu Alkuperäisen on 11 heinäkuu 2011. Haettu 20 lokakuu 2010.
  53. ^ Lai, Jinhong (18. helmikuuta 2009). 習近平出訪罵老外 外交部捏冷汗 [Xi Jinping menee ja moittii ulkomaalaisia, ulkoministeriö kylmähiki]. United Daily News (yksinkertaistettu kiina). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 21 helmikuu 2009. Haettu Helmikuu 27 2009.
  54. ^ "Ystävyyden, yhteistyön ja kulttuurin matka – varaulkoministeri Zhang Zhijun tiivistää Kiinan varapresidentti Xi Jinpingin matkan viiteen Euroopan maahan". Kiinan pysyvä edustaja Yhdistyneissä Kansakunnissa. 21. lokakuuta 2009. Haettu 11 syyskuu 2019.
  55. ^ Raman, B. (25. joulukuuta 2009). "Kiinan serkku-serkkusuhteet Myanmarin kanssa". Etelä-Aasian analyysiryhmä, Arkistoitu Alkuperäisen on 17 maaliskuuta 2010. Haettu Helmikuu 14 2012.
  56. ^ Bull, Alister; Buckley, Chris (24. tammikuuta 2012). "Kiinan johtaja Xi vierailee Valkoisessa talossa ensi kuussa". Reuters, Arkistoitu Alkuperäisen on 29 lokakuu 2013. Haettu 28 lokakuu 2018.
  57. ^ Johnson, Kirk (15. helmikuuta 2012). "Kiinalainen Xi Jinping tekee paluumatkan Iowaan". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu 12 syyskuu 2019.
  58. ^ Beech, Hannah (15. syyskuuta 2012). "Kiinan perillinen Xi Jinping ilmestyy uudelleen julkisuuteen kahden viikon poissaolon jälkeen". Aika:. ISSN 0040-781X. Haettu Elokuu 20 2022.
  59. ^ a b "Kiina vahvistaa johtajuuden muutoksen". BBC News. 17. marraskuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 29 heinäkuu 2016. Haettu Marraskuu 15 2012.
  60. ^ "Xi Jinping: Kiinan "prinssoiva" uusi johtaja". Hindustan Times. 15 marraskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 28. lokakuuta 2018. Haettu 28 lokakuu 2018.
  61. ^ Wong, Edward (14. marraskuuta 2012). "Päättyvä kongressi, Kiina esittelee uuden johtajuuden, jota johtaa Xi Jinping". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Marraskuu 16 2012.
  62. ^ FlorCruz, Jaime A; Mullen, Jethro (16. marraskuuta 2012). "Kuukausien mysteerin jälkeen Kiina paljastaa uudet huippujohtajat". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Marraskuu 16 2012.
  63. ^ Johnson, Ian (15. marraskuuta 2012). "Lupaus puuttua Kiinan ongelmiin, mutta muutamia vihjeitä polun muutoksesta". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 26. heinäkuuta 2014. Haettu 16 heinäkuu 2014.
  64. ^ "Koko teksti: Kiinan uuden puoluejohtajan Xi Jinpingin puhe". BBC News. 15 marraskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 14-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  65. ^ Page, Jeremy (13. maaliskuuta 2013). "Uuden Pekingin johtajan "Kiina-unelma"". Wall Street Journal. Arkistoidut alkuperäisestä 11. lokakuuta 2019. Haettu 8 syyskuu 2019.
  66. ^ Chen, Zhuang (10. joulukuuta 2012). "Xi Jinpingin etelämatkan symboliikka". BBC News. Arkistoidut alkuperäisestä 8. heinäkuuta 2014. Haettu 22 heinäkuu 2014.
  67. ^ Demick, Barbara (3. maaliskuuta 2013). "Kiinan Xi Jinping ottaa virallisesti presidentin tittelin". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 16. maaliskuuta 2013. Haettu Maaliskuu 16 2013.
  68. ^ "Kiinan Xi Jinping vihjaa tukemaan Sri Lankaa YK:n päätöslauselmaa vastaan". NDTV. Press Trust of India. 16. maaliskuuta 2013. Arkistoidut alkuperäisestä 16. maaliskuuta 2013. Haettu Maaliskuu 16 2013.
  69. ^ Cheung, Tony; Hei, Jolie (17. maaliskuuta 2013). "CY Leung tapaa Xi Jinpingin Pekingissä ja selittää rajat ylittävän politiikan". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 18. maaliskuuta 2013. Haettu Maaliskuu 16 2013.
  70. ^ "Kiina nimesi Xi Jinpingin uudeksi presidentiksi". Tiedustelu.net. Agence France-Presse. 15. maaliskuuta 2013. Arkistoidut alkuperäisestä 17. maaliskuuta 2013. Haettu Maaliskuu 16 2013.
  71. ^ "Xi Jinpingin avajaispuhe". BBC News. 15 marraskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 14-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  72. ^ Jacobs, Andrew (27. maaliskuuta 2013). "Kiinan eliitti kohtaa säästötoimia Xin vallan alla". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu 7 syyskuu 2019.
  73. ^ Oster, Shai (4. maaliskuuta 2014). "Presidentti Xin korruption vastainen kampanja, suurin sitten Maon". Bloomberg News. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu 7 syyskuu 2019.
  74. ^ Heilmann 2017, s. 62–75.
  75. ^ "Kiinan pehmeän tehon alijäämä laajenee, kun Xi kiristää ruuveja ideologian suhteen". Brookings Institution. 5. joulukuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 4. maaliskuuta 2016. Haettu 7 syyskuu 2019.
  76. ^ "Kiinan "suuren puhdistuksen" kartoittaminen Xin alla". BBC News. 22. lokakuuta 2017. Haettu Tammikuu 7 2022.
  77. ^ "Tiikeri verkossa". Economist. 11. joulukuuta 2014. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 17 2022.
  78. ^ "Kiinan entinen armeijan esikuntapäällikkö tuomittiin elinkautiseen korruptiosta". Guardian. 20 Helmikuu 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 10. lokakuuta 2019. Haettu 13 syyskuu 2019.
  79. ^ "Kiinan korruption vastainen kampanja laajenee uudella virastolla". BBC News. 20. maaliskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 24-syyskuusta 2019. Haettu 13 syyskuu 2019.
  80. ^ a b "31个省级纪委改革方案获批复 12省已完成纪委"重建"" [31 maakunnan kurintarkastusten uudistussuunnitelmaa hyväksyttiin 12 provinssia on saattanut päätökseen "jälleenrakentamisen"]. Xinhua-uutistoimisto. 13. kesäkuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 3 heinäkuu 2014. Haettu Tammikuu 7 2015.
  81. ^ a b c Chin, Josh (15. joulukuuta 2021). "Xi Jinpingin johtamistyyli: mikrojohtaminen, joka jättää alaikäiset sekaisin". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  82. ^ Wong, Chun Han (16. lokakuuta 2022). "Xi Jinpingin pyrkimys hallita Kiinaa kohdistuu jopa vanhoihin ystäviin". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 17 lokakuu 2022.
  83. ^ a b c "Kiina yhdistää uudelleen: liittyy syvälle juurtunut menneisyys uuteen maailmanjärjestykseen". Jesus College, Cambridge. 19. maaliskuuta 2021. Haettu Helmikuu 11 2023.
  84. ^ Wang, Gungwu (7 syyskuu 2019). "Muinainen menneisyys, nykyajan tavoitteet: historioitsija Wang Gungwun uusi kirja Kiinan herkästä tasapainosta". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Helmikuu 11 2023.
  85. ^ Denyer, Simon (25. lokakuuta 2017). "Kiinan Xi Jinping paljastaa huippupuolueen johtajansa, eikä seuraajaa ole näköpiirissä". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 13. elokuuta 2019. Haettu 25 lokakuu 2017. Sensuuri on kiihtynyt Kiinassa merkittävästi sen jälkeen, kun Xi nousi valtaan.
  86. ^ Talous, Elizabeth (29). "Kiinan suuri palomuuri: Xi Jinpingin internetin sulkeminen". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 10. lokakuuta 2019. Haettu Marraskuu 4 2019. Ennen Xi Jinpingiä internetistä oli tulossa elävämpi poliittinen tila Kiinan kansalaisille. Mutta nykyään maassa on maailman suurin ja kehittynein online-sensuurioperaatio.
  87. ^ "Xi hahmottelee suunnitelman Kiinan vahvuuden kehittämiseksi kyberavaruudessa". Xinhua-uutistoimisto. 21. huhtikuuta 2018. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 21 huhtikuu 2018. Haettu 22 huhtikuu 2018.
  88. ^ Zhuang, Pinghui (19. helmikuuta 2016). "Kiinan huippupuolueen suukappaleet lupaavat "absoluuttista uskollisuutta", kun presidentti vierailee harvoin uutishuoneissa". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 14 2022.
  89. ^ Risen, Tom (3. kesäkuuta 2014). "Tiananmenin sensuuri heijastaa Xi Jinpingin valtaamista". Yhdysvaltain uutiset ja maailmanraportti. Arkistoidut alkuperäisestä 11. huhtikuuta 2019. Haettu 8 syyskuu 2019.
  90. ^ Bougon 2018, s. 157–65.
  91. ^ Tiezzi, Shannon (24. kesäkuuta 2014). "Kiinan "suvereeni Internet"". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 4. elokuuta 2017. Haettu Elokuu 4 2017.
  92. ^ Ford, Peter (18. joulukuuta 2015). "Internetin vapauksista Kiina sanoo maailmalle: "Jätä meidät rauhaan".". Christian Science Monitor. ISSN 0882-7729. Arkistoidut alkuperäisestä 4. elokuuta 2017. Haettu Elokuu 4 2017.
  93. ^ "Wikipedia estetty Kiinassa kaikilla kielillä". BBC News. 14. toukokuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu 15 toukokuuta 2019.
  94. ^ Phillips, Tom (6. elokuuta 2015). ""Se pahenee": Kiinan liberaalit akateemikot pelkäävät kasvavaa sensuuria. Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 18-syyskuusta 2019. Haettu 8 syyskuu 2019.
  95. ^ a b Grigg, Angus (4. heinäkuuta 2015). "Kuinka Kiina pysäytti bloggaajansa". Australian taloudellinen katsaus. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu 8 syyskuu 2019.
  96. ^ "Kiina käskee operaattoreita estämään pääsyn henkilökohtaisiin VPN-verkkoihin helmikuuhun mennessä". Bloomberg News. 10 heinäkuuta 2017. Haettu Elokuu 12 2022.
  97. ^ Chun 2023, s. 181.
  98. ^ "Kiina kamppailee pitääkseen hallinnan menneisyydestään". Economist. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 13 2022.
  99. ^ Ma, Josephine (27. huhtikuuta 2022). "Kiinalaisia ​​verkkokäyttäjiä kehotettiin raportoimaan "historiallisesta nihilismistä" puoluelinjaa vastaan". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  100. ^ Kesäkuu, Mai (11. toukokuuta 2021). "2 miljoonaa viestiä poistettu "historiallisen nihilismin" vuoksi puolueen satavuotisjuhlan lähestyessä". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  101. ^ a b Phillips, Tom (24. lokakuuta 2017). "Xi Jinpingistä tulee voimakkain johtaja Maon jälkeen Kiinan perustuslakimuutoksen myötä". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 24. lokakuuta 2017. Haettu 24 lokakuu 2017.
  102. ^ "Kiina nostaa Xin tehokkaimmaksi johtajaksi vuosikymmeniin". CBC News. 24. lokakuuta 2017. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu 22 kesäkuu 2018.
  103. ^ "Kiina nostaa Xi Jinpingin asemaa tehden hänestä voimakkaimman johtajan Maon jälkeen". Irlantilainen itsenäinen. 24. lokakuuta 2017. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu 22 kesäkuu 2018.
  104. ^ Collins, Stephen (9. marraskuuta 2017). "Xi on pystyssä, Trump on alhaalla, mutta sillä ei ehkä ole väliä". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu 22 kesäkuu 2018.
  105. ^ Holtz, Michael (28. helmikuuta 2018). "Xi elämään? Kiina kääntää selkänsä kollektiiviselle johtajuudelle". Christian Science Monitor. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  106. ^ Keck, Zachary (7. tammikuuta 2014). "Onko Li Keqiang syrjäytynyt?". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  107. ^ Wuthnow, Joel (30. kesäkuuta 2016). "Kiinan paljon kuulutettu NSC on kadonnut". Ulkopolitiikka. Arkistoidut alkuperäisestä 25. elokuuta 2019. Haettu Elokuu 25 2019.
  108. ^ Lampton, David M. (3. syyskuuta 2015). "Xi Jinping ja kansallinen turvallisuuskomissio: politiikan koordinointi ja poliittinen valta". Journal of Contemporary China. 24 (95): 759-777. kaksi:10.1080 / 10670564.2015.1013366. ISSN 1067-0564. S2CID 154685098.
  109. ^ Andrésy, Agnès (2015). Xi Jinping: Punainen Kiina, seuraava sukupolvi. UPA. s. 88. ISBN 9780761866015.
  110. ^ "Xi Jinping on valinnut epätavallisen miehen pääkaupunkia johtamaan". Economist. 13 heinäkuuta 2017. Haettu Elokuu 13 2022.
  111. ^ "Li Keqiang: Kiinan syrjäytynyt pääministeri". BBC News. 28. syyskuuta 2020. Haettu 17 lokakuu 2022.
  112. ^ Wei, Lingling (11. toukokuuta 2022). "Kiinan unohdettu pääministeri astuu ulos Xin varjosta talouden korjaajana". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 17 lokakuu 2022.
  113. ^ a b c Pollard, Martin (26. lokakuuta 2022). "Kiinan Xi antaa tyrmäysiskun kerran voimakkaalle nuorisoliigaryhmälle". Reuters. Haettu 24 toukokuuta 2023.
  114. ^ Gan, Nectar (23. syyskuuta 2017). "Uusin Xi Jinpingin kirja antaa vihjeitä kommunistisen puolueen nuorisosiiven rappeutumisesta". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 14. lokakuuta 2017. Haettu 8 lokakuu 2017.
  115. ^ "Xi Jinping on ollut hyvä Kiinan kommunistiselle puolueelle; vähemmän Kiinalle". Economist. 14. lokakuuta 2017. Arkistoidut alkuperäisestä 13. lokakuuta 2017. Haettu 14 lokakuu 2017.
  116. ^ Shi, Jiangtao; Huang, Kristin (26. helmikuuta 2018). "Kaikkien rajoitusten päättyminen huipulla "voi olla Kiinan globaalin vastareaktion alku"". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Helmikuu 28 2018.
  117. ^ Phillips, Tom (4. maaliskuuta 2018). "Xi Jinpingin valtapeli: presidentistä Kiinan uudeksi diktaattoriksi?". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 4. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 4 2018.
  118. ^ Wen, Philip (17. maaliskuuta 2018). "Kiinan parlamentti valitsi Xi Jinpingin uudelleen presidentiksi". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 17. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 17 2018.
  119. ^ Bodeen, Christopher (17. maaliskuuta 2018). "Xi nimitettiin uudelleen Kiinan presidentiksi ilman toimikausirajoituksia". Associated Press. Arkistoidut alkuperäisestä 17. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 17 2018.
  120. ^ Zhou, Xin (18. maaliskuuta 2018). "Li Keqiang hyväksyttiin Kiinan pääministeriksi; sotilasjohtajat vahvistivat". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 27. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  121. ^ Ng, Teddy (19. maaliskuuta 2018). "Kiinan ulkoministeri saa valtaan uudessa tehtävässä valtioneuvoston jäsenenä". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 5. maaliskuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  122. ^ Mitchell, Tom (7. syyskuuta 2019). "Kiinan Xi Jinping sanoo vastustavansa elinikäistä valtaa". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 17. huhtikuuta 2018. Haettu 17 huhtikuu 2018. Presidentti vaatii toimikauden jatkamista hallituksen ja puolueen virkojen yhdenmukaistamiseksi
  123. ^ Wang, Cat (7. marraskuuta 2021). "Xi Jinpingin tulevan "historiallisen ratkaisun" merkitys". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 11 2022.
  124. ^ Ni, Vincent (11. marraskuuta 2021). "Kiinan kommunistinen puolue nostaa Xin asemaa "historiallisessa ratkaisussa"". Guardian. Haettu Elokuu 11 2022.
  125. ^ "Kiinan kommunistinen puolue hyväksyy päätöslauselman, joka vahvistaa presidentti Xin valtaa". Reuters. 12. Haettu Elokuu 11 2022.
  126. ^ "Kiinan kommunistinen puolue avaa tien Xille tiukentamaan otetta vallasta". Financial Times. 11 marraskuuta 2021. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 11 2022.
  127. ^ Zhai, Chun Han Wong ja Keith (17). "Kuinka Xi Jinping kirjoittaa Kiinan historian uudelleen asettaakseen itsensä keskiöön". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 11 2022.
  128. ^ Bandurski, David (8. helmikuuta 2022). "Kaksi toimipaikkaa". Kiinan mediaprojekti. Haettu Elokuu 12 2022.
  129. ^ Lau, Jack (24. kesäkuuta 2022). "Lähi Xi Jinpingin liittolainen nimitettiin Kiinan uudeksi yleisen turvallisuuden päälliköksi". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  130. ^ a b Davidson, Helen; Graham-Harrison, Emma (23. lokakuuta 2022). "Kiinan johtaja Xi Jinping varmistaa kolmannen kauden ja pinoaa sisäpiirin lojaalisteilla". Guardian. Haettu 23 lokakuu 2022.
  131. ^ Ruwitch, John (23. lokakuuta 2022). "Kiinan Xi Jinping nousee kommunistisen puolueen kongressista ylivoimaisesti". NPR. Haettu 23 lokakuu 2022.
  132. ^ "Faktasia: Kiinan kommunistinen puolue muuttaa peruskirjaansa, vahvistaa Xin valtaa". Reuters. 22. lokakuuta 2022. Haettu 23 lokakuu 2022.
  133. ^ Wingfield-Hayes, Rupert (23. lokakuuta 2022). "Xi Jinpingin juhlat ovat vasta alkamassa". BBC News. Haettu 23 lokakuu 2022.
  134. ^ "Xi Jinping valittiin yksimielisesti Kiinan presidentiksi, Kiinan kansantasavallan CMC:n puheenjohtajaksi". Xinhua-uutistoimisto. 10. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 10 2023.
  135. ^ "Kiinan kommunistisen puolueen huipulla järkytys Xi Jinpingin aloittaessa uuden toimikauden". Etelä-Kiinan aamu-viesti. 22. lokakuuta 2022. Haettu 23 lokakuu 2022.
  136. ^ "Xi allekirjoittaa presidentin käskyn nimittää Li Qiang pääministeriksi". Xinhua-uutistoimisto. 11. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 11 2023.
  137. ^ a b Chun, Han Wong; Zhai, Keith (23. lokakuuta 2022). "Kiinan johtajat: Xi Jinping ja hänen miehensä". Wall Street Journal. Haettu 23 lokakuu 2022.
  138. ^ "Wang Huning valittiin Kiinan ylimmän poliittisen neuvoa-antavan elimen puheenjohtajaksi". Xinhua-uutistoimisto. 10. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 10 2023.
  139. ^ "Zhao Leji valittiin Kiinan 14. kansankongressin pysyvän komitean puheenjohtajaksi". Xinhua-uutistoimisto. 10. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 10 2023.
  140. ^ Lam, Willy Wo-Lap (24. lokakuuta 2022). "Puolueen 20. kongressi: Xi Jinping hallitsee ylivoimaisesti henkilöstöä, mutta ei tarjoa vihjeitä talouden elvyttämisestä". Jamestown-säätiö. Haettu 24 toukokuuta 2023.
  141. ^ "Xi Jinpingin voima". Economist. 18. syyskuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu 20 syyskuu 2017.
  142. ^ Jiayang, tuuletin; Taisu, Zhang; Ying, Zhu (8. maaliskuuta 2016). "Xi Jinpingin persoonallisuuskultin takana". Ulkopolitiikka. Arkistoidut alkuperäisestä 26. heinäkuuta 2019. Haettu 26 heinäkuu 2019.
  143. ^ a b Phillips, Tom (19. syyskuuta 2015). "Xi Jinping: Rakastaako Kiina todella "Big Daddy Xiä" - vai pelkääkö häntä?". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 27. huhtikuuta 2019. Haettu Elokuu 31 2017.
  144. ^ Blanchard, Ben (28. lokakuuta 2016). "Kaikki terveiset mahtavalle setälle – kiinalaiset toivottavat Xin tervetulleeksi "ytimenä"". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  145. ^ "Xin lempinimi tulee Kiinan medialle rajattomaksi". Bloomberg News. 28. huhtikuuta 2015. Haettu Elokuu 11 2022.
  146. ^ Rivers, Matt (19. maaliskuuta 2018). "Tämä koko kiinalainen kylä on Xi Jinpingin pyhäkkö". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  147. ^ Gan, Nectar (28. joulukuuta 2017). "Miksi Kiina elvyttää Maon suurenmoisen tittelin Xi Jinpingille". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu 26 heinäkuu 2019.
  148. ^ "Xi Jinping ei ole enää mikään vanha johtaja". Economist. 17 Helmikuu 2018. ISSN 0013-0613. Haettu 26 heinäkuu 2019.
  149. ^ Paimen, kristitty; Wen, Philip (20. lokakuuta 2017). "Kiinan kyyneleillä ja laululla toivottaa Xin tervetulleeksi suurena, viisaana johtajana". Reuters. Haettu 26 heinäkuu 2019.
  150. ^ Qian, Gang (2. marraskuuta 2020). "Ruorimiesten lyhyt historia". Kiinan mediaprojekti. Haettu Elokuu 16 2022.
  151. ^ Nakazawa, Katsuji (9. tammikuuta 2020). "Kiina kruunaa Xin erikoisarvolla harvinaisen kriisin vuoksi". Nikkei Aasian Review. Haettu Tammikuu 10 2020.
  152. ^ a b c Whyte, Martin K. (15. maaliskuuta 2021). "Kiinan taloudellisen kehityksen historia ja Xi Jinpingin "Kiinan unelma:" yleiskatsaus henkilökohtaisiin pohdiskeluihin". Kiinan sosiologinen katsaus. 53 (2): 115-134. kaksi:10.1080 / 21620555.2020.1833321. ISSN 2162-0555. S2CID 228867589.
  153. ^ a b c Kroeber, Arthur R. (17. marraskuuta 2013). "Xi Jinpingin kunnianhimoinen talousuudistusohjelma Kiinassa". Brookings Institution. Arkistoidut alkuperäisestä 27. heinäkuuta 2014. Haettu 21 heinäkuu 2014.
  154. ^ Denyer, Simon (25. elokuuta 2013). "Hiipiviä uudistuksia, kun Kiina antaa Shanghain vapaakauppa-alueelle luvan". Washington Post. Haettu Tammikuu 4 2023.
  155. ^ Buckley, Chris; Bradsher, Keith (4. maaliskuuta 2017). "Xi Jinpingin epäonnistuneet lupaukset heikentävät toiveita talouden muutoksista toisella kaudella". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 22 2022.
  156. ^ Chun 2023, s. 146.
  157. ^ a b Orlik, Tom; Hancock, Tom (3. maaliskuuta 2023). "Mikä Wall Street menee pieleen Xi Jinpingin uusista rahamiehistä". Bloomberg News. Haettu Maaliskuu 4 2023.
  158. ^ Wang, oranssi; Leng, Sidney (28. syyskuuta 2018). "Kiinan presidentin Xi Jinpingin tuki valtionyhtiöille "ei yllätys", analyytikot sanovat". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Tammikuu 31 2020.
  159. ^ Gan, Nectar (28. syyskuuta 2018). "Xi sanoo, että on väärin puhua kiinalaisista valtionyhtiöistä... mutta maa tarvitsee myös yksityisen sektorin.". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Tammikuu 31 2020.
  160. ^ a b c Pieke & Hofman 2022, s. 48.
  161. ^ a b Lockett, Hudson (12. kesäkuuta 2022). "Kuinka Xi Jinping muokkaa Kiinan pääomamarkkinoita". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Marraskuu 21 2022.
  162. ^ Mitchell, Tom (25. heinäkuuta 2016). "Xin Kiina: puoluepolitiikan nousu". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 31 2020.
  163. ^ Bradsher, Keith (4. maaliskuuta 2017). "Kiina ja talousuudistus: Xi Jinpingin ennätys". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 5. maaliskuuta 2017. Haettu Tammikuu 31 2020.
  164. ^ Wildau, Gabriel (18. joulukuuta 2018). "Xi sanoo, ettei kukaan voi "sanella kiinalaisille"". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 31 2020.
  165. ^ "Xi laittaa henkilökohtaisen leimansa Kiinan taisteluun köyhyyttä vastaan". Bloomberg News. 25 helmikuuta 2021. Haettu Elokuu 14 2022.
  166. ^ "Kiinan Xi julistaa voiton äärimmäisen köyhyyden lopettamisessa". BBC News. 25 helmikuuta 2021. Haettu Elokuu 14 2022.
  167. ^ "Kiinan köyhyysraja ei ole niin niukka kuin kommentaattorit luulevat". Economist. Hong Kong. 18 kesäkuuta 2020. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 14 2022.
  168. ^ "BKT (nykyinen Yhdysvaltain dollari) – Kiina | Data". Maailmanpankki. Haettu Elokuu 13 2022.
  169. ^ "World Economic Outlook Database, huhtikuu 2023". Kansainvälinen valuuttarahasto. Huhtikuu 2023. Haettu 16 toukokuuta 2023.
  170. ^ "BKT:n kasvu (vuotuinen %) – Kiina | Tiedot". Maailmanpankki. Haettu Elokuu 13 2022.
  171. ^ Hui, Mary (16. helmikuuta 2022). "Mitä Kiina tarkoittaa, kun se sanoo haluavansa "laadukasta" BKT:n kasvua". Quartz. Haettu Elokuu 13 2022.
  172. ^ a b c Markiisi, Christopher; Qiao, Kunyuan (2022). Mao ja markkinat: Kiinan yrityksen kommunistiset juuret. Kunyuan Qiao. New Haven: Yalen yliopiston lehdistö. ISBN 978-0-300-26883-6. OCLC 1348572572.
  173. ^ Tran, Hung (14. maaliskuuta 2023). "Kiinan velanvähennyskampanja etenee, mutta hinnalla". Atlantin neuvosto.
  174. ^ "Kiinan velkasuhde todennäköisesti hidastuu talouden elpyessä". Bloomberg News. 21 helmikuuta 2023. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  175. ^ Wei, Lingling (12. elokuuta 2020). "Kiinan Xi nopeuttaa sisäistä taloudellista muutosta". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  176. ^ "Kiinan tuleva taloudellinen potentiaali riippuu sen tuottavuudesta". Economist. 14. elokuuta 2021. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 13 2022.
  177. ^ "Kiinan kasvavat kiinteistörajoitukset osoittavat Xin uuteen prioriteettiin". Bloomberg News. 27 heinäkuuta 2021. Haettu Elokuu 11 2022.
  178. ^ "Asumisen pitäisi olla asumista varten, ei spekulaatiota varten, Xi sanoo". Bloomberg News. 18. lokakuuta 2017. Haettu Elokuu 11 2022.
  179. ^ Lin, Andy; Hale, Thomas; Hudson, Hudson (8. lokakuuta 2021). "Puolet Kiinan parhaista kehittäjistä ylitti Pekingin "punaiset linjat"". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 11 2022.
  180. ^ Wei, Lingling (19. lokakuuta 2021). "Kiinan kiinteistökuplaa torjuessaan Xi Jinping vastustaa kiinteistöverosuunnitelmaa". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 11 2022.
  181. ^ Fifield, Anna (2. marraskuuta 2018). "Kun Kiina asettuu kauppasotaan, johtaja Xi korostaa "omavaraisuutta"". Washington Post. Haettu Tammikuu 31 2020.
  182. ^ a b Han, Chen; Allen-Ebrahimian, Bethany (15. lokakuuta 2022). "Miltä Kiina näyttää kymmenen vuoden Xi Jinpingin vallan jälkeen". Axios. Haettu 19 huhtikuu 2023.
  183. ^ "Kiinan siirrännäiset syntyvät vihasta epäonnistuneiden sirusuunnitelmien vuoksi". Bloomberg News. 9. elokuuta 2022. Haettu Elokuu 13 2022.
  184. ^ Yap, Chuin-Wei (25. joulukuuta 2019). "Valtion tuki auttoi Huawein globaalia nousua". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 16 syyskuu 2022.
  185. ^ "Xiongan on Xi Jinpingin lemmikkiprojekti". Economist. 18. toukokuuta 2023. ISSN 0013-0613. Haettu 19 toukokuuta 2023.
  186. ^ a b "Koko teksti: Xi Jinpingin puhe yhteisen vaurauden lisäämisestä – Caixin Global". CaixinGlobal. 19. lokakuuta 2021. Haettu Elokuu 11 2022.
  187. ^ Wei, Jing Yang ja Lingling (12). "Kiinan presidentti Xi Jinping tuhosi henkilökohtaisesti Jack Ma's Ant IPO:n". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 11 2022.
  188. ^ Hass, Ryan (9. syyskuuta 2021). "Kiinan "yhteisen hyvinvoinnin" kampanjan arviointi. Brookings Institution. Haettu Elokuu 11 2022.
  189. ^ Shen, Samuel; Ranganathan, Vidya (3. marraskuuta 2021). "Kiinan osakepoimijat muokkaavat salkkujaan Xin "yhteisen hyvinvoinnin" vuoksi". Reuters. Haettu Elokuu 11 2022.
  190. ^ Moore, Elena (10. huhtikuuta 2021). "Kiina sakottaa Alibabaa 2.8 miljardia dollaria monopolien vastaisen lain rikkomisesta". NPR. Haettu 16 syyskuu 2021.
  191. ^ "Kiinan koulutusmurto ajaa kalliit opettajat maan alle". Bloomberg News. 12. elokuuta 2021. Haettu Elokuu 13 2022.
  192. ^ "Kauppa käynnistyy Pekingin pörssissä, 10 osaketta nousi". Reuters. 15. Haettu Elokuu 22 2022.
  193. ^ Buckley, Chris (30. elokuuta 2021). "Kiina tiukentaa rajoja nuorille verkkopelaajille ja kieltää kouluillan pelaamisen". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 13 2022.
  194. ^ Wallace, Elaine Yu ja Joe (24). "Kiina julistaa kryptovaluuttatapahtumat laittomaksi; Bitcoinin hinta laskee". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  195. ^ Stevenson, Alexandra; Chien, Amy Chang; Li, Cao (27. elokuuta 2021). "Kiinan julkkiskulttuuri on julma. Viranomaiset haluavat muuttaa sen". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 13 2022.
  196. ^ McDonald, Joe (2. syyskuuta 2021). "Kiina kieltää "sissy-miehet" televisiosta uudessa kulttuurisessa tukahdutuksessa". Los Angeles Times. Haettu 17 syyskuu 2022.
  197. ^ Wei, Lingling (11. lokakuuta 2021). "Xi Jinping tutkii kiinalaisten rahoituslaitosten siteitä yksityisiin yrityksiin". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 4 2023.
  198. ^ Kesäkuu, Mai (21. maaliskuuta 2018). "Kiina esittelee rohkean uudistuksen kommunistisen puolueen valvonnan tiukentamiseksi". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  199. ^ Sridahan, Vasudevan (27. joulukuuta 2015). "Kiina lakkautti virallisesti vuosikymmeniä jatkuneen yhden lapsen politiikan". International Business Times. Arkistoidut alkuperäisestä 28. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  200. ^ Wee, Sui-Lee (31. toukokuuta 2021). "Kiina sanoo sallivansa pariskunnille 3 lasta kahdesta ylöspäin". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 11 2022.
  201. ^ Cheng, Evelyn (21. heinäkuuta 2021). "Kiina luopuu sakoista, antaa perheille niin monta lasta kuin he haluavat". CNBC. Haettu 29 huhtikuu 2022.
  202. ^ Lulu, Jichang; Jirouš, Filip; Lee, Rachel (25. tammikuuta 2021). "Xin ulkoisen propagandan keskittäminen: SCIO ja keskuspropagandaosasto" (PDF). Tiivistelmä. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 3. Haettu Marraskuu 20 2021.
  203. ^ Attrill, Nathan; Fritz, Audrey (24). "Kiinan kybervisio: kuinka Kiinan kyberavaruushallinto rakentaa uutta konsensusta maailmanlaajuisesta Internetin hallinnasta" (PDF). Australian strategisen politiikan instituutti. Haettu 29 joulukuu 2022.
  204. ^ a b Chen, Laurie; Tang, Ziyi (16. maaliskuuta 2023). "Kiina luo tehokkaan kommunistisen puolueen johtaman talousvalvojan". Reuters. Haettu Maaliskuu 17 2023.
  205. ^ "CPC julkaisee suunnitelman puolueen ja valtion instituutioiden uudistamiseksi". Ihmisten jokapäiväistä. 22. maaliskuuta 2018. Haettu 29 joulukuu 2022.
  206. ^ a b c d Buckley, Chris (21. maaliskuuta 2018). "Kiina antaa kommunistiselle puolueelle enemmän valvontaa politiikasta ja tiedotusvälineistä". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 29 joulukuu 2022.
  207. ^ "三台合一,发出更强"中国之声"" [Kolmen aseman yhdistäminen yhdeksi, voimakkaamman "Kiinan äänen" lähettäminen]. Ihmisten jokapäiväistä. 22. maaliskuuta 2018. Haettu 29 joulukuu 2022.
  208. ^ a b c d Wong, Chun Wan; Zhai, Keith (16. maaliskuuta 2023). "Kiinan kommunistisen puolueen uudistus syventää rahoituksen ja teknologian valvontaa". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 16 2023.
  209. ^ "Kiina uudistaa rahoitusalan sääntelyjärjestelmää riskien hallitsemiseksi". Bloomberg News. 7. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 17 2023.
  210. ^ Bradsher, Keith; Che, Chang (10. maaliskuuta 2023). "Miksi Kiina tiukentaa pankki- ja teknologiavalvontaansa". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Maaliskuu 16 2023.
  211. ^ Zhou, Laura; Huang, Cary (24. lokakuuta 2014). "Kommunistinen puolue lupaa suuremman roolin perustuslaille, oikeuksille neljännessä täysistunnossa". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 30. lokakuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  212. ^ Doyon, Jerome; Winckler, Hugo (20. marraskuuta 2014). "Neljäs täysistunto, puolueen virkamiehet ja paikalliset tuomioistuimet". Jamestownin säätiö. Haettu 7 syyskuu 2019.
  213. ^ a b Lague, David; Lim, Benjamin Kang (23. huhtikuuta 2019). "Kuinka Kiina korvaa Amerikan Aasian sotilaallisena titaanina". Reuters. Haettu Tammikuu 10 2020.
  214. ^ Bitzinger, Richard A. (2021). "Kiinan siirtyminen siviili-sotilaallisesta integraatiosta sotilas-siviilifuusioon". Aasian politiikka. 28 (1): 5-24. kaksi:10.1353/asp.2021.0001. ISSN 1559-2960. S2CID 234121234.
  215. ^ B. Kania, Elsa; Laskai, Lorand (28). "Kiinan sotilas-siviilifuusiostrategian myytit ja tosiasiat". Uuden amerikkalaisen turvallisuuden keskus. JSTOR resrep28654.
  216. ^ Fifield, Anna (29 syyskuu 2019). "Kiinan kommunistisella puolueella on yksi syy lisää juhlimiseen – vuosi pidempään vallassa kuin Neuvostoliitto" Washington Post. Haettu Tammikuu 31 2020.
  217. ^ Meng, Chuan (4. marraskuuta 2014). 习近平军中"亮剑" 新古田会议一箭多雕 [Xi Jinpingin ja keskusarmeijan uusi "Bright Sword" -konferenssi Gutianissa tappoi monia lintuja vain yhdellä kivellä]. Duowei-uutiset (yksinkertaistettu kiina). Arkistoidut alkuperäisestä 21. tammikuuta 2015. Haettu 8 syyskuu 2019.
  218. ^ a b Grammatikas, Damian (14. maaliskuuta 2013). "Presidentti Xi Jinping: Mies, jolla on unelma". BBC News. Haettu Tammikuu 31 2020.
  219. ^ a b Miura, Kacie. "Kiinan merenkulun itsevarmuuden kotimaiset lähteet Xi Jinpingin aikana" (PDF). Woodrow Wilson International Center for Scholars. Haettu 19 toukokuuta 2023.
  220. ^ Wong, Edward; Perlez, Jane; Buckley, Chris (2. syyskuuta 2015). "Kiina ilmoittaa leikkaavansa 300,000 XNUMX sotilasta sotilasparaatissa ja näyttää voimansa". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 2-syyskuusta 2015. Haettu Tammikuu 10 2020.
  221. ^ Tiezzi, Shannon (2. helmikuuta 2016). "Se on virallista: Kiinan armeijalla on 5 uutta teatterikomentoa". Diplomat. Haettu Tammikuu 10 2020.
  222. ^ Kania, Elsa (18. helmikuuta 2017). "Kiinan strategiset tukijoukot: innovaatiovoima?". Diplomat. Haettu Tammikuu 31 2020.
  223. ^ Blanchard, Ben (14. syyskuuta 2016). "Kiina perustaa uusia logistiikkajoukkoja osana sotilaallisia uudistuksia". Reuters. Haettu Tammikuu 31 2020.
  224. ^ Wuthnow, Joel (16. huhtikuuta 2019). Kiinan toinen armeija: kansan aseellinen poliisi uudistuksen aikakaudella (PDF). Washington: Institute for National Strategic Studies. Haettu 3 lokakuu 2019.
  225. ^ "Kiinan valtion media nimesi Xi Jinpingin "päälliköksi". Guardian. 21. huhtikuuta 2016. Arkistoidut alkuperäisestä 25. huhtikuuta 2016. Haettu 25 huhtikuu 2016.
  226. ^ Kayleigh, Lewis (23. huhtikuuta 2016). "Kiinan presidentti Xi Jinping on nimetty armeijan "päälliköksi"". Independent. Arkistoidut alkuperäisestä 27. huhtikuuta 2016. Haettu 25 huhtikuu 2016.
  227. ^ Sison, Desiree (22. huhtikuuta 2016). "Presidentti Xi Jinping on uusi armeijan komentaja". Kiina Topix. Arkistoidut alkuperäisestä 23. huhtikuuta 2016. Haettu 25 huhtikuu 2016.
  228. ^ "Kiinan Xi siirtyy ottamaan suorempaa komentoa armeijassa". Columbia Daily Tribune. 24. huhtikuuta 2016. Arkistoidut alkuperäisestä 25. huhtikuuta 2016. Haettu 25 huhtikuu 2016.
  229. ^ Buckley, Chris; Myers, Steven Lee (11. lokakuuta 2017). "Xi Jinping puristaa sotilaallisen remontin ja kaksi kenraalia katoaa". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 25. lokakuuta 2017. Haettu 26 lokakuu 2017.
  230. ^ Hän, Laura; McCarthy, Simone; Chang, Wayne (7. maaliskuuta 2023). "Kiina lisää puolustusmenojaan 7.2 prosenttia, asettaa talouskasvutavoitteeksi "noin 5%" vuodelle 2023.. CNN. Haettu 19 huhtikuu 2023.
  231. ^ Lague, David; Kang Lim, Benjamin (30. huhtikuuta 2019). "Kiinan laaja laivasto kaataa tasapainoa Tyynellämerellä". Reuters. Haettu 19 huhtikuu 2023.
  232. ^ Sun, Degang; Zoubir, Yahia H. (4. heinäkuuta 2021). "Kiinan piilevän voiman turvaaminen: Lohikäärmeen ankkuripaikka Djiboutissa". Journal of Contemporary China. 30 (130): 677-692. kaksi:10.1080 / 10670564.2020.1852734. ISSN 1067-0564. S2CID 229393446.
  233. ^ Jacobs, Andrew; Perlez, Jane (25. helmikuuta 2017). "USA varoi uutta naapuriaan Djiboutissa: Kiinan laivastotukikohta". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 19 huhtikuu 2023.
  234. ^ "Xi Jinping on ruokkinut kiinalaisen nationalismin rumaa muotoa". Economist. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 11 2022.
  235. ^ Meng, Angela (6. syyskuuta 2014). "Xi Jinping sulkee pois länsimaisen poliittisen uudistuksen Kiinalle". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 18. elokuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  236. ^ Buckley, Chris (26. helmikuuta 2018). "Xi Jinpingin ajatus selitettynä: uusi ideologia uudelle aikakaudelle". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 21 2022.
  237. ^ Barrass, Gordon; Inkster, Nigel (2. tammikuuta 2018). "Xi Jinping: Strategisti unelman takana". Eloonjääminen. 60 (1): 41-68. kaksi:10.1080 / 00396338.2018.1427363. ISSN 0039-6338. S2CID 158856300.
  238. ^ a b Zhao, Suisheng (2023). Lohikäärme karjuu takaisin: Kiinan ulkopolitiikan muutosjohtajia ja dynamiikkaa. Stanford, Kalifornia: Stanfordin yliopiston kirjasto. s. 86. kaksi:10.1515 / 9781503634152. ISBN 978-1-5036-3088-8. OCLC 1331741429.
  239. ^ "Xin lupaus maailman dominoinnista vuoteen 2049 saa markkinoiden kylmää". Bloomberg News. 26. lokakuuta 2022. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  240. ^ Hu, Weixing (2. tammikuuta 2019). "Xi Jinpingin "Major Country Diplomacy": Johtajan rooli ulkopolitiikan muuttamisessa". Journal of Contemporary China. 28 (115): 1-14. kaksi:10.1080 / 10670564.2018.1497904. ISSN 1067-0564. S2CID 158345991.
  241. ^ Auto, Hermes (5). "Kiinan "susisoturi"-diplomaatit palasivat ulvomaan Xinjiangin kriitikoille". Straits Times. Haettu Elokuu 11 2022.
  242. ^ Bishop, Bill (8. maaliskuuta 2019). "Xin ajatus diplomatiasta on käänteentekevä"". Axios. Haettu Elokuu 11 2022.
  243. ^ a b Buckley, Chris (3. maaliskuuta 2021). ""Itä nousee": Xi kartoittaa Kiinan Covidin jälkeisen nousun. New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 12 2022.
  244. ^ Zhang, Denghua (toukokuu 2018). "Yhteisen kohtalon yhteisön käsite Kiinan diplomatiassa: merkitys, motiivit ja seuraukset". Aasian ja Tyynenmeren politiikan tutkimukset. 5 (2): 196-207. kaksi:10.1002 / app5.231.
  245. ^ Tobin, Liza (2018). Texasin yliopisto Austinissa, Texasin yliopisto Austinissa. "Xin visio globaalin hallinnon muuttamisesta: strateginen haaste Washingtonille ja sen liittolaisille (marraskuu 2018)". Texasin kansallisen turvallisuuden katsaus. kaksi:10.26153/TSW/863.
  246. ^ Seib, Gerald F. (15. heinäkuuta 2022). "Putin ja Xi vetoavat globaaliin etelään". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 21 2022.
  247. ^ Jones, Hugo (24). "Kiinan pyrkimys suurempaan "keskusteluvoimaan"". Diplomat. Haettu Elokuu 29 2022.
  248. ^ "Kiinan tarinan kertominen hyvin". Kiinan mediaprojekti. 16. huhtikuuta 2021. Haettu Elokuu 29 2022.
  249. ^ Kynge, James; Hornby, Lucy; Anderlini, Jamil (26. lokakuuta 2017). "Kiinan salaisen "taika-aseen" sisällä maailmanlaajuista vaikutusvaltaa varten". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 21 2022.
  250. ^ Yao, Kevin (20. huhtikuuta 2021). "Kiinan Xi vaatii oikeudenmukaisempaa maailmanjärjestystä, kun kilpailu Yhdysvaltojen kanssa syvenee". Reuters. Haettu Maaliskuu 15 2023.
  251. ^ "Aasian maiden tulisi välttää sotilaallisia suhteita kolmansien osapuolien kanssa", sanoo Kiinan Xi. Kiinan kansallinen uutinen. 21. toukokuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 toukokuu 2014. Haettu 21 toukokuuta 2014.
  252. ^ Yao, Kevin; Tian, ​​Yew Lun (22. huhtikuuta 2022). "Kiinan Xi ehdottaa "globaalia turvallisuusaloitetta" antamatta yksityiskohtia". Reuters. Haettu Elokuu 13 2022.
  253. ^ Chik, Holly (16). "SCO-huippukokous: Kiina kehottaa jäsenvaltioita torjumaan ulkomaiden tukemia "värivallankumouksia"". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  254. ^ Hille, Kathrin; Pilling, David (11. tammikuuta 2022). "Kiina jarruttaa Afrikan lainaa". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 21 2022.
  255. ^ Hän, Laura (19). "Kiina lupaa poistaa joitakin lainoja Afrikalle. Se voi olla vain pisara meressä". CNN. Haettu Elokuu 21 2022.
  256. ^ "Kiinan Xi lupaa Afrikalle miljardin COVID-1-rokoteannoksen". Al Jazeera. 29. Haettu Elokuu 21 2022.
  257. ^ Buckley, Chris; Bradsher, Keith (15. huhtikuuta 2022). "Muuttuneen Euroopan edessä Kiina pitää kiinni vanhasta käsikirjoituksesta". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 13 2022.
  258. ^ Miller, Michael E. "Kiina sanoo Macronin ja Merkelin tukevan EU:n ja Kiinan investointisopimuksen elvyttämistä. Ei niin nopeasti". Washington Post. ISSN 0190-8286. Haettu Elokuu 13 2022.
  259. ^ Wang, Amber (14. joulukuuta 2021). "Kiinan vaarat EU:ssa strategisen autonomian tavoittelussa: analyytikko". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 12 2022.
  260. ^ "Kiinan Xi kehottaa EU:ta katsomaan Kiinaa "itsenäisesti" - valtion tiedotusvälineet. Reuters. 1. huhtikuuta 2022. Haettu Elokuu 13 2022.
  261. ^ "Intia sanoo Kiinan suostuvan vetäytymään de facto rajalle kohtaamissopimuksessa". Reuters. 6 toukokuuta 2013. Haettu Elokuu 29 2022.
  262. ^ "Kiina sanoo, että Intia rikkoo vuoden 1890 sopimusta rajakatsauksessa". Reuters. 3 heinäkuuta 2017. Haettu Elokuu 29 2022.
  263. ^ Gettleman, Jeffrey; Hernández, Javier C. (28. elokuuta 2017). "Kiina ja Intia sopivat jännitteiden lieventämisestä rajakiistassa". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 29 2022.
  264. ^ Janjua, Haroon (10. toukokuuta 2020). "Kiinan ja Intian joukot loukkaantuivat rajatappelussa". Times. ISSN 0140-0460. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu 12 toukokuuta 2020.
  265. ^ France-Presse, Agence (11. toukokuuta 2020). "Intialaiset ja kiinalaiset sotilaat loukkaantuivat rajat ylittävässä nyrkkitaistelussa, Delhi sanoo". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu 12 toukokuuta 2020.
  266. ^ Myers, Steven Lee; Abi-Habib, Maria; Gettleman, Jeffrey (17. kesäkuuta 2020). "Kiinan ja Intian yhteenotossa kahdella kansallismielisellä johtajalla on vähän tilaa antaa". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 29 2022.
  267. ^ Osawa, kesäkuu (17. joulukuuta 2013). "Kiinan ADIZ Itä-Kiinan meren yllä: "Suuri muuri taivaalla"?". Brookings Institution. Arkistoidut alkuperäisestä 14. heinäkuuta 2016. Haettu 7 syyskuu 2019.
  268. ^ Albert, Eleanor (16. maaliskuuta 2019). "Kiinan ja Japanin lähentyminen jatkuu – toistaiseksi". Diplomat. Haettu Elokuu 12 2022.
  269. ^ "Kiinan Xi ei tee valtiovierailua Japaniin tänä vuonna -Sankei". Reuters. 28 helmikuuta 2021. Haettu Elokuu 12 2022.
  270. ^ "Xi antoi ohjusten pudota Japanin talousvyöhykkeelle Taiwanin harjoitusten aikana: lähteitä". Kyodo News. 11. elokuuta 2022. Haettu Elokuu 12 2022.
  271. ^ a b c Vohra, Anchal (1. helmikuuta 2022). "Xi Jinping on muuttanut Kiinan Lähi-idän politiikkaa". Ulkopolitiikka. Haettu 8 syyskuu 2022.
  272. ^ Fassihi, Farnaz; Myers, Steven Lee (11. heinäkuuta 2020). "Yhdysvaltojen, Kiinan ja Iranin uhmaminen lähellä kauppaa ja sotilaallista kumppanuutta". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 14 2022.
  273. ^ "Iran ja Kiina allekirjoittivat 25-vuotisen yhteistyösopimuksen". Reuters. 27. maaliskuuta 2021. Haettu Elokuu 14 2022.
  274. ^ Figueroa, William (25. toukokuuta 2021). "Voiko Kiinan Israelin ja Palestiinan rauhansuunnitelma toimia?". Diplomat. Haettu 8 syyskuu 2022.
  275. ^ Tepe, sulttaani; Alemdaroglu, Ayca (16). "Erdogan tekee Turkista kiinalaisen asiakasvaltion". Ulkopolitiikka. Haettu 8 syyskuu 2022.
  276. ^ Kalin, Stephen; Faucon, Benoit (10. maaliskuuta 2023). "Saudi-Arabia ja Iran palauttavat suhteet Kiinan välittämässä kaupassa". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 10 2023.
  277. ^ a b Li, Cheng (26. syyskuuta 2014). "Uuden tyyppinen suurvaltasuhde?". Brookings Institution. Arkistoidut alkuperäisestä 8. heinäkuuta 2016. Haettu 7 syyskuu 2019.
  278. ^ Shi, Jiangtao; Chan, Minnie; Zheng, Sarah (27. maaliskuuta 2018). "Kimin vierailu todistaa, että Kiina ja Pohjois-Korea ovat edelleen liittolaisia, analyytikot sanovat". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 25. heinäkuuta 2019. Haettu Elokuu 26 2019.
  279. ^ Laulu, Jung-a; Shepherd, Christian (21). "Xi Jinping vannoo aktiivisen roolin Korean ydinaseriisuntaneuvotteluissa". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 14 2022.
  280. ^ Bodeen, Christopher (20. huhtikuuta 2021). "Kiinan Xi ajaa talousuudistusta Pohjois-Korean huippukokouksessa". Associated Press. Haettu Elokuu 14 2022.
  281. ^ Lee, Jeong-ho (2. heinäkuuta 2019). "Xi vaatii Pohjois-Korean pakotteiden "oikea-aikaista" lieventämistä Trumpin ja Kimin tapaamisen jälkeen". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 23. elokuuta 2019. Haettu 5 syyskuu 2019.
  282. ^ Isozaki, Atsuhito (23. joulukuuta 2022). "Kiinan suhteet avain Pohjois-Korean tilanteeseen". Diplomat. Haettu Tammikuu 13 2023.
  283. ^ a b Baker, Peter (8. marraskuuta 2014). "Venäjän lähestyessä Kiinaa USA kohtaa uuden haasteen". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 28. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  284. ^ Mauldin, Chao Deng, Ann M. Simmons, Evan Gershkovich ja William (4. helmikuuta 2022). "Putin, Xi tähtää Venäjän ja Kiinan kumppanuuteen Yhdysvaltoja vastaan" Wall Street Journal. ISSN 0099-9660.
  285. ^ a b c Buckley, Chris; Myers, Steven Lee (7. maaliskuuta 2022). ""Ei horjumista": Putinin puoleen kääntymisen jälkeen Xi kohtaa vaikeita sodanaikaisia ​​valintoja Kiinan suhteen. New York Times. ISSN 0362-4331.
  286. ^ Ng, Teddy (2. huhtikuuta 2022). "Kiinan presidentti Xi Jinping varoittaa, että Ukrainan kriisin aiheuttamien taloudellisten vahinkojen korjaaminen voi viedä vuosikymmeniä". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 12 2022.
  287. ^ Lau, Stuart (15). "Kiinan Xi tukee Putinia suorimmin sitten hyökkäyksen". Poliittinen. Haettu Elokuu 12 2022.
  288. ^ "Kiinan Xi sanoo, että kansainväliset kiistat pitäisi ratkaista vuoropuhelun avulla, ei sanktioiden avulla". Ääni Amerikassa. 21. huhtikuuta 2022. Haettu Elokuu 12 2022.
  289. ^ "Kiinan Xi: Peking tukee rauhanneuvotteluja Venäjän ja Ukrainan välillä". Al Jazeera. 9. maaliskuuta 2022. Haettu Elokuu 12 2022.
  290. ^ "Putin Xille: Keskustelemme suunnitelmastasi Ukrainan sodan lopettamiseksi". BBC News. 22. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 24 2023.
  291. ^ Santora, Marc (3. elokuuta 2022). "Kiinassa normaalisti voimakas Zelensky tarjoaa vivahteikkaat näkymät". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 26 lokakuu 2022.
  292. ^ "Zelenskyy kehottaa Kiinan Xiä auttamaan lopettamaan Venäjän sodan Ukrainassa". Al Jazeera. 4. elokuuta 2022. Haettu 26 lokakuu 2022.
  293. ^ Chew, Amy (4. elokuuta 2022). "Exclusive: Zelensky pyrkii neuvotteluihin Kiinan Xin kanssa auttaakseen lopettamaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu 26 lokakuu 2022.
  294. ^ "Xi puhuu Zelenskiyn kanssa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjän sota Ukrainassa alkoi". Bloomberg News. 26. huhtikuuta 2023. Haettu 26 huhtikuu 2023.
  295. ^ a b Kim, Bo-eun (26. heinäkuuta 2022). "Kiina ja Etelä-Korea uusivat palvelusektorin neuvottelut, mikä avaa molemmille talouksille "win-win"". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  296. ^ Huang, Cary (2. huhtikuuta 2017). "Miksi Kiinan taloudelliset iskut Etelä-Koreaan ovat tuhoisia". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 29. heinäkuuta 2019. Haettu 29 heinäkuu 2019.
  297. ^ Kim, Christine; Blanchard, Ben (31. lokakuuta 2017). "Kiina ja Etelä-Korea sopivat korjaavansa suhteet THAAD-kiistan jälkeen". Reuters. Haettu Elokuu 29 2022.
  298. ^ Park, Chan-kyong (26. tammikuuta 2021). "Xi hurmaa Moonin, kun Kiina ja Yhdysvallat kilpailevat liittolaisista Etelä-Koreassa". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 14 2022.
  299. ^ "Journal of Current Chinese Affairs" (PDF). giga-hamburg.de. toukokuuta 2009. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 17. Haettu 20 lokakuu 2010.
  300. ^ "Kiina rakentaa kiitorataa kiistanalaiselle Etelä-Kiinan meren saarelle". BBC News. 17. huhtikuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 9-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  301. ^ Miller, Matthew (7. syyskuuta 2019). "Kiinan Xi lieventää ulkopoliittista retoriikkaa". CNBC. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Marraskuu 30 2014.
  302. ^ Perlez, Jane; Ramzy, Austin (4. marraskuuta 2015). "Kiina, Taiwan ja tapaaminen 66 vuoden jälkeen". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 3-syyskuusta 2017. Haettu Marraskuu 1 2017.
  303. ^ "Yhden minuutin kättely merkitsee historiallista tapaamista Xi Jinpingin ja Ma Ying-jeoun välillä". Straits Times. 7 marraskuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 5-syyskuusta 2019. Haettu 5 syyskuu 2019.
  304. ^ Huang, Kristin (15. kesäkuuta 2021). "Aikajana: Taiwanin suhteet Manner-Kiinaan Tsai Ing-wenin johdolla". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  305. ^ a b c Bush, Richard C. (19. lokakuuta 2017). "Mitä Xi Jinping sanoi Taiwanista puolueen 19. kongressissa". Brookings Institution. Arkistoidut alkuperäisestä 8. heinäkuuta 2018. Haettu 8 heinäkuu 2018.
  306. ^ Wen, Philip; Qiu, Stella (20. maaliskuuta 2018). "Xi Jinping varoittaa Taiwania, että se kohtaa "historian rangaistuksen" separatismista". Australian taloudellinen katsaus. Arkistoidut alkuperäisestä 8. heinäkuuta 2018. Haettu 8 heinäkuu 2018.
  307. ^ Kuo, Lily (2). ""Kaikki tarvittavat keinot": Xi Jinping varaa oikeuden käyttää voimaa Taiwania vastaan". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 22. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  308. ^ Griffiths, James (2. tammikuuta 2019). "Xi varoittaa Taiwanin itsenäisyydestä "umpikujasta"". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 3. lokakuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  309. ^ Lee, Yimou (2. tammikuuta 2019). "Taiwanin presidentti uhmasi Kiinan vaatiessa yhdistymistä". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 29-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  310. ^ a b Millson, Alex (10. elokuuta 2022). "Kiinan ensimmäinen valkoinen kirja Taiwanista Xin valtaantulon jälkeen – kokonaisuudessaan". Bloomberg News. Haettu Elokuu 12 2022.
  311. ^ a b Falconer, Rebecca (11. elokuuta 2022). "Uusi Pekingin politiikka poistaa lupauksen olla lähettämättä joukkoja Taiwaniin, jos se ottaa saaren hallintaansa". Axios. Haettu Elokuu 12 2022.
  312. ^ a b Hiroyuki, Akita (22. heinäkuuta 2014). "Uudenlainen "suuri valtasuhde"? Ei kiitos, Obama sanoo hienovaraisesti Kiinalle". Nikkei Aasia, Arkistoitu Alkuperäisen on 11 marraskuu 2014. Haettu Marraskuu 11 2014.
  313. ^ Zhou, Cissy (19. heinäkuuta 2021). "Yhdysvaltain ja Kiinan talousneuvottelut "äärimmäisen kaukana" painottaen "kilpailua yhteistyöstä"". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu 19 toukokuuta 2023.
  314. ^ Ng, Teddy; Kwong, Man-ki (9. heinäkuuta 2014). "Presidentti Xi Jinping varoittaa katastrofista, jos Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet huononevat". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 28. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  315. ^ Perez, Evan (24. elokuuta 2017). "FBI pidätti Kiinan kansalaisen, joka liittyy OPM:n tietomurron yhteydessä käytettyyn haittaohjelmistoon". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 11. lokakuuta 2018. Haettu 29 lokakuu 2018.
  316. ^ Nakashima, Ellen (9. heinäkuuta 2015). "liittovaltion viranomaisten mukaan OPM-tietokantojen hakkerointi vaaransi 22.1 miljoonaa ihmistä". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 26. heinäkuuta 2018. Haettu 29 lokakuu 2018.
  317. ^ Blanchard, Ben (3. heinäkuuta 2014). "Kiina pitää toisella silmällä Washingtonia ja suunnittelee omaa Aasian "pivottiaan"". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 6. lokakuuta 2015. Haettu 7 syyskuu 2019.
  318. ^ Brown, Adrian (12. toukokuuta 2019). "Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota: Kiinan ja Amerikan välisiä suhteita puretaan tiili tiileltä". Al Jazeera. Arkistoidut alkuperäisestä 4-syyskuusta 2019. Haettu 19 lokakuu 2019.
  319. ^ Swanson, Ana (5. heinäkuuta 2018). "Trumpin kauppasota Kiinan kanssa on virallisesti käynnissä". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 12. heinäkuuta 2018. Haettu 26 toukokuuta 2019.
  320. ^ "Kiinan ja Amerikan suhteet ovat koronaviruksen tartuttamia". Economist. 26. maaliskuuta 2020. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 14 2022.
  321. ^ Wei, Lingling; Davis, Bob (12. huhtikuuta 2021). "Kiinan viesti Amerikalle: Olemme nyt tasa-arvoisia". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 14 2022.
  322. ^ Wong, Chun Han; Zhai, Keith; Areddy, James T. (6. maaliskuuta 2023). "Kiinan Xi Jinping suuntaa harvoin suoraan Yhdysvaltoihin puheessa". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 9 2023.
  323. ^ Wu, Kalkitus (1. huhtikuuta 2013). "Xin neitsyt ulkomainen kiertue historiallinen, hedelmällinen". Ihmisten jokapäiväistä. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu 7 syyskuu 2019.
  324. ^ Bush, Richard C. III (10. kesäkuuta 2013). "Obama ja Xi Sunnylandsissa: hyvä alku". Brookings Institution. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu 7 syyskuu 2019.
  325. ^ "Kiinan media: ydinalan huippukokous". BBC News. 24. maaliskuuta 2014. Haettu Elokuu 13 2022.
  326. ^ "Kiinan presidentti Xi Jinping aloittaa tärkeän Euroopan-vierailun". BBC News. 22. maaliskuuta 2014. Haettu Elokuu 13 2022.
  327. ^ "Presidentti Xi, "Korean ja Kiinan suhteet paremmat kuin koskaan"". Korea.net. 4. heinäkuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  328. ^ Swaine, Michael D. (5. syyskuuta 2014). "Xi Jinpingin heinäkuun 2014 matka Latinalaiseen Amerikkaan". Carnegie Endowment for International Peace. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 7 syyskuu 2019.
  329. ^ "Kiinan hyökkäys Ladakhiin: Pieni hammassärky voi halvaannuttaa koko kehon, Modi kertoo Xi Jinpingille". Times of India. 20. syyskuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 11. heinäkuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  330. ^ Salna, Karlis; Blenkin, Max (19. marraskuuta 2014). "Xi sanoo, että on aika purkaa suhteet". Sydney Morning Herald, Arkistoitu Alkuperäisen on 24 syyskuu 2015. Haettu 20 huhtikuu 2015.
  331. ^ Fox, Liam (22. marraskuuta 2015). "Kiinan presidentti Xi Jinping allekirjoittaa viisi sopimusta Fidžin kanssa osana Kiinan Tyynenmeren sitoutumisstrategiaa". ABC News (Australia). Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu 7 syyskuu 2019.
  332. ^ "Pakistan antaa Nishan-e-Pakistanin Kiinan presidentille Xi Jinpingille". Hindustan Times. 21. huhtikuuta 2015. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 11 elokuu 2015. Haettu 7 syyskuu 2019.
  333. ^ Perlez, Jane (19. huhtikuuta 2015). "Xi Jinping suuntaa Pakistaniin kantaen miljardeja infrastruktuuriapua". New York Times. ISSN 0362-4331, Arkistoitu Alkuperäisen on 9 marraskuu 2016. Haettu 7 syyskuu 2019.
  334. ^ Tiezzi, Shannon (9. toukokuuta 2015). "Venäjän sotilasparaatissa Putin ja Xi Cement Ties". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 11. huhtikuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  335. ^ Gan, nektari; Sam, Cedric (30. syyskuuta 2015). "Xi Jinpingin Yhdysvaltain-vierailu: matkasuunnitelma, ongelmat ja valtuuskunta". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 4-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  336. ^ "Kiinan presidentti Xi Jinping aloittaa ensimmäisen Yhdysvaltain vierailun Seattlessa". Guardian. 22. syyskuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 14. heinäkuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  337. ^ Perlez, Jane (30. syyskuuta 2015). "Xi Jinpingin vierailu Yhdysvalloissa". New York Times. ISSN 0362-4331, Arkistoitu Alkuperäisen on 11 marraskuu 2016. Haettu 7 syyskuu 2019.
  338. ^ "Kiinan valtiovierailuohjelma". royal.uk. 20. lokakuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 29 lokakuu 2018.
  339. ^ Williams, Jennifer (23. lokakuuta 2015). "Kiinan presidentti Xi Jinpingin vierailu: Unitedin fanipääministeri vierailee Manchester Cityn stadionilla". Manchester Evening News. Arkistoidut alkuperäisestä 14. heinäkuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  340. ^ Muller, Robert; Lopatka, tammikuu (28. maaliskuuta 2016). "Tšekkiläinen seurustelu kannatti Kiinan johtajan maamerkkivierailulla". Reuters, Arkistoitu Alkuperäisen on 25 lokakuu 2016. Haettu Maaliskuu 28 2016.
  341. ^ Marchal, tammikuu (28. maaliskuuta 2016). "Protestit Kiinan Xin saapuessa Prahaan". Agence France-Presse. Arkistoidut alkuperäisestä 8. huhtikuuta 2016. Haettu Maaliskuu 28 2016 – Yahoo Newsin kautta.
  342. ^ a b Merced, Michael J. de la; Goldman, Russell (14. tammikuuta 2017). "Kuinka Davos tuo globaalin eliitin yhteen". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 17 lokakuu 2022.
  343. ^ Huang, Anwei (11. tammikuuta 2017). 瞄准全球事务领导权,习近平将首次出席达沃斯 [Globalin asioihin suunnattu Xi Jinping osallistuu Davosin konferenssiin ensimmäistä kertaa]. New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu 29 lokakuu 2018.
  344. ^ a b Kou, Jie (11. tammikuuta 2017). "Xi ensimmäinen Kiinan huippujohtaja Davosissa". Ihmisten jokapäiväistä. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu 29 lokakuu 2018.
  345. ^ Perlez, Jane (20. kesäkuuta 2019). "Xi Jinping saapuu Pohjois-Koreaan, silmät Trumpissa". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 5-syyskuusta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  346. ^ Miller, J. Berkshire (1. heinäkuuta 2019). "Kiinan ja Japanin pragmaattinen rauha". Ulkopolitiikka. Haettu Elokuu 14 2022.
  347. ^ Zhou, Laura (18. tammikuuta 2020). "Xi päättää Myanmarin-vierailun infrastruktuurisopimuksilla". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  348. ^ Areddy, James T. (21. lokakuuta 2021). "Xi Jinping ei ole lähtenyt Kiinasta 21 kuukauteen, pitäen diplomatian virtuaalisena". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 16 syyskuu 2022.
  349. ^ "Kiinan johtaja Xi Jinping Kazakstanissa ennen huippukokousta Putinin kanssa". Al Jazeera. 14. syyskuuta 2022. Haettu 16 syyskuu 2022.
  350. ^ "Putin kiittää Kiinan Xiä hänen "tasapainoisesta" asenteestaan ​​Ukrainaa kohtaan.. Associated Press. 15. syyskuuta 2022. Haettu 16 syyskuu 2022.
  351. ^ Mamatkulov, Mukhammadsharif (16). "Xi sanoo, että "värivallankumoukset" on estettävä". Reuters. Haettu 16 syyskuu 2022.
  352. ^ "G20: Macron vaatii Kiinaa ja Ranskaa yhdistymään Ukrainan sotaa vastaan". Euronews. 15. Haettu 5 joulukuu 2022.
  353. ^ Sim, Dawey (15. marraskuuta 2022). "G20: Xi Jinpingin tapaamiset Australian albanilaisten ja Etelä-Korean Yoonin kanssa osoittavat Yhdysvaltojen liittolaisten toiveen käynnistää uudelleen "monimutkaiset" siteet". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu 5 joulukuu 2022.
  354. ^ McCurry, Justin (16. marraskuuta 2022). "Viisi tärkeintä poimintaa G20-kokouksesta Balilla". Guardian. Haettu 5 joulukuu 2022.
  355. ^ Liao, Olivia (18). "Xi-Kishida-kokous jättää vaikeita ongelmia ratkaisematta". Ääni Amerikassa. Haettu 5 joulukuu 2022.
  356. ^ McClure, Tess (19. marraskuuta 2022). "Jacinda Ardern nostaa Taiwanin Xi Jinpingin kanssa Apec-kokouksessa". Guardian. Haettu 5 joulukuu 2022.
  357. ^ "Prayut täydessä kahdenvälisessä neuvottelussa Xin kanssa Bangkokin Apec-huippukokouksen jälkeen". Thaimaan kansakunta. 19. Haettu 5 joulukuu 2022.
  358. ^ Widakuswara, Patsy (19. marraskuuta 2022). "VP Harris tapaa Xin APEC:ssä Bangkokissa ennen Filippiinien vierailua kiistanalaisten Spratlysaarten lähellä". Ääni Amerikassa. Haettu 5 joulukuu 2022.
  359. ^ Gambrell, John (10. joulukuuta 2022). "Kiinan Xi lupaa ostaa lisää Lähi-idän öljyä, kun USA:n huomio hiipuu". Associated Press. Haettu 11 joulukuu 2022.
  360. ^ Kalin, Stephen (8. joulukuuta 2022). "Kiinan Xi Jinping syventää Saudi-Arabian siteitä keskeisellä matkalla". Wall Street Journal. Haettu 11 joulukuu 2022.
  361. ^ a b McCarthy, Simone (22. maaliskuuta 2023). "Ei tietä rauhaan: viisi keskeistä poiminta Xin ja Putinin neuvotteluista Moskovassa". CNN. Haettu Maaliskuu 24 2023.
  362. ^ "Xi Jinping Moskovassa: Kiina asettaa etusijalle suhteet Venäjään". Euronews. 21. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 24 2023.
  363. ^ "Kiinan vyö- ja tiealoitteen kronologia". Kiinan kansantasavallan valtioneuvosto. Arkistoidut alkuperäisestä 23-syyskuusta 2018. Haettu 23 syyskuu 2018.
  364. ^ Jiao, Wu (8. syyskuuta 2013). "Xi ehdottaa "uutta silkkitietä" Keski-Aasian kanssa". Kiina Daily. Arkistoidut alkuperäisestä 29. lokakuuta 2018. Haettu 29 lokakuu 2018.
  365. ^ "Xi Jinping sanoo, että Kiinan vyö ja tie -aloite ei satuta köyhiä maita velkaan". Aika:. 26. huhtikuuta 2019. Haettu Tammikuu 10 2020.
  366. ^ ""Vyötä ja tie" sisällytetty CPC:n sääntöihin". Xinhua-uutistoimisto. 24. lokakuuta 2017. Arkistoitu Alkuperäisen on 27 tammikuu 2018. Haettu Tammikuu 11 2020.
  367. ^ Tan, Huileng (31. lokakuuta 2017). "Kiina kirjoitti Belt and Road -aloitteen puolueen perustuslakiin. Se tekee siitä riskialttiimman kuin koskaan.". CNBC. Haettu Tammikuu 11 2020.
  368. ^ Wei, Lingling (26. syyskuuta 2022). "Kiina ohjaa vyö- ja tieohjelmaansa, 1 biljoona dollaria myöhemmin". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu 17 lokakuu 2022.
  369. ^ "Vain yhdistä". Economist. 4. lokakuuta 2013. ISSN 0013-0613. Haettu Tammikuu 4 2023.
  370. ^ a b Wong, Sue-Lin (16. tammikuuta 2016). "Kiina käynnistää uuden AIIB-kehityspankin voimatasapainon muuttuessa". Reuters. Haettu Tammikuu 4 2023.
  371. ^ "Näyttääkseen, että se voi noudattaa globaaleja sääntöjä, Kiina rakensi oman monenvälisen instituution". Economist. 10. lokakuuta 2022. ISSN 0013-0613. Haettu Tammikuu 4 2023.
  372. ^ "Australia ja Kiina solmivat suuren vapaakauppasopimuksen". BBC News. 17. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  373. ^ Bradsher, Keith; Swanson, Ana (15. marraskuuta 2020). "Kiinan johtama kauppasopimus on allekirjoitettu, haaste USA:lle" New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  374. ^ CK, Tan (5. marraskuuta 2021). "Xi sanoo olevansa avoin keskustelulle valtion omistamista yhtiöistä CPTPP-neuvotteluissa". Nikkei Aasia. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  375. ^ "Xi näkee uhat Kiinan turvallisuudelle kaikkialla kohti 2021". Bloomberg News. 30. joulukuuta 2020. Haettu Elokuu 21 2022.
  376. ^ a b Buckley, Chris; Myers, Steven Lee (6. elokuuta 2022). "Myrskyisinä aikoina Xi rakentaa turvallisuuslinnoituksen Kiinalle ja itselleen". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 21 2022.
  377. ^ "Kiina hyväksyy vakoilun vastaisen lain". Reuters. 1. Haettu Elokuu 21 2022.
  378. ^ Wong, Chun Han (1. heinäkuuta 2015). "Kiina hyväksyy laajan kansallisen turvalain". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 21 2022.
  379. ^ Blanchard, Ben (28. joulukuuta 2015). "Kiina hyväksyy kiistanalaisen terrorismin vastaisen lain". Reuters. Haettu Elokuu 21 2022.
  380. ^ Wagner, Jack (1. kesäkuuta 2017). "Kiinan kyberturvallisuuslaki: mitä sinun tulee tietää". Diplomat. Haettu Elokuu 21 2022.
  381. ^ Wong, Edward (28. huhtikuuta 2015). "Kiinan lakkauttaminen rajoittaa 7,000 XNUMX ulkomaista organisaatiota". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 21 2022.
  382. ^ "Kiina hyväksyi kovan uuden tiedustelulain". Reuters. 27. kesäkuuta 2017. Haettu Elokuu 21 2022.
  383. ^ Haldane, Matt (1. syyskuuta 2021). "Mitä Kiinan uudet tietolait ovat ja niiden vaikutus Big Techiin". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 21 2022.
  384. ^ Mozur, Paul; Xiao, Muyi; Liu, John (26. kesäkuuta 2022). ""Näkymätön häkki": Kuinka Kiina valvoo tulevaisuutta. New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 21 2022.
  385. ^ a b Bland, Ben (2. syyskuuta 2018). "Suurlahden alue: Xi Jinpingin toinen suuri suunnitelma". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 11 2020.
  386. ^ Yu, Verna (5. marraskuuta 2019). "Kiina viestii halusta saattaa Hongkong tiukemmin hallintaan". Guardian. Haettu Tammikuu 11 2020.
  387. ^ a b c d Buckley, Chris; Wang, Vivian; Ramzy, Austin (28. kesäkuuta 2021). "Punaisen linjan ylittäminen: Kiinan Hongkongin haltuunoton takana". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 13 2022.
  388. ^ Buckley, Chris; Forsythe, Michael (31. elokuuta 2014). "Kiina rajoittaa äänestysuudistuksia Hongkongille". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Maaliskuu 18 2023.
  389. ^ Chan, Wilfred (19. kesäkuuta 2015). "Hongkongin lainsäätäjät hylkäsivät Kiinan tukeman uudistusehdotuksen". CNN. Haettu Maaliskuu 19 2023.
  390. ^ Cheng, Kris (7. helmikuuta 2017). "Carrie Lam on ainoa Pekingin tukema johtajaehdokas, osavaltion johtaja Zhang Dejiang sanoo.". Hong Kong Free Press. Haettu Maaliskuu 19 2023.
  391. ^ Synti, Nooa; Kwok, Donny (16. joulukuuta 2019). "Kiinan Xi vannoo tukea Hongkongin johtajalle "vaikeimpana" aikana". Reuters. Haettu Tammikuu 11 2020.
  392. ^ Zhou, Laura (14. marraskuuta 2019). "Xi Jinping tukee jälleen Hongkongin poliisin voimankäyttöä levottomuuksien pysäyttämiseksi". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Tammikuu 11 2020.
  393. ^ "Kiinan Xi varoittaa "ulkomaisista voimista" Macaon vuosipäivänä". Deutsche Welle. 20. joulukuuta 2019. Haettu Tammikuu 11 2020.
  394. ^ Siu, Phila; Cheung, Gary (19. joulukuuta 2019). "Xi Jinpingin nähdään epäsuorasti luennoivan Hongkongia, kun hän käskee Macaon asukkaille saada "positiiviset äänet" kuuluviin ja ratkaisemaan ongelmat rationaalisesti.". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Tammikuu 11 2020.
  395. ^ Yip, Martin; Fraser, Simon (30. kesäkuuta 2022). "Kiinan presidentti Xi saapuu Hongkongiin luovutuksen vuosipäivänä". BBC News. Haettu Elokuu 13 2022.
  396. ^ Ioanes, Ellen (2. heinäkuuta 2022). "Xi Jinping puolustaa valtaansa Hongkongin luovutuspäivänä". vox. Haettu Elokuu 13 2022.
  397. ^ Chan, Ho-him; Riordan, Primrose (8. toukokuuta 2022). "Pekingin tukema kovan linjan kannattaja John Lee valittu Hongkongin seuraavaksi johtajaksi". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 13 2022.
  398. ^ Chan, Minnie; Zheng, William (1. heinäkuuta 2022). "Xi ylistää Hongkongin PLA-varuskuntaa kaupungin siirtymisestä "kaaoksesta" "vakauteen"". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  399. ^ Ramzy, Austin; toukokuu, Tiffany (27. heinäkuuta 2022). "Hongkongin Pekingin tukemille viranomaisille Xi on kaikki tämä". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Tammikuu 9 2023.
  400. ^ "Kiina: Vuoden 2017 tapahtumat". World Report 2018: Oikeustrendit Kiinassa. Human Rights Watch. 9 tammikuu 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 28. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  401. ^ Withnall, Adam (17. tammikuuta 2019). "Kiinan sorto pahimmalla tasolla sitten Taivaallisen rauhan aukion, HRW varoittaa". Independent. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 7 syyskuu 2019.
  402. ^ "Kiina laajentaa tukahduttamista ruohonjuuritason aktivisteja vastaan". Financial Times. 9. toukokuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 11 2020.
  403. ^ Sudworth, John (22. toukokuuta 2017). "Wang Quanzhang: Lakimies, joka yksinkertaisesti katosi". BBC News. Haettu Tammikuu 11 2020.
  404. ^ "Kiinalainen unelma muuttuu happamaksi Xi Jinpingin johtajille aktivisteille". Bangkok Post. 10 heinäkuuta 2014. Haettu 17 heinäkuu 2014.
  405. ^ a b Gan, Nectar (14. marraskuuta 2017). "Kiinan kyläläiset kehottivat korvaamaan kuvat Jeesuksesta Xillä paetaksesi köyhyydestä". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Arkistoidut alkuperäisestä 17. heinäkuuta 2019. Haettu 26 heinäkuu 2019.
  406. ^ Denyer, Simon (14. marraskuuta 2017). "Jeesus ei pelasta sinua – presidentti Xi Jinping pelastaa, kiinalaiset kristityt kertoivat". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu 7 syyskuu 2019.
  407. ^ Haas, Benjamin (28). ""Olemme peloissamme, mutta meillä on Jeesus": Kiina ja sen sota kristinuskoa vastaan". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 23. elokuuta 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  408. ^ Bodeen, Christopher (10. syyskuuta 2018). "Ryhmä: Virkamiehet tuhoavat ristejä, polttavat raamattuja Kiinassa". Associated Press, Arkistoitu Alkuperäisen on 8 lokakuu 2019. Haettu 7 syyskuu 2019.
  409. ^ Lau, Mimi (5. joulukuuta 2019). "Xinjiangista Ningxiaan Kiinan etniset ryhmät kohtaavat positiivisia toimia koulutuksen, verotuksen ja poliisin alalla". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  410. ^ Zhai, Keith (8. lokakuuta 2021). "Kiinan kommunistinen puolue hyväksyy muodollisesti assimilaationistisen lähestymistavan etnisiin vähemmistöihin". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 14 2023.
  411. ^ Linda, Lew (19. joulukuuta 2020). "Kiina asettaa Han-viranomaisen vastaamaan etnisten vähemmistöjen asioista Pekingin nopeuttaessa integraatiota". Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu 9 lokakuu 2021.
  412. ^ Aaron, Glasserman (2. maaliskuuta 2023). "Kiinan etnisten asioiden johtaja haluaa lopettaa vähemmistökulttuurin". Ulkopolitiikka. Haettu Maaliskuu 12 2023.
  413. ^ "Xi Focus: Xi korostaa puolueen etnisten asioiden parissa tehtävän työn laadukasta kehittämistä". Xinhua-uutistoimisto. 28. elokuuta 2021. Haettu Maaliskuu 19 2023.
  414. ^ a b Khatchadourian, Raffi (5. huhtikuuta 2021). "Selviytyä ryöstöstä Xinjiangissa". New Yorker. Haettu Maaliskuu 19 2023.
  415. ^ Shepherd, Christian (12). "Pelko ja sorto Xinjiangissa: Kiinan sota uiguurikulttuuria vastaan". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 19 2020.
  416. ^ a b c d Ramzy, Austin; Buckley, Chris (16. marraskuuta 2019). ""Ehdottomasti ei armoa": vuotaneet tiedostot paljastavat, kuinka Kiina järjesti muslimien massavankeuksia. New York Times. Haettu 6 joulukuu 2019.
  417. ^ "Presidentti Xi Jinping tekee tarkastuskierroksen Xinjiangissa". Kiinan kansantasavallan maatalousministeriö (Alkaen Xinhua-uutistoimisto). 4. toukokuuta 2014. Haettu 7 huhtikuu 2020. Xi teki tarkastuskierroksen Xinjiangissa 27.-30. huhtikuuta.
  418. ^ "Kiina leikkaa uiguurien synnytyksiä kierukoilla, aborttia, sterilointia". Associated Press. 28. kesäkuuta 2020. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu 18 joulukuu 2020.
  419. ^ "Yli 20 suurlähettilästä tuomitsee Kiinan uiguurien kohtelun Xinjiangissa". Guardian. 11. heinäkuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 11. heinäkuuta 2019. Haettu 11 heinäkuu 2019.
  420. ^ "Kiinan Xi on vastuussa uiguurien "kansanmurhasta", epävirallinen tuomioistuin sanoo.. Reuters. 10. joulukuuta 2021. Haettu 24 lokakuu 2022.
  421. ^ "YK:n mukaan Kiina on saattanut tehdä rikoksia ihmisyyttä vastaan ​​Xinjiangissa". Reuters. 1. syyskuuta 2022. Haettu 24 lokakuu 2022.
  422. ^ Tugendhat, Tom (19. tammikuuta 2020). "Huawein ihmisoikeustilanne on tarkasteltava ennen kuin Iso-Britannia allekirjoittaa 5G-sopimukset". Hong Kong Free Press. Haettu Tammikuu 19 2020.
  423. ^ a b "Jopa salassa Kiinan johtajat puhuvat koodia". Economist. ISSN 0013-0613. Haettu Elokuu 13 2022.
  424. ^ Chin, Josh (30. marraskuuta 2021). "Vuotaneet asiakirjat kuvaavat Xi Jinpingin laajaa roolia Xinjiangin hyökkäyksessä". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  425. ^ Zenz, Adrian (24. toukokuuta 2022). "Yleisen turvallisuuden ministerin puhe kuvaa Xi Jinpingin linjaa joukkovankiloissa Xinjiangissa". KiinaTiedosto. Haettu Elokuu 13 2022.
  426. ^ Griffiths, James (17. helmikuuta 2020). "Tiesiko Xi Jinping koronaviruksen puhkeamisesta aikaisemmin kuin aluksi ehdotettiin?". CNN. Haettu Elokuu 13 2022.
  427. ^ Page, Jeremy (27. tammikuuta 2020). "Kiinan Xi antaa numerolle 2 harvinaisen mahdollisuuden loistaa koronavirustaistelussa, riskejä molemmille". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  428. ^ Griffiths, James (24. tammikuuta 2020). "Wuhan on viimeisin Kiinan Xin kohtaama kriisi, ja se paljastaa suuria puutteita hänen hallintamallissaan". CNN. Haettu Elokuu 29 2022.
  429. ^ a b Steger, Isabella (10. helmikuuta 2020). "Xi Jinping ilmestyy tapaamaan ihmisiä ensimmäistä kertaa Kiinan koronavirusepidemian aikana". Quartz. Haettu Elokuu 13 2022.
  430. ^ "WHO dementiert Telefongespräch mit Chinas Präsident". Der Spiegel (saksaksi). 10 toukokuuta 2020.
  431. ^ Yew, Lun Tian; Se, Young Lee (10. maaliskuuta 2022). "Xi vierailee Wuhanissa ilmoittaen vuoroveden kääntymisestä Kiinan koronavirustaistelussa". Reuters. Haettu Elokuu 13 2022.
  432. ^ Cao, Desheng. "Xi: Dynaaminen nolla-COVID-käytäntö toimii". Kiina Daily. Haettu Elokuu 13 2022.
  433. ^ a b Wong, Chun Han (25. heinäkuuta 2022). "Kiinan nolla-Covid-politiikka hidastaa rokotuksia". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Elokuu 13 2022.
  434. ^ Davidson, Helen (10. kesäkuuta 2022). "Xi Jinping sanoo, että sinnikkyys on voitto", kun Covid-rajoitukset palaavat Shanghaihin ja Pekingiin.. Guardian. Haettu Elokuu 29 2022.
  435. ^ Hadano, Tsukasa; Doi, Noriyuki (29. kesäkuuta 2022). "Xin liittolainen Li Qiang säilyttää Shanghain puolueen päätehtävän, mutta tähti haalistuu". Nikkei Aasia. Haettu Elokuu 29 2022.
  436. ^ Cai, Jane; Tang, Frank (29. kesäkuuta 2022). "Kiina jatkaa "nolla Covidia" taloudellisista riskeistä huolimatta: Xi. Etelä-Kiinan aamu-viesti. Haettu Elokuu 13 2022.
  437. ^ "Covid Kiinassa: Xi Jinpingille ja muille johtajille annettiin kotimainen rokote". BBC News. 23 heinäkuuta 2022. Haettu Elokuu 13 2022.
  438. ^ McDonell, Stephen (16. lokakuuta 2022). "Xi Jinpingin puhe: nolla-Covid ja nollaratkaisut". BBC News. Haettu Marraskuu 11 2022.
  439. ^ "Xi Jinping sitoi itsensä nolla-Covidiin. Nyt hän on hiljaa, kun se hajoaa". CNN. 16. joulukuuta 2022. Haettu 16 joulukuu 2022.
  440. ^ Ramzy, Austin (11. marraskuuta 2022). "Kiina helpottaa nolla-Covid-sääntöjä taloudellisen veron ja turhautumisen lisääntyessä". Wall Street Journal. Haettu Marraskuu 11 2022.
  441. ^ a b c Che, Chang; Buckley, Chris; Chien, Amy Chang; Dong, Joy (5. joulukuuta 2022). "Kiina pysäyttää protestiaallon, mutta vastustuksen aaltoilu säilyy". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 5 joulukuu 2022.
  442. ^ Olcott, Eleanor; Mitchell, Tom (4. joulukuuta 2022). "Kiinan kaupungit helpottavat Covid-rajoituksia valtakunnallisten mielenosoitusten jälkeen". Financial Times. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu 5 joulukuu 2022.
  443. ^ Che, Chang; Chien, Amy Chang; Stevenson, Alexandra (7. joulukuuta 2022). "Mikä on muuttunut Kiinan nollacovid-politiikassa". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu 8 joulukuu 2022.
  444. ^ a b "Kiinan muuttaminen hiilineutraaliksi ennen vuotta 2060 alentaisi lämpenemisennusteita noin 0.2-0.3 astetta". Climate Action Tracker. 23. syyskuuta 2020. Haettu 27 syyskuu 2020.
  445. ^ "Kiina, maailman suurin päästöjen aiheuttaja, pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2060 mennessä". ABC News. 23. syyskuuta 2020. Haettu 29 syyskuu 2020.
  446. ^ "Kiinan parhaat ilmastotieteilijät paljastavat tiekartan vuoteen 2060 mennessä". Japan Times. Bloomberg News. 29. syyskuuta 2020. Haettu 29 syyskuu 2020.
  447. ^ Brant, Robin (22). "Kiina lupaa lopettaa uusien hiilivoimaloiden rakentamisen ulkomaille". BBC News. Haettu 29 syyskuu 2021.
  448. ^ Faulconbridge, Guy (15. lokakuuta 2021). "Kiinan Xi ei osallistu COP26:een henkilökohtaisesti", Britannian pääministeri Johnson kertoi.. Reuters. Haettu Elokuu 20 2022.
  449. ^ Harvey, Fiona (10. marraskuuta 2021). "Kiinan Cop26-edustaja sanoo ryhtyvänsä "oikeisiin toimiin" ilmastotavoitteiden suhteen". Guardian. Haettu Marraskuu 11 2022.
  450. ^ Volcovici, Valeria; James, William; Kevät, Jake (11. marraskuuta 2021). "USA ja Kiina julkistivat sopimuksen ilmastonmuutosta koskevan yhteistyön tehostamiseksi". Reuters. Haettu Marraskuu 11 2021.
  451. ^ a b c "Tutkimus siitä, mikä on muokannut Xi Jinpingin ajattelua". Economist. 28. syyskuuta 2022. ISSN 0013-0613. Haettu 30 syyskuu 2022.
  452. ^ a b Myers, Steven Lee (5. maaliskuuta 2018). "Julkisen persoonan takana todellinen Xi Jinping on vartioitu salaisuus". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 13 2022.
  453. ^ McGregor, Richard (21. elokuuta 2022). "Xi Jinpingin radikaali salassapito". Atlantic. Haettu Elokuu 21 2022.
  454. ^ a b Blachard, Ben (17. marraskuuta 2017). "Hehkuva profiili avaa oven Kiinan Xin yksityiselämään". Reuters. Haettu 9 joulukuu 2019.
  455. ^ Forde, Brendan (9. syyskuuta 2013). "Kiinan "Mass Line" -kampanja". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  456. ^ Levin, Dan (20. joulukuuta 2013). "Kiina elvyttää Mao-ajan itsekritiikin, mutta tämä murskaa harvoja egoja". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  457. ^ Tiezzi, Shannon (27. joulukuuta 2013). "Mass Line -kampanja 21-luvulla". Diplomat. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu 23 kesäkuu 2018.
  458. ^ "Xi Jinping ja kiinalainen unelma". Economist. 4. toukokuuta 2013. ISSN 0013-0613, Arkistoitu Alkuperäisen on 10 toukokuu 2016. Haettu 12 syyskuu 2019.
  459. ^ Moore, Malcolm (17. maaliskuuta 2013). "Xi Jinping vaatii kiinalaista unelmaa". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 20. maaliskuuta 2013. Ha