Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto

Nykymaailmassa Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto on tärkeä aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Ilmestymisestään lähtien Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto on synnyttänyt kaikenlaisia ​​mielipiteitä ja keskusteluja, ja siitä on tullut kohtauspaikka asiantuntijoille ja faneille. Vuosien saatossa siitä on tullut rajoja ja kulttuureja ylittävä ilmiö, joka on herättänyt kasvavaa kiinnostusta eri tiedon alueita kohtaan. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto:n vaikutusta ja merkitystä sekä sen vaikutuksia nykyisessä kontekstissa.

Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto
Perustettu 1. heinäkuuta 1903
Tehtävä suorittaa väestönlaskenta
Toimivalta Yhdysvaltain liittovaltion hallinto
Ministeriö kauppaministeriö
Päätoimi­paikka Suitland, Maryland
Johtaja Robert Groves
Työntekijöitä 5 593 (vakituiset, 2006)
Vuosibudjetti 7,2 miljardia dollaria (2010, arvio)
1,3 miljardia dollaria (2011, arvio)

Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto (engl. United States Census Bureau, virallisesti Bureau of the Census) on Yhdysvaltain kauppaministeriön yksikkö, jonka tehtäväksi on Yhdysvaltain perustuslaissa määritelty valtion väestönlaskenta. Perustuslaki määrää, että väestönlaskenta on tehtävä vähintään kymmenen vuoden välein. Näin kullekin osavaltiolle voidaan määrittää oikea osuus Yhdysvaltain edustajainhuoneen paikoista. Virasto on myös vastuussa tilastojen keräämisestä kansakunnasta, sen ihmisistä ja taloudesta.

Väestönlaskentaviraston budjetti ja työntekijämäärä vaihtelevat suuresti vuosittain. Väestönlaskentojen aikaan viraston budjetti moninkertaistetaan ja se palkkaa kymmeniätuhansia osa-aikaisia työntekijöitä.

Väestönlaskenta on Yhdysvalloissa suoritettu kymmenen vuoden välein aina vuodesta 1790.[1]

Lähteet

Aiheesta muualla