Koskelot

Käsiteltävässä artikkelissa Koskelot:n lähestymistapaa käsitellään innovatiivisesta ja ajankohtaisesta näkökulmasta, jotta lukijalle saataisiin täydellinen ja päivitetty näkemys aiheesta. Koskelot:n kattamia eri näkökohtia analysoidaan tutkimalla sen alkuperää, sen kehitystä ajan myötä sekä sen merkitystä nykyään. Lisäksi esitellään erilaisia ​​näkemyksiä ja asiantuntijoiden mielipiteitä aiheesta, tavoitteena tarjota kattava ja rikastuttava katsaus Koskelot:een. Samoin tarkastellaan mahdollisia tulevaisuuden suuntauksia suhteessa Koskelot:een, jotta saadaan tulevaisuuden visio, jonka avulla lukija ymmärtää tämän aiheen tärkeyden ja vaikutuksen nykyiseen yhteiskuntaan.

Hakusana ”Mergus” ohjaa tänne. Lautta-aluksesta kertoo artikkeli L/A Mergus.
Koskelot
Isokoskelokoiras (Mergus merganser)
Isokoskelokoiras (Mergus merganser)
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Sorsalinnut Anseriformes
Heimo: Sorsat Anatidae
Suku: Koskelot
Mergus
Linnaeus, 1758
Lajit
Katso myös

  Koskelot Wikispeciesissä
  Koskelot Commonsissa

Koskelot (Mergus) on sorsalintusuku, jossa on neljä nykyisin elävää lajia. Koskelot ovat kokosukeltajia ja syövät kaloja. Niillä on sarveishammasreunainen, väkäpäinen nokka, jolla ne tarttuvat saaliiseensa. Isokoskelo ja tukkakoskelo elävät laajalla alueella pohjoisella pallonpuoliskolla, ja nämä lajit esiintyvät myös Suomessa.

Lajit

Lisäksi sukuun on luettu:

  • uivelo (Mergellus albellus syn. Mergus albellus) – luetaan nykyisin ainoana lajina omaan sukuunsa Mergellus.
  • harjakoskelo (Lophodytes cucullatus, ennen Mergus cucullatus) – luetaan nykyisin ainoana lajina omaan sukuunsa Lophodytes.

Lähteet

  • itis.gov Luettu 10.7.2012. (englanniksi)