Tämä artikkeli käsittelee aihetta Pohjoismaiset hiihtolajit olympialaisissa, joka on erittäin tärkeä nykyään. Pohjoismaiset hiihtolajit olympialaisissa on kiinnittänyt laajan yleisön huomion alan asiantuntijoista tähän aiheeseen liittyvästä tiedon hankkimisesta kiinnostuneisiin. Koko tämän lukemisen aikana tutkitaan erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja, jotka liittyvät Pohjoismaiset hiihtolajit olympialaisissa:een, tarkoituksena tarjota täydellinen ja rikastuttava yleiskatsaus. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan kattavan kuvan Pohjoismaiset hiihtolajit olympialaisissa:stä ja sen vaikutuksista eri yhteyksissä sen historiallisesta alkuperästä nykyajan vaikutuksiin. Lisäksi analysoidaan mahdollisia tulevaisuuden trendejä ja esitetään pohdintoja sen kehityksestä ja kehityksestä.
Tätä artikkelia tai sen osaa on pyydetty päivitettäväksi, koska sen sisältö on osin vanhentunut. Voit auttaa Wikipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla. Tarkennus: Artikkelia ei ole päivitetty vuoden 2010 kisojen jälkeen.
Pohjoismaiset hiihtolajit on järjestetty jokaisissa talviolympialaisissa, eli yhteensä 21 kertaa. Pohjoismaisiin hiihtolajeihin kuuluvat maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty. Naiset kilpailivat ensimmäisen kerran pohjoismaisten hiihtolajien olympiamitaleista vasta vuonna 1952. Kyseessä oli 10 kilometrin maastohiihto. Naiset eivät ole kilpailleet mitaleista yhdistetyssä tai mäkihypyssä. Mäkihypyn kohdalla tulee muutos vuonna 2014, sillä silloin naiset kilpailevat mitaleista kyseisessä lajissa. Parhaiten menestynyt maa on Norja 55 kullallaan, 53 hopeallaan ja 43 pronssillaan. Olympialaisten pohjoismaisia hiihtolajeja hallitsee kansainvälinen hiihtoliitto.