Sibylla (veistos)

Nykymaailmassa Sibylla (veistos):stä on tullut erittäin tärkeä ja keskustelunaihe. Alkuperäisestä lähtien Sibylla (veistos) on vaikuttanut ihmisten elämään monin eri tavoin synnyttäen ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja eriäviä näkemyksiä. Sen vaikutus on ylittänyt rajat ja se on ollut ennen ja jälkeen ihmiskunnan historiassa. Ajan myötä Sibylla (veistos) on ollut tutkimuksen, analyysin ja pohdinnan kohteena, eikä sen merkitys ole lakannut kasvamasta. Tässä artikkelissa tutkimme Sibylla (veistos):n eri puolia, analysoimme sen vaikutusta nykyiseen yhteiskuntaan ja sen ennustetta tulevaisuuteen.

Sibylla Kuntsin modernin taiteen museon vieressä Vaasassa.

Sibylla on Laila Pullisen veistos vuodelta 2003. Teos on tehty pronssista ja graniitista. Pintaan on timanttilaikalla työstetty juonteita. Kiveä ja pronssia yhdistävä, suurikokoinen veistos on Pullisen tunnusomaista tuotantoa hänen myöhäiskaudeltaan. Nimi Sibylla viittaa jumalallisen hurmoksen vallassa toimivaan naisennustajaan, oraakkeliin.[1]

Sibylla on sijoitettu Kuntsin modernin taiteen museon veistospuistoon meren äärelle vuonna 2017. Museon viereen ollaan luomassa julkisten taideteosten keskittymää, johon teos kuuluu.[1] Sibyllan hinta on ollut noin 80 000 euroa, ja teos on rahoitettu Veljekset Gröndahlin -säätiön avustuksella[2].

Lähteet