Calypso (kuu)

Tässä artikkelissa perehdymme Calypso (kuu):n aiheeseen ja tutkimme sen eri puolia ja sen merkitystä nykyään. _Var1 on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta eri aloilla tieteestä populaarikulttuuriin ja sen vaikutus yhteiskunnallisesti on ollut merkittävä. Kautta historian Calypso (kuu):llä on ollut keskeinen rooli ihmisten elämässä, ja se on vaikuttanut heidän päätöksiinsä, uskomuksiinsa ja heidän tapaansa olla vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa. Lisäksi Calypso (kuu) on ollut keskustelun ja analyysin kohteena useaan otteeseen, mikä on osaltaan rikastanut ymmärrystämme tästä erityisestä ongelmasta. Seuraavilla riveillä tarkastelemme yksityiskohtaisesti Calypso (kuu):n eri näkökohtia ja niiden merkitystä nykyisessä kontekstissa.

Calypso
Löytäminen
Löytäjät Dan Pascu, Kenneth Seidelmann, William A. Baum, Douglas G. Currie
Löytöaika 13. maaliskuuta 1980
Kiertoradan ominaisuudet
Planeetta Saturnus
Keskietäisyys 294,619 km
Eksentrisyys 0,000
Kiertoaika 1,887802 d
Inklinaatio 1,56°
Fyysiset ominaisuudet
Päiväntasaajan halkaisija 21,4 ± 2,0 km
Albedo 1,34 ± 0,10

Calypso (väliaikainen nimi: S/1980 S 25) on Saturnuksen kuu, joka löydettiin vuonna 1980[1]. Vuonna 1983 se sai nimen Calypso ja sillä on myös nimet Saturn XIV ja Tethys C. Kuun löytäjät olivat Dan Pascu, Kenneth Seidelmann, William A. Baum ja Douglas G. Currie.

Calypsolla on sama kiertorata kuin Tethyksellä ja se sijaitsee Tethyksen Lagrangen pisteessä. Telesto on Tethyksen toisessa Lagrangen pisteessä. Telesto on kiertoradalla noin 60 astetta edellä Tethystä ja Calypso vastaavasti noin 60 astetta Tethyksen perässä.

Calypson mitat ovat noin 34 × 22 × 22 kilometriä.

Lähteet