Herman

Nykyään Herman on erittäin tärkeä aihe ja se herättää suurta kiinnostusta yhteiskunnassa. Herman:n merkitys heijastuu sen vaikutuksessa jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin tieteestä ja teknologiasta kulttuuriin ja ihmissuhteisiin. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Herman:n eri puolia ja sen vaikutusta nykymaailmaan. Sen alkuperästä nykyiseen kehitykseen syvennymme Herman:n monimutkaisuuteen ja yritämme valaista näkökohtia, jotka tekevät siitä niin kiehtovan ja vaikuttavan. Analyysin, tutkimuksen ja todistusten avulla pyrimme tarjoamaan laajan ja rikastuttavan näkemyksen Herman:stä, kutsuen lukijan pohtimaan ja kyseenalaistamaan omaa ymmärrystään tästä todellisuudessamme niin läsnä olevasta aiheesta.

Tämä artikkeli käsittelee etunimeä. Sukunimestä katso Herman (sukunimi).
Herman
Nimipäivä  
– suomenkielinen 12. heinäkuuta
– ruotsinkielinen
– ortodoksinen muun muassa 28. maaliskuuta
Muunnelmia Hermanni, Herkko
Vastineita eri kielissä Armand, Armando
Nimen alkuperä Hariman, sotilas

Herman tai Hermann on germaanisperäinen miehen etunimi, joka johtuu muinaissaksalaisesta sotajoukkomiestä, sotilasta tarkoittavasta nimestä Hariman. Samaa kantaa ovat muun muassa espanjan Armando ja venäjän German. Suomessa nimestä on käytössä myös muunnokset Hermanni ja Herkko.

Suomessa oli vuoden 2019 loppuun mennessä ollut kirjoilla kaikkiaan 12 462 Herman-nimistä miestä sekä kymmenkunta samannimistä naista. Muodossa Hermann nimi on annettu 403 henkilölle, jotka kaikki ovat miehiä.[1]

Tunnettuja Herman- ja Hermann-nimisiä

Kuvitteellisia Hermaneja

Lähteet

  • Joka kodin suuri nimikirja (osa Vilkuna Kustaa: Etunimet)

Viitteet

  1. Nimipalvelu Digi- ja väestötietovirasto. Viitattu 13.7.2020.

Aiheesta muualla