Pommerinpaimenkoira

Tässä artikkelissa aiomme tutkia aihetta Pommerinpaimenkoira perusteellisesti. Pommerinpaimenkoira on herättänyt niin tutkijoiden, asiantuntijoiden kuin fanienkin huomion alkuperästään sen vaikutukseen nykypäivän yhteiskuntaan. Vuosien varrella Pommerinpaimenkoira on ollut keskeinen rooli eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme Pommerinpaimenkoira:n eri puolia ja sen kehitystä ajan myötä. Tutkimuksen ja keskustelun avulla toivomme saavamme valoa tähän nykypäivän niin ajankohtaiseen aiheeseen.

Pommerinpaimenkoira
Avaintiedot
Alkuperämaa  Saksa
Määrä kuollut sukupuuttoon
Alkuperäinen käyttö lampaiden paimennus
Muita nimityksiä Pommerscher Hütehund[1][2], Pomeranian Sheepdog[1]
FCI-luokitus ei FCI-rotu
Ulkonäkö
Säkäkorkeus uros 50-60 cm
narttu 50-55 cm
Väritys valkoinen tai valkokeltainen

Pommerinpaimenkoira (Pommerscher Hütehund) on sukupuuttoon kuollut saksalainen koirarotu.

Ulkonäkö

Pommerinpaimenkoira oli keskipitkäkarvainen, pitkäraajainen lammaskoira. Sen pää oli pitkä, kuono suippo ja kallo kapea. Korvat olivat riippuvat, silmät tummanruskeat ja häntä pitkä. Muihin ominaispiirteisiin lukeutuivat syvä rintakehä, suhteellisen pitkä kaula ja vähäinen otsapenger.[2] Sallitut värit olivat puhtaanvalkoinen[1][2] ja valkoinen keltaisin merkein[2]. Uroksen säkäkorkeus oli 50–60 cm ja nartun 50–55 cm.[2]

Alkuperä

Rotu oli kotoisin Koillis-Saksasta[1], minkä lisäksi jotkin puolalaiset lähteet pitävät sitä puolalaisena rotuna[3]. 1900-luvun alussa joitain yksilöitä vietiin Englantiin työskentelemään Devonshiren maatiloille.[1] Rodun edustajia oli näytillä Cruftissa 1930-luvulla.[3]

Lähteet

  1. a b c d e Morris, Desmond. Dogs - The Ultimate Dictionary of Over 1000 Dog Breeds, s. 708. Trafalgar Square, 2008: North Pomfret, Vermont.
  2. a b c d e Gondrexon, A. & Browne, Ives. Maailman koiraopas.
  3. a b Lakomik-Kaszuba, Gabriela. Psy Ras Polskich Wczoraj i Dzis - Polish Native Dog Breeds of Yesterday and Today, s. 5. Zwiazek Kynologiczny w Polsce.