Laapina

Tänään haluamme kiinnittää huomiomme Laapina:een, aiheeseen, joka on viime aikoina herättänyt monien ihmisten kiinnostuksen ja uteliaisuuden. Laapina on laaja ja merkityksellinen eri aloilla, ja se on herättänyt suurta keskustelua ja on herättänyt lukemattomia ristiriitaisia ​​mielipiteitä. Yhteiskuntavaikutuksestaan ​​jokapäiväiseen elämään Laapina on osoittautunut erittäin tärkeäksi ja merkitykselliseksi aiheeksi. Tässä artikkelissa yritämme syventää Laapina:n monimutkaisuutta ja monimuotoisuutta, tutkia sen eri puolia ja tarjota kattavamman kuvan siitä, miksi Laapina ansaitsee huomion ja analyysin, jonka annamme alla.

Laapina (myös Lapina, ven. Лапино, Lapino) on entinen kunta, kyläneuvosto ja Hvoinyin kylähallinnon alainen kylä Sumajoen varrella Sorokan piirissä Karjalan tasavallassa Venäjällä.

Laapinan kunta sijaitsi Vienan Karjalan itäosassa Kemin kihlakunnassa. Laapinan naapurikuntina olivat pohjoisessa Sorokka ja Suma, idässä Kuolisma, etelässä Petrovo Jam ja Vojatsu. Kunnan länsiosa kuului Uikujoen vesistöön, muu kunta puolestaan Sumajoen vesistöön. Kunnan alueen vesistöistä mainittakoon Ala-Sumajärvi, Piilojärvi, Sumajoki. Laapinan kunnan kyliä olivat Laapina, Sumajärvi, Vorenža, Milnina, Ondolahti, Piilojärvi, Korasjärvi, Karkujärvi ja Sumasaari. Vuonna 1907 kunnassa oli 1 471 asukasta.[1]

Kunta lakkautettiin 1920-luvulla ja sen pohjoisosa liitettiin Sorokan piiriin Laapinan kyläneuvostona ja eteläosa liitettiin Koikinitsan kyläneuvostoon Segežan piiriin. Laapinan kyläneuvostoon kuului kolme kylää: Laapina, Sumasaari ja Ondolahti (Jendoguba). Vuonna 1926 kyläneuvoston alueella oli 801 asukasta, joista 794 oli venäläisiä ja loput muita kansallisuuksia ei kuitenkaan karjalaisia tai suomalaisia.[2]

Nykyisin kunnan alue kuuluu pääasiassa Hvonyin kylähallintoalueeseen.

Lähteet

  1. Homén, Theodor (toim.): Itä-Karjala ja Kuollan Lappi, s. 160. Helsinki: Otava, 1918.
  2. Karjalan ASNT:n Tilastohallinto/Igor Sergeev: Karjalan ASNT:n asuttujen paikkojen luettelo (Vuoden 1926 väestönlaskun aineiston mukaan) Suomen Sukututkimusseura. Arkistoitu 21.10.2013. Viitattu 15. toukokuuta 2007.