Vuosaaren Merimieskirkko

Tässä artikkelissa perehdymme Vuosaaren Merimieskirkko:n jännittävään maailmaan ja tutkimme sen monia puolia, vaikutuksia ja merkitystä eri alueilla. Vuosaaren Merimieskirkko on herättänyt eri ihmisten, asiantuntijoiden ja harrastajien huomion ja kiinnostuksen syntymisestään vuosien mittaan tapahtuvaan kehitykseensä. Yksityiskohtaisen ja rikastuttavan analyysin avulla saamme selville, kuinka Vuosaaren Merimieskirkko on vaikuttanut yhteiskuntaan, kulttuuriin ja talouteen ja tarjoaa ainutlaatuisen ja oivaltavan näkökulman sen merkitykseen nykyään. Uppoudu tähän kiehtovaan matkaan, joka johtaa meidät ymmärtämään paremmin Vuosaaren Merimieskirkko:n vaikutusta ja sen roolia nykymaailmassa.

Vuosaaren Merimieskirkko
Vuosaaren merimiespalvelukeskuksen pääsisäänkäynti.
Vuosaaren merimiespalvelukeskuksen pääsisäänkäynti.
Sijainti Provianttikatu 4, Vuosaari, Helsinki
Koordinaatit 60°13′19.2″N, 025°10′27.0″E
Seurakunta ei seurakuntaa
kirkkoa ylläpitää Suomen Merimieskirkko
Rakentamisvuosi 2009
Suunnittelija ARK-house arkkitehdit Oy
professori Pentti Kareoja (pääsuunnittelija)
Istumapaikkoja 80
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Vuosaaren Merimieskirkko on Suomen Merimieskirkko ry:n ylläpitämä erityisesti merenkulkijoille tarkoitettu kirkko Vuosaaren satamassa Helsingissä. Samassa rakennuksessa toimii myös Merimiespalvelutoimisto.[1]

Vuosaaren merimieskeskuksen rakennuksen on suunnitellut ARK-house arkkitehdit Oy[1]. Toiminta tiloissa alkoi tammikuussa 2009[1] ja kirkon ekumeeninen vihkiminen tapahtui 27. tammikuuta 2009[2]. Vihkimisen toimittivat Helsingin hiippakunnan silloinen piispa Eero Huovinen, Helsingin ortodoksisen hiippakunnan metropoliitta Ambrosius ja isä Teemu Sippo SCJ katolisesta kirkosta Suomessa[3].

Merimieskirkon rakennus on suljetun satama-alueen ulkopuolella[1] ja kirkkoa vuokrataan myös muiden kuin merenkulkijoiden kirkollisiin toimituksiin, tilaa on noin 80 henkilölle[2].

Lähteet

  1. a b c d Helsinki Vuosaari Suomen Merimieskirkko ry. Arkistoitu 25.6.2016. Viitattu 29.5.2016.
  2. a b Helsingin muut kirkot: Katajanokan vankilahotellin kappeli Helsingin seurakunnat. Arkistoitu 2.4.2016. Viitattu 29.5.2016.
  3. Vuosaaren Merimieskirkko vihitään käyttöön 27.1.2009. Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Arkistoitu 3.8.2016. Viitattu 29.5.2016.

Aiheesta muualla