Järviönjärvi (Jumesniemi)

Tässä artikkelissa aiomme sukeltaa Järviönjärvi (Jumesniemi):n kiehtovaan maailmaan. Tutkimme sen alkuperää, sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa ja sen vaikutuksia jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Historiallisesta näkökulmasta tämän päivän kehitykseen Järviönjärvi (Jumesniemi) on ollut tutkimuksen ja keskustelun aiheena, mikä on herättänyt suurta kiinnostusta tutkijoiden, aiheen ystävien ja yhteiskunnan keskuudessa. Tämän artikkelin avulla pyrimme valaisemaan Järviönjärvi (Jumesniemi):tä tarjoamalla panoraamanäkymän, jonka avulla lukija ymmärtää sen merkityksen ja vaikutuksen nykymaailmassa.

Tämä artikkeli kertoo Järviönjärvestä Hämeenkyrön Jumesniemen lähellä. Hämeenkyrössä on toinenkin Järviönjärvi Rokkakoskella.
Järviönjärvi (Jumesniemi)
Valtiot Suomi
Maakunnat Pirkanmaa
Kunnat Hämeenkyrö
Koordinaatit 61°33′24″N, 23°12′42″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Päävesistöalue Kokemäenjoen vesistö (35)
Valuma-alue Mahnalanselän alue (35.51)
Laskujoki Kivistoja [1]
Järvinumero 35.512.1.001
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 87 m [1]
Rantaviiva 0,368 km [2]
Pinta-ala 0,00952 km² [2]
Kartta
Järviönjärvi (Jumesniemi)

Järviönjärvi [2][1] on Pirkanmaalla Hämeenkyrössä Kokemäenjoen vesistössä sijaitseva järvi, joka kuuluu Ikaalisten reitin valuma-alueen Mahnalanselän alueeseen. Järviönjärvi sijaitsee Heinoonjoen sivuhaarassa Kivistojalla.[2][1][1]

Maantieto

Pieni järvi on 150 metriä pitkä, 100 metriä leveä ja sen pinta-ala on 1,0 hehtaaria. Se sijaitsee pienessä notkossa, jota ympäröi metsämaat ja notkelman suohon raivattu peltomaa. Järveen laskee yksi tulo-oja, joka tuo vettä pelloilta, metsästä ja Ahvenusjärvestä. Vesi jatkaa virtaamistaan Kivistojaa myöten ja yhtyy sitten Heinoonjokeen sen alajuoksulle. Heinoonjoki laskee Arostensalmeen.[1]

Lähteet

  1. a b c d e f Järviönjärvi, Hämeenkyrö (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.9.2019.
  2. a b c d Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 17.4.2019.