Markkolanlampi (Ikaalinen)

Nykyään Markkolanlampi (Ikaalinen) on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille ympäri maailmaa. Muinaisista ajoista lähtien Markkolanlampi (Ikaalinen) on ollut tutkimuksen, keskustelun ja pohdinnan kohteena, ja sen vaikutus kattaa monenlaisia ​​jokapäiväisen elämän osa-alueita. Tällä hetkellä Markkolanlampi (Ikaalinen):n merkitystä on lisännyt uusien teknologioiden nousu, mikä on avannut uusia näkökulmia analyysiin ja ymmärrykseen tästä aiheesta. Tässä artikkelissa tutkimme Markkolanlampi (Ikaalinen):n eri puolia sen alkuperästä sen nykypäivän merkitykseen ja sen vaikutuksiin sosiaalisen, kulttuurisen, taloudellisen ja poliittisen elämän eri aloilla.

Markkolanlampi
Valtiot Suomi
Maakunnat Pirkanmaa
Kunnat Ikaalinen
Koordinaatit 61°48′58″N, 23°19′25″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Päävesistöalue Kokemäenjoen vesistö (35)
Valuma-alue Sipsiönjärven valuma-alue (35.58)
Laskujoki oja Sipsiöjärveen [1]
Järvinumero 35.581.1.019
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 97,3 m [1]
Rantaviiva 0,444 km [2]
Pinta-ala 0,01275 km² [2]
Kartta
Markkolanlampi

Markkolanlampi [2][1] on Pirkanmaalla Ikaalisissa sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Ikaalisten reitin valuma-alueen Sipsiönjärven valuma-alueeseen. Markkolanlampi on osa Sipsiönjärven-Vahojärven aluetta.[2][1]

Maantietoa

Lammen pituus on 200 metriä, leveys 150 metriä ja sen pinta-ala on 1,3 hehtaaria. Se sijaitsee kilometrin verran pohjoiseen Sipsiönjärvestä peltoaukean eteläreunassa. Lampi on muodostunut usean mäen muodostamaan painanteeseen. Siihen laskee kaksi pelto-ojaa pohjoisesta ja kolmas etelästä. Laskuoja lähtee kaakkoisrannasta kapean lahden pohjukasta ja 1,3 kilometriä pitkällä matkallaan Sipsiöjärveen siihen yhtyy Raittilanlammen laskuoja. Laskuoja laskee samaan lahteen Vahojoen kanssa. Rantaviivan pituus on 450 metriä. Lammen ympäristössä sijaitsee kaksi maatilaa ja rannalle on rakennettu yksi vapaa-ajan asunto. Niille pääsee yhdystieltä 2764.[2][1]

Lähteet

  1. a b c d e Markkolanlampi, Ikaalinen (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.9.2019.
  2. a b c d e Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 17.4.2019.