Nykyään Ykspihlajan Työväen Näyttämö:stä on tullut kaikenikäisten ja -ammattilaisten ihmisten yleinen kiinnostava aihe. Nuorista opiskelijoista eri alojen ammattilaisiin Ykspihlajan Työväen Näyttämö on kiinnittänyt ihmisten huomion ympäri maailmaa. Kulttuuriset ja maantieteelliset rajat ylittävällä vaikutuksella Ykspihlajan Työväen Näyttämö on osoittautunut relevantiksi ja merkittäväksi aiheeksi nyky-yhteiskunnassa. Keskustelun Ykspihlajan Työväen Näyttämö:stä kasvaessa on tärkeää tutkia sen eri puolia ja seurauksia eri opinto- ja käytännön aloilla. Tässä artikkelissa perehdymme Ykspihlajan Työväen Näyttämö:n maailmaan ja tutkimme sen vaikutusta jokapäiväiseen elämään, populaarikulttuuriin ja globaaliin kehitykseen.
Ykspihlajan Työväen Näyttämö on vuonna 1907 perustettu Kokkolan Ykspihlajassa toimiva harrastajateatteri. Sen näyttämönä on toiminut vuodesta 1908 lähtien Ykspihlajan työväentalo.
Ykspihlajan Työväen Näyttämö on yksi Suomen merkittävimmistä harrastajateattereista. Se on historiansa aikana esittänyt useita tunnettuja näytelmiä kuten esimerkiksi Arvo Salon kirjoittamat Lapualaisoopperan (1967), Mustalaisoperetin (1969). Vierailevina ohjaajina ovat toimineet muun muassa Unto Laakso, Inari Koponen, Timo Kallinen, Pekka Mandart ja Juha Hurme.