Helena Arnell

Nykyään Helena Arnell on erittäin ajankohtainen ja ajankohtainen aihe, joka kiinnittää asiantuntijoiden ja suuren yleisön huomion. Se on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi, sillä sen vaikutukset voivat olla erittäin merkittäviä yhteiskunnan eri alueilla. Tästä syystä on tärkeää kaivaa syvemmälle Helena Arnell:een ymmärtääksesi sen vaikutus ja luodaksesi siitä tietoisen keskustelun. Tässä artikkelissa tutkimme Helena Arnell:n eri puolia sen alkuperästä ja kehityksestä sen mahdollisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Lisäksi analysoimme erilaisia ​​näkökulmia Helena Arnell:een tavoitteenaan rikastaa tietoa ja tarjota kattavampi ja globaalimpi visio tästä aiheesta.

Helena Arnell, Johan Henrik Scheffelin maalaama muotokuva vuodelta 1733.
Helena Arnell: Carl Olderman Cronstedt, 1700-luku.

Helena Arnell-Gezelius (1697 Tukholma1. elokuuta 1751 Porvoo) oli suomalainen taidemaalari 1700-luvun ensi vuosikymmenillä.

Arnellin vanhemmat olivat Jonas Lauréntii Arnell ja Helena Adlerberg, isäpuoli Axel Aulaevill. Hänen puolisonsa oli vuodesta 1720 teologian tohtori, Porvoon piispa Johan (Johannes) Nepos Gezelius. Heillä oli yksi lapsi Johan, joka aateloitiin nimellä Olivecreutz.

Arnellin elämästä ja teoksista tiedetään vähän. Hänen maalaamansa muotokuvat keskittyvät perheen piiriin. Suomen sotavoimien käskynhaltija Carl Olderman Cronstedtia esittävä muotokuva kertoo kuitenkin koulutuksen saaneesta taiteilijasta. Arnell maalasi myös muotokuvan miehestään ennen hänen kuolemaansa vuonna 1718. Muotokuva joutui Gezelius-suvun muiden muotokuvien mukana Ruotsiin Gripsholmin linnan kokoelmaan.

Puolisonsa kuoltua Arnell muutti Sauvoon Karunan säterikartanoon, missä todennäköisesti jatkoi taiteilijauraansa kartanon hoidon ohella. Hänen omistamallaan laivalla vietiin Tukholmaan kartanon tuotteita.

Lähteet

Aiheesta muualla